CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (98): PLEACĂ PONTA !
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
N-au trecut bine sărbătorile şi cortina teatrului politic s-a ridicat pentru primele telenovele ale noului sezon. Udreniana, după vizită deconspirată de la Paris cu amica Bica, se vede tot maI ocolită. Însuşi protectorul se face acum că plouă, amintindu-şi brusc că are nepoţi de crescut! Interesant cum îl tot resucitează mass media pe Demis căutându-i potcoavele, ce nu mai scot scântei la ora cucului de seară.  
 
Deja, peste ţară e o linişte benefică. O să ne obişnuim cu cuvintele puţine, dar pline de substanţă, din partea Cotroceniului. Însăşi distinsa şi destinsa doamnă Nuland a venit să-şi vadă azi feciorul de la poale de Carpaţi, ce face o frumoasă figură prin Europa, devastată de o mână de terorişti. Francezi. Echipa prezidenţială se încheagă greu, unguentul asigurând, voluntar (!) lubrefierea axilelor. Susţin, în continuare, MRU nu are ce căuta peste Iordan. De fapt, toate partidele trebuie să se hotărască cu cine merg în noile proiecte.  
 
Rateurile de stagiară (!) ale doamnei Bran s-au estompat, nemaifiind lăsată să debiteze impresii personale despre perdelele palatului din deal. Cucuveaua stă şi ea pitită, pe la streşini, până se linişteşte viforul. Vom vedea, la vremea ghioceilor pe la casa cui mai cântă. În miez de noapte. Frigul lui Gerilă a intrat în oasele multor baroni şi lichele mai mărunte, mult zgomotoase, ce-şi aşteaptă strigarea la cele curţi ale DNA, ANAF, DIICOT...  
 
Fratele Mircea, a căpătat învoire, 6 ore/săptămână, pentru a se readapta la mediul mafiot din portul Constanţa?! Fariseul Becali se ocupă de ceea ce ştie mai bine. Vânzări şi cumpărări. De oameni. Cruduţa, ehei, Cruduţa!...  
 
Opoziţia execută simulări în poligonul Puterii, moşind guvernul din umbră, pe care să-l scoată la soarele primăverii. Viitorul program de guvernare pare a fi scos cu forcepsul. Se ştie că nu mai ţine cu bla-blauri tip Ioan Rus. Guvernul Ponta IV (!) moare, dar nu se predă. Master planuri, angajamente, glumiţe cu sotto voce, pacte, acte, plecăciuni, poziţii de drepţi la... sau la ...  
 
De ce trebuie să plece Victor-Viorel Ponta? Nu pentru plagiat. Pentru asta există onoare! Nici pentru matrapazlâcurile, ce ies cu zecile la iveală. Pentru asta există Justiţie! Desigur, nu ca cea de la Târgovişte. Nici pentru promisiunile neonorate. Vezi bucăţica aceea de autostradă Comarnic-Braşov, despre care a declarat, cinic, că ar putea să-şi dea doctoratul! Apropo! Oare nu ne-ar costa mai puţin o autostradă subterană, dottore? Întreb şi eu, nu dau cu parul!  
 
Nu, domnişoarelor, doamnelor şi domnilor! Tovarăşi! Pleacă pentru simplu fapt că acest guvern este urmarea victoriei USL (PSD+PNL). În alegeri! Cu acel proiect cu mare priză la ţugulani. Care a murit din varii motive. Antonescu a înţeles perfect situaţia şi a făcut gesturile de onoare. Nu dezvolt. Am scris la timpul cuvenit. USL, pios omagiu! Acel 70% nu mai există. A fost odată ca niciodată! Logic era ca Viorel Ponta să-şi depună mandatul. Demisia nu face parte, însă, din panoplia şobolanilor roşii. Nu exclud nici alegerile anticipate la nivelul Parlamentului. Şi el fiind emanaţia protestelor din Piaţa Universităţii şi alte pieţe, pe care le-am aniversat, la nivel individual, prin lansarea cărţii „Vremea nemernicilor” pe reţele de socializare şi alte medii, inclusiv suport hârtie. Fix la trei ani de la începerea „excursiilor” de neuitat în dealul Cotroceniului şi a „întâlnirile de lucru” din fiecare seară din Piaţa Universităţii (TNB). Timp de şase luni. Sub supravegherea atentă a forţelor speciale, ce ne-au onorat cu bastoane, gaze lacrimogene, atitudini care de care mai prieteneşti ! Atunci au căzut două guverne şi un „şef de stat”. Pus, apoi, în fereastră, inutil, de susţinători externi şi complicitatea CCR. Sau doar ca să ne înfurie şi mai mult la prezidenţiale?!  
 
Cu preşedintele, a dat Dumnezeu şi s-a rezolvat. Pas cu pas. Un lucru bine făcut! Cu guvernul, de bine, de rău, lucrurile se mai mişcă. Nu cum am vrea, dar cel puţin nu mai văd infatuare şi mitocăneală sarcastică. Numai despre Parlament, obez rău de tot, în ciuda arestărilor la vedere, nimic de bine. Aşa se face că ei, aleşii, nu mai reprezintă voinţa alegătorilor! De azi. Aici e buba cea mare! Lelea Safta spune că anticipatele ar rezolva multe neelucidate! Mai întâi, însă, să fie revizuită şi adăugită legea electorală!  
 
P.S. Charlie Hebdo, ce a stupefiat Europa, s-a dovedit a fi o afacere de mare succes! Băieţii s-au orientat ! De la câteva mii de exemplare la cinci milioane, e ceva! Deşi preţul plătit mi se pare uriaş! În acelaşi timp, „Amnesty International a publicat mai multe imagini din satelit, care arată cum oraşele nigeriene Baga şi Doron Baga au fost rase de pe faţa pământului de gruparea Boko Haram, într-unul din cele mai sângeroase atacuri din ultimele decenii, soldat cu peste 2.000 de morţi.” Totul s-a petrecut între 2 şi 7 ianuarie 2015. În acest caz, Planeta nu se mai zguduie! Mass media nu mai dă ochii peste cap! Nu se mai adună milioane pe străzi în semn de solidaritate! Ciudată mai e lumea asta!  
 
Ultima oră! Şi la noi au apărut doi terorişti de clasa a IV-a, pe undeva la Piteşti, terorizaţi de o jurnalistă dornică de senzaţional. „- De ce aţi fost chemaţi la Poliţie?”  
 
*  
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Mulţumiri! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
-------------------------------------------------  
Sergiu GĂBUREC  
Bucureşti  
duminică, 18 ianuarie 2015  
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (98): PLEACĂ PONTA ! / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1480, Anul V, 19 ianuarie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!