CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (97): METEORITUL
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
„Secolul XXI va fi religios, sau nu va fi deloc!” (Malraux)  
 
După ce sărbătorile de iarnă au trecut cu sănătate maximă, bucurându-ne de o iarnă organizată nemţeşte pe plaiurile mioritice, a venit semnalul, paraluminoso-bubuitor, în ajunul Crăciunului. Pe stil vechi! Am intrat brusc în realitatea dură a planetei. Pe la coneuropenii francezi. Partea supercivilizată (!), din punctul nostru de vedere, a planetei a rezonat instantaneu la tragedia pariziană. Subscriu total mesajului prietenului meu, poetul George Filip de la Montreal.  
 
MANIFEST ÎNDOLIAT  
(ataşament fratern alături de victimele  
de la revista CHARLIE HEBDO – Paris)  
 
vă recomand să ne-asumăm un risc,  
acela de-a rămîne pe planetă,  
să ridicăm alături – obelisc  
urgiei mafiotă şi secretă.  
ne bate sida – ebola – mai nou.  
monştrii ne-mpuşcă sfinţii din icoane.  
hoţii ne violează şi-n cavou  
iar pruncii – moarte sug din biberoane.  
ne ceartă chiar bătrânul Dumnezeu  
cu arşiţi şi faimoase uragane.  
vulcanii scuipă lava lor mereu  
iar munţii ne înghit în canioane.  
prin lume umblă oamenii năuci.  
deşertăciuni se vînd la prăvălie.  
nebunii lumii – monştrii mameluci,  
îşi fac redute din democraţie.  
am dreptul – liber, versul să mi-l scriu,  
şi nu strig vreo lozincă desuietă;  
în secolul acesta - prea zbanghiu,  
hai să rămînem - lume – pe planetă !  
 
(7 ianuarie – 2015, la Montreal)  
 
Desigur, condamn barbaria petrecută şi dezbătută, în fel şi chip, pe miile de posturi tv. Suntem cu toţii tulburaţi, alertaţi, îngrijoraţi, înspăimântaţi, revoltaţi ... Se fac tot felul de afirmaţii, predicţii, declaraţii asupra modului medieval (!) al ripostei la provocarea jurnaliştilor parizieni. Vai, am zis provocare, în loc de dreptul la exprimare liberă !?! Se ştie, de când lumea şi pământul! Cu fanaticii nu te joci! Ştiţi ce se întâmplă când te iei de evrei? Iar ei nu sunt fanatici! Se aplică imediat politica ciocului mic? Mic, mic, mic! Dar, de ce trebuie să te iei, neapărat, de ceva sau de cineva?  
 
Mă întreb, de ce jurnaliştii francezi s-au jucat cu focul? Când ştiau foarte bine la ce se expun. Ciocnirea civilizaţiilor are efecte imprevizibile. Catastrofale. Noi, la poale de Carpaţi, să fim liniştiţi! Atâta timp cât CAŢAVENCII şi cei de la CAN-CAN etc. nu se iau de evrei, Mahomed, Buda şi îşi bat joc doar de Dumnezeu şi Biserica Ortodoxă Română, nu este cazul să ne alertăm! Noi suntem români! Creştini!?  
 
Se tot spune că la francezi e şic să-ţi baţi joc de orice şi de oricine. Acum au parte de şocuri! Nu mă bucur deloc. Chiar îi compătimesc pentru faptul că nu înţeleg o regulă simplă. Repetată de zeci de ori în programul biblic Homo sapiens. Omul are libertatea să făcă tot ce doreşte, cu o mică condiţie. Să nu-i deranjeze pe ceilalţi! De tine însuţi poţi să-ţi baţi joc cât doreşti! Poţi, de asemenea, să-l tragi de urechi cât doreşti pe cel care trăieşte din banul public!  
*  
Metrorex pare a fi o prima organizaţie teroristă de la noi!  
 
Auzi, să nu-i lase pe doritorii de „No Pants Subway Ride”, plănuit să se desfăşoare duminică în mari oraşe ale Terrei (vezi improveverywhere.com), să călătorească cu metroul ! Cum să lipsească Bucureştiul?  
 
Cică ar fi „un act de indecenţă şi de lipsă de respect faţă de ceilalţi călători”! Inculţii de Metrorex habar nu au că „No Pants Subway Ride este un eveniment global”, ca şi paradele gay. „No Pants” se întâmplă, din 2002 după Hristos, la New York! Se poate, „teroriştilor”!? Libertate! Libertate! Libertate! Unde-i dreptul la indecenţă liberă? Ignoranţilor! Voi ştiţi că pentru a circula fără pantaloni, deocamdată numai în metrou, e o altă chestie şic pentru care s-a luptat zeci şi zeci de ani! La ruşi văd că e fără sutien şi la suprafaţă!  
Luptaţi, nu vă lăsaţi ! La sol o să-ngheţaţi !  
 
N.B. Când e vorba de big brother pe internet e atentat grav la intimitatea individului! Ce să mai înţeleagă ţugulanul GSM ?  
 
*  
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Mulţumiri! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
-------------------------------------------------  
Sergiu GĂBUREC  
Bucureşti  
duminică, 11 ianuarie 2015  
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (97): METEORITUL / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1472, Anul V, 11 ianuarie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!