CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (95): LA ANIVERSAREA REVOLUŢIEI ROMÂNE
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Mulţumesc timişorenilor pentru amorsarea Revoluţiei Române! Mulţumesc Europa Liberă, BBC, Vocea Americii, Deutsche Welle... pentru mediatizarea evenimentelor, chiar dacă au fost unele exagerări! Se pare că manipularea atunci a fost implantată în codul nostru genetic! Lipsa trupelor de ocupaţie sovietice şi a unei structuri minimale de rezistenţă împotriva regimului ceauşist /comunist, şi existenţa doar a câtorva disidenţi, la care s-au adăugat alţii făcuţi la ordin după 1985 + şmecherii, care au decodat, concomitent, parolele glasnosti şi perestroika , autodeclaraţi brusc disidenţi, a făcut ca procesul de înlăturare a regimului totalitar să se realizeze foarte târziu. În România. Cei din urmă ... nuimai că nu am ajuns, încă, cei dintâi!  
 
Deşi semnalul a fost foarte clar după întâlnirea din Malta, lăsându-se totală libertate a fiecărui popor de a proceda cum crede de cuviinţă în alegerea căii de urmat, nomenclatura comunistă din România nu a fost capabilă să facă pasul în spate, cum s-a întâmplat în toate celelalte ţări ale lagărului comunist. Chestie de civilizaţie! S-a băgat, fără nicio jenă, în primele rânduri. Conform sloganului: La vremuri noi, tot noi!  
 
Confiscarea Revoluţiei Române de către gaşca lui Iliescu, vă amintiţi celebra scrisoare a celor 6, s-a făcut cu o vărsare de sânge incredibilă. Astfel, echipa Iliescu&Co a pus, prin crimă, viclenie şi cinism mâna pe putere. În acele zile, nu a căzut comunismul, doar regimul ceauşist. „Frontul Salvării Naţionale” a avut un extrem de rol nociv.  
 
Reminescenţe comuniste se mai simt şi azi în structurile administrative româneşti, atât la nivel naţional, cât şi local. În sânul FSN s-au născut reţelele mafiote, care au vandalizat ţara timp de 25 de ani! A început, de ceva timp, o firavă destructurare a lor! Să vedem cât ţine! Şobolanii roşii şi ciolănarii, infiltraţi peste tot, trebuie să dispară!  
 
O primenire a Constituţiei, a partidelor, a parlamentului obez, a guvernului, extrem de gras (21 de ministere !) + zeci de agenţii guvernamentale, a tuturor instituţiilor publice, precum şi o reconfigurare administrativ-teritorială cu o descentralizare reală sunt extrem de necesare! Toate trebuie făcute într-un timp cât mai scurt!  
 
Acum la aniversarea Revouţiei Române, când sunt semne că se va închide cercul deschis de timişoreni, cei din Iaşi fiind neutralizaţi rapid în 4 decembrie 2014, iar cei din 22 trecuţi la şi alţii (deşi tocmai presiunea pusă de ei a contribuit la înlăturarea rapidă a structurilor ceauşiste), să ne bucurăm! Pentru cei ucişi mişeleşte un pios omagiu, iar pe ucigaşi îi tot aşteptăm să plătească! Când?  
 
Celor care comemorează „evenimentele din decembrie” le recomandăm să nu le pară rău că a căzut regimul totalitar. Greu scăpăm, e adevărat, dar acum sunt premise să scăpăm de definitiv de comunism! Revoluţionarilor adevăraţi, care nu au dat cinstea pe ruşine pe parcursul celor 25 de ani postdecembrişti, nu au de ce să le fie ruşine! Au traversat cu demnitate un moment istoric. Ei merită recunoştinţa neamului!  
 
LA MULŢI ANI, ROMÂNI !  
 
*  
 
„Românii consideră că Traian Băsescu este preşedintele care a ajutat cel mai mult democraţia românească.” (sondaj ?!?! - cu sondajele noastre ne-am lămurit)  
Adevărat!  
Abia aşa am aflat cum nu trebuie să se comporte un preşedinte! Cum nu trebuie să fure, folosindu-se de scaunu La ANIVERSAREA de la Cotroceni, de primar sau de ministru! Cum nu trebuie să jignească toate categoriile profesionale şi să le împileze unele împotriva celorlalte! Cum nu trebuie să asigure membrilor familiei sale tot felul de sinecuri absolut nemeritate! Cum nu trebuie să dea indicaţii în direct altor puteri ale statului şi partidelor! Şi mai ales, cum un preşedinte nu trebuie să se comporte ca un mârlan! Prin toate astea, Demisul va contribui la revenirea democraţiei la normalitate, după 21 decembrie 2014! Sper! Călătorie sprâncenată, „şefule de stat”!  
 
P.S. Ursu antenistul ne ameninţă cu noi surprize din partea Demisului. Pe ultima sută de metri. Vai, vai, vai! Doar să se predea singur la DNA pe 22 decembrie 2014 ar fi, într-adevăr, o surpriză! DNA-ul să te mănânce, Demisule!  
 
*  
 
N.B. Toate tembelviziunile au anchiesat la prăbuşirea elicopterului SMURD. Parcă-s nişte babe! Asta-i viaţa! S-a întâmplat tragedia din varii motive! Nu cred că e normal, tot timpul, să acuzăm în stânga şi-n dreapta! Şi să tot despicăm firul în paişpe! Poţi să ai toate tehnologiile din lume, când e să se întâmple se întâmplă! Vezi explozia navetei spaţiale. N-am auzit să fie acuzat preşedintele SUA pentru acea tragedie! Nici „şeful” de la NASA! Vezi alegerile, la români, din această toamnă! O tot facem pe îngrijoraţii şi pe miloşii. În mod penibil şi caraghios. Când e vorba de o problemă de interes naţional, televiziunile o expediază în trei vorbe, iar boborul stă pe după perdele boscorodind în barbă. Apropo! Prin pieţe a cam bătut vântul în aceşti 25 de ani!  
 
Lansarea cărţii VREMEA NEMERNICILOR, luni, 22 decembrie, la Piatra-Neamţ  
 
*  
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Mulţumiri! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
-------------------------------------------------  
Sergiu GĂBUREC  
Bucureşti  
duminică, 21 decembrie 2014  
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (95): LA ANIVERSAREA REVOLUŢIEI ROMÂNE / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1451, Anul IV, 21 decembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!