AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (93): 25 DE ANI - VREMEA NEMERNICILOR
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Dragilor,  
 
Acum, ştim cu toţii ce a fost, de fapt, în decembrie 1989. Atunci, însă, nu ştiam. Eram convinşi că doborâm comunismul din România. Nu numai pe Ceauşescu şi camarila lui. Cum se tot insinuează! Ne-am implicat responsabil, fără condiţii şi nu ne gândeam la recunoştinţă. Ulterioară.  
 
Am aflat, apoi, că a fost o mare Revoluţie Est-Europeană. Ca la 1848. Organizată de forţe mondiale, ca urmare a încetării pactului de la Yalta şi conform celui de la Malta! Faptul că n-am dat cinstea pe ruşine, în momentul culminant, cu fuga din sediul Revoluţiei la zvonul/ parola „Vine coloana de securişti de la Bacău!” arată, din plin, calitatea noastră de revoluţionari. Atunci, au rămas, în acea noapte de pomină, mai puţin de 30 de persoane. La Piatra-Neamţ. Unele cu misiune clară.  
 
Frica i-a făcut pe câţiva, după ce au luat arme pentru apărarea sediului, să fugă lăsînd armele pe scările clădirii. O frică normală, ce nu poate fi condamnată. Un tânăr imberb declară azi, ritos, pe facebook, că adevăraţii revoluţionari sunt doar cei din 21 decembrie. Alţii spun că cei din 16... Le pun o întrebare. Dacă ţara nu rezona, a doua zi, în zeci de localităţi din toate provinciile, înlăturând rapid structurile totalitare, uneori cu jertfe de sânge, ar fi reuşit revoluţionarii bucureşteni, controlaţi îndeaproape de cei mascaţi în fesenişti?  
 
Ce-au făcut revoluţionarii bucureşteni după ce au preluat Puterea? I-au dat-o rapid lui Iliescu, care a contribuit la crearea sistemului cripto-mafiot de care nu am scăpat nici astăzi! A plătit Iliescu&Co pentru uciderea a sute de oameni nevinovaţi după preluarea Puterii? Pentru uciderea gratuită a ceauşeşilor! Doar în interesul personal al grupului său.  
 
Au plătit decidenţii, aleşii naţionali şi locali, pentru toate furturile, jafurile şi distrugerea României, ţinând-o pe loc cincinale întregi? Timp de 25 de ani, în România, nu s-a schimbat ceva în mod fundamental. În realitate, România a involuat în multe domenii. Învăţământ, sănătate şi mai ales în plan moral!  
 
Sistemul cripto-mafiot (comunisto-securist), infiltrat pe Stânga şi pe Dreapta e, încă, foarte puternic. Corupţia e generalizată. Mârlănia este la ea acasă!  
 
De vină suntem şi noi, revoluţionarii! Nu doar boborul. Aici e o marea problemă! Justiţia are enorm de lucru în recuperarea bunurilor jefuite. E timpul ca vremea nemernicilor să se încheie. Cred că o Revoluţie, începută acum 25 de ani, se va încheia în anii ce urmează! Atunci vom fi cu adevărat europeni!  
 
Apropo, aniversăm Revoluţia, nu o comemorăm! Pentru simplu fapt, că e o bucurie că ne-am eliberat de comunism! Poate pentru alţii să fie o tristeţe! Cât despre cei ucişi nu putem spune decât Pios omagiu! Cine plăteşte crimele comise! Cele mai multe în mod gratuit! Cu multă sănătate ca să le putem face pe toate!  
 
Nota Bene  
 
- Când se va finaliza dosarul Revoluţiei?  
- Cine i-a omorât pe cei de dinainte şi, mai ales, pe cei de după evacuarea şi arestarea lui Ceauşescu în acea zi de 22 decembrie 1989.  
- De ce a fost ucis Ceauşescu atât de repede?  
- Cine a organizat evenimentele din 13-15 iunie 1990?  
- Cine a organizat mineriadele?  
- Cine a organizat sistemul cripto-mafiot, care a distrus o ţară şi un popor, de care nu mai scăpăm?  
 
Întrebări legitime de la care aşteapt un răspuns de ani şi ani de zile.  
 
Moştenirea lui Traian Băsescu  
 
1. Societatea românească divizată în mod premeditat.  
2. Mârlănia, hoţia, şmecheria, minciuna şi imoralitatea ridicate la rang de virtuţi.  
3. Constituţia a devenit jucăria preferată a preşedintelui.  
4. Explozia interceptărilor. Analiza rapoartelor SRI din perioada 2007 - 2012 relevă că mandatele de interceptare puse în aplicare de SRI s-au triplat în şase ani, de la puţin peste 10.000 de acte autorizate în 2007 la peste 36.000 în 2012.  
5. Din bugetele SRI, STS, SPP şi SIE rezultă aproape 15 mii de agenţi. Asta înseamnă un agent la fiecare 1250 de români. SRI a ajuns să aibă de patru ori mai mulţi angajaţi decât are serviciul intern de informaţii al Germaniei !  
6. Raport UE: România, cea mai coruptă ţară europeană, cu oamenii cei mai săraci şi mai needucaţi. Corupţia şi imoralitatea sunt generalizate.  
7. Datoria externă a României a crescut în ultimii 10 ani cu 80 de miliarde de euro, de la 21 la 101 miliarde euro.  
8. Potrivit studiului PISA 2012, aproape 40% dintre elevii români au dificultăţi cu citirea şi înţelegerea unui text. Analfabetismul a atins cote alarmante la nivelul populaţiei adulte.  
9. România este ţara din Uniunea Europeană cu o rată de sărăcie de 41,7 la sută. Înaintea României se află doar Bulgaria , cu o rată de 49,3 la sută. Peste 2 milioane de români au părăsit România. În ultimii şase ani, 15.000 de medici au părăsit România.  
10. Potrivit datelor Organizaţiei Europene pentru Cooperare şi Dezvoltare, românii au cea mai scăzută speranţă de viaţă dintre toţi locuitorii Uniunii Europene, sistemul de sănătate fiind cel mai slab din Europa. În mandatul lui Traian Băsescu, România a fost condamnată la CEDO pentru încălcarea dreptului la viaţă.  
 
„Dacă vrei să distrugi o naţiune, în primul rând loveşti în sănătate şi educaţie."  
 
Cartea mea, „VREMEA NEMERNICILOR” cuprinde, în 384 de pagini, tablete din toate domeniile activităţii umane. Puncte de vedere personale asupra perioadei posdecembriste, traversată, greu, de cvasitotalitatea poporului român. Îndulcitorul, sub forme de pilule, a fost preparat, pe lună plină, de Lelea Safta.  
 
*  
 
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Mulţumiri! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
 
-------------------------------------------------  
 
Sergiu GĂBUREC  
http://blogulluigabu.blogspot.ro  
http://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3  
Bucureşti  
sâmbătă, 13 decembrie 2014  
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (93): 25 DE ANI - VREMEA NEMERNICILOR / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1446, Anul IV, 16 decembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!