AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (100): OBEZITATE ŞI DEMNITATE !
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Tableta poate crea un disconfort accentuat la nivelul conştiinţei.  
 
Parlamentul obez luptă din răsputeri să-şi păstreze proporţiile! Şi privilegiile. Parlamentarii, tot mai mulţi cu cefe groase, se calcă pe picioare prin judeţe, ieşind în evidenţă prin inactivitate, pe post de paparude, aducătoare de tot soiul de afaceri necurate. Cu struţi sau fără!... Ca să fim cinstiţi, în Parlament doar vreo două duzini de deputaţi şi senatori sunt cu adevărat interesate de rezolvarea problemelor generale ale românilor. Cvasimajoritatea urmărind numai şpăgi grase, excursii, peşcheşuri, odihnă veşnică şi rezolvarea problemelor strict personale.Au tot dat legi care să le acopere/ să le legalizeze hoţiile. Au nenorocit, dintr-un orgoliu prostesc, zeci de sate, făcându-le comune, zeci de comune făcându-le oraşe, bieţii locuitori nemaifăcând faţă, acum, taxelor şi impozitelor conform „rangului” la care au fost ridicaţi.  
 
Tot felul de matrapazlâcuri fac bieţii analfabeţi ai neamului. Aleşi! Crema! 299 de parlamentari (225 de deputaţi şi 74 de senatori) sunt arhisuficienţi! Bunul simţ, pe care Ponta nu-l are, lucru dovedit din plin, ar trebui să primeze în toate deciziile ce se vor lua în viitorul apropiat. E timpul unei reforme adevărate a acestei instituţii de primă mână într-o democraţie, pe care membrii ei au adus-o rapid, la noi, pe ultimele locuri în sondaje. Ca încredere şi eficienţă, prin comportamentul mafiot. Să vedem oferta Dreptei, care cunoaşte un proces de eliminare a toxinelor! Tot mai intens! Cu circul aferent! Vuittoane, borduri de lux ... masele exultă!  
 
***  
 
Pentru că suntem la categoria obezi, amintesc o categorie de cetăţeni, care au obţinut certificate, ce le atestă calitatea de revoluţionari. Numărul acestora a crescut, susţin mafaldele, peste numărul real al celor implicaţi voluntar la înlăturarea structurilor totalitare în acele zile însângerate ale lui decembrie 1989. De mult timp se tot încearcă rezolvarea situaţiei, care afectează imaginea celor care şi-au asumat liber schimbarea sistemului politic în România în timpului Revoluţiei Est-Europene.  
 
În 25 (douăzecişicinci) de ani, cei de la Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989 (http://irrd.ro/) n-au comunicat o situaţie clară a modului de înlăturare a structurilor comuniste pe judeţe. Data, ora, cei care s-au implicat... Au scos o carte şi numere de revistă pline de inexactităţi şi generalităţi! O abureală generală! Premeditat!?! Nu e de mirare, dacă analizăm cine se află în Colegiul Naţional al celor 25: Petrică Balint, Sergiu Chiriacescu, Emilian Vasile Cutean, Iosif Dan, Emil Dumitrescu, Lorin Fortuna, Cazimir Ionescu, Claudiu Iordache, Eugenia Iorga, Mihai Ispas, Dumitru Mazilu, Alexandru Mironov, Sergiu Nicolaescu, Gheorghe Pastor, Romeo Raicu, Petre Roman, Adrian Sanda, Ioan Savu, Răzvan Theodorescu, Dan Toader, Doru Ţigău, Viorel Vişan, Valentin Voicilă, Emil Vlădesan, Gelu-Voican Voiculescu. Persoane controversate, unele compromise total, altele indiferente... Mai mult, Legea nu prevede vreun termen pentru mandatul Colegiului Naţional, aceştia fiind numiţi pe viaţă! Preşedintele IRRD, Ion Iliescu, nici măcar nu a fost revoluţionar, fiind chemat la Revoluţie, după cum a şi recunoscut. Este unul din cei care a pus frână Revoluţiei Române! Ba cu întinarea idealurilor, ba cu minierii!  
 
Cum să iasă la lumină adevărul în aceste condiţii? Era suficient să se fi luat rapoartele securităţii locale, miliţiei, să se ia declaraţii de la şefii acestor instituţii, de la foştii secretari de partid judeţeni, municipali, orăşeneşti, comunali din localităţile unde s-au depus solicitări pentru calitatea de revoluţionar şi să se confrunte cu declaraţiile date procurorilor de revoluţionari la data depunerii dosarelor. Plus verificările la CNSAS.  
 
Ca un corolar, la aniversarea Revoluţiei Române, pe 30 decembrie 2014 (de ziua Republicii I), s-a dat OUG Nr. 95 pentru modificarea şi completarea Legii recunoştinţei... Nr. 341/2004 (http://www.sspr.gov.ro). Ordonanţa a stârnit diverse reacţii. Pro şi contra.  
 
Am înţeles perfect intenţia declarată a secretariatului care se ocupă de problemele revoluţionarilor. Depistarea impostorilor şi eliminarea lor. Foarte bine! Acest lucru s-a mai făcut de câteva ori. Nu cunosc, încă, intenţiile nedeclarate! Circulă tot felul de zvonuri. Cert e că se introduce o nouă categorie de revoluţionari: luptător cu rol determinant în declanşarea şi victoria Revoluţiei Române. De acord şi cu această decizie. E clar că există o diferenţă majoră între cei care au luptat pe stradă sau pe după perdele, prin case conspirative, şi cei care s-au expus direct ocupând sedii judeţene şi locale ale PCR, care au înlăturat (alungat/arestat) efectiv structuri totalitare, asumându-şi responsabilitarea conducerii administrative a judeţului, municipiului, oraşului, comunei.  
 
Din textul ordonanţei reiese că meritele victoriei sunt ale celor ucişi, răniţi şi reţinuţi în acele zile! Şi numai în localităţile în care s-a tras! Doar până la o anumită oră! Exact ca în bancul: „Atenţie! Luptăm până la unu! La unu şi cinci se serveşte masa.” Ce facem însă, cu revoluţionarii vii, care şi-au asumat responsabilitatea preluării puterii administrative a judeţului, municipiului, oraşului, comunei până la ora Z? 22 decembrie 1989, ora 12,09. Oră discutabilă, deoarece Ceauşescu nu a fugit cu elicopterul, ci a fost evacuat! Abia la ora arestării cuplului ceauşist (22 decembrie 1989, ora 18,10), putem vorbi de pasul decisiv spre victoria Revoluţiei Române. Aceşti oameni, care au înfăptuit acte revoluţionare, înlăturând structurile comuniste până la ora dată în ordonanţă, au avut un rol determinant? Cum le este apreciată inteligenţa cu care au acţionat, evitând confruntarea sângeroasă, condiţiile fiind aceleaşi ca în toată ţara? Cât despre recunoştinţă!...  
 
***  
 
Domnule Adrian Sanda,  
 
1. Când vorbiţi de Revoluţie, v-aţi informat, cu siguranţă, în ce localităţi din România au avut loc activităţi revoluţionare de înlăturare a structurilor comuniste şi de preluare a puterii administrative. Unde este raportul asupra revoluţiilor locale?  
 
2. Aveţi o situaţie a preluării puterii administrative de către revoluţionari în judeţele ţării până în 22 decembrie la ora evacuării cuplului ceauşist (12:09) sau până la lansarea Frontului Salvării Naţionale (ora 15:00) sau a orei arestării cuplului ceauşist (18:10) sau împuşcării ceauşeştilor (25 decembrie, ora 14:50)? Ştiţi la ce oră primii secretari de partid de judeţ, municipii, oraşe şi comune au predat cheile şi puterea revoluţionarilor?  
 
3. Ce facem cu revoluţionarii din oraşele în care nu s-a tras, dar unde structurile totalitare au fost înlăturate, prin acţiuni revoluţionare, până la 22 decembrie 1989, înainte ca să fie evacuat/arestat cuplul ceauşist? Au avut aceştia un rol determinant în Revoluţie?  
 
4. Ce facem cu revoluţionarii din oraşele în care s-a tras, dar revoluţionarii, vii sau morţi, nu au preluat Puterea prin înlăturarea structurile totalitare până la 22 decembrie când cuplul ceauşist a fost evacuat (ora 12:09) din CC al PCR? Ci după această dată? Datorită altor evenimente şi a presiunii generate la nivel naţional.  
 
Nici Legea 341/2004 şi nici OUG 95/2014 nu clarifică tocmai aceste adevăruri, care ar trebui să stea la temelia Legii. Aştept, în continuare, răspunsul dumneavoastră la adresa înregistrată cu nr 18/35 din 6.01.2015.  
 
Cu recunoştinţă,  
 
Sergiu Găbureac  
 
*  
 
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Mulţumiri! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
-------------------------------------------------  
Sergiu GĂBUREC  
Bucureşti  
sâmbătă, 31 ianuarie 2015  
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (100): OBEZITATE ŞI DEMNITATE ! / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1494, Anul V, 02 februarie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!