CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  Sergiu GĂBUREAC - TABLETA PLUS (89): SE ÎNCHIDE CERCUL !
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Asta-i viaţa! Când s-a anunţat venirea coloanei de securişti de la Bacău, din miile de indivizi aflaţi în faţa şi în interiorul „Casei Albe” de la Piatra-Neamţ, au mai rămas vreo 30 de oameni! Inclusiv, cei sub acoperire au părăsit instantaneu clădirea. O parte din cei care luaseră arme le-au lăsat pe scări şi au fugit. Cu frica ne te joci! A doua zi au revenit cu sutele. După ciolane!  
 
Mai am o singură remarcă la cele înmtâmplate acum 25 de ani. Cei implicaţi voluntar în conducerea oraşului şi a judeţului (CPUN), între 22 dec 1989 şi 31 iulie 1990, au predat la cheie, fără nicio distrugere tot ce-şi asumaseră să păzească şi să coordoneze în Piatra şi judeţul Neamţ.  
 
O fi fost Revoluţie la Piatra-Neamţ? Da, a fost, ca în multe oraşe din România, doar că a fost confiscată, perfid, printr-o lovitură de stat. Prost regizată de gaşca lui Iliescu, contra celorlalte găşti de partid (Mizil, Verdeţ...) şi mai ales împotriva revoluţionarilor. Abia peste ani s-a văzut manipularea grotescă. Când era prea târziu. Mulţi revoluţionari au fost cumpăraţi, ulterior, la bucată şi înmulţiţi cu falşii revoluţionari. Profitori, fără pic de conştiinţă.  
 
Lovitura cea mai grea pentru democraţia românească a fost infiltrarea grupării Băsescu pe Dreapta politică. Individ susţinut, ciudat, de unchiul Sam şi doamna U.E.! Un nenorocit ce a virusat însăşi fibra morală a poporului român! Javra TB o să dispară în curând şi, cu siguranaţă, va fi judecat pentru multiplele megaescrocherii şi dosare ascunse prin sertarele justiţiei!  
 
De Ignat 2014, se închide cercul Revoluţiei Române! Mita cu 100 de lei nu a funcţionat! Cum se mai repetă istoria!?! De la Iliescu a plecat distrugerea ţării! Iliescu&echipa trebuie judecaţi şi condamnaţi pentru lovitura de stat şi confiscarea speranţelor românilor! Echipa lui a pus bazele sistemului fesenist cripto-mafiot de proporţii naţionale. Cu ramificaţii până în ultima comună a patriei. Sistem pe care Băsescu l-a perfecţionat mişeleşte ducând România în mocirlă, contribuind la jefuirea făţişă a banului public şi la decăderea morală a societăţii româneşti.  
 
Când totul părea pierdut pentru biata Românie, în ciuda unei maşinării propagandistice mai bune decât a Partidului Comunist Român, s-a întâmplat trezirea românilor. Aroganţa, minciuna, cinismul, lichelismul, corupţia celor căţăraţi în vârf au fost puse la zid.  
 
Văd că unii o tot dau cu tinerii, care au făcut şi au dres! Statisticile alegerilor abia încheiate contrazic acest clişeu vehiculat la fiecare schimbare! Aşa s-a spus, pe nedrept, şi în Decembrie 1989. Meritul este al tuturor românilor, indiferent de etnie, vârstă, sex şi religie, cu inima tânără şi conştiinţa vie!  
 
Pentru o Românie Europeană!  
 
Majoritatea liderilor noştri politici miros cumplit a Jilav(a)! Pe lângă ei, alţi 14.000 de fesenişti ciolănari. Specialişti în dezinformare, şmecherii şi furăciuni! De fapt, sunt cei din liniile 2, 3, 4 ale PCR şi securităţii ceauşiste! Şi urmaşii lor. Odrasle croite după chipul şi asemnănarea părinţilor. Hoţi şi trădători de ţară. Indivizi care ne-au sfidat şi ne-au îngropat adânc speranţele timp de 25 de ani. Zeci de dosare, ascunse prin sertare, aşteaptă să fie finalizate. Altele noi să fie deschise. Justiţia are enorm de lucru! Răul trebuie tăiat din rădăcină!  
 
Monstruosul FSN, autorul loviturii de stat din decembrie 1989 se va dezintegra! Gurul Brucan a avut dreptate! Ne-au trebuit 25 de ani! Ani grei, plini de suferinţă pentru milioane de români. Dezinformaţi şi manipulaţi cinic. Ion Raţiu, Radu Câmpeanu, Corneliu Coposu... au fost răzbunaţi!  
 
VOTUL a fost mai puternic decât GLONŢUL! Lincoln a avut dreptate! Românii au verificat, în sfârşit, acest adevăr! Diaspora a dat semnalul. Cei din ţară l-au amplificat! FSN-ul devine istorie! O pagină de istorie fetidă, plină de guzgani! Şobolanii roşii părăsesc corabia! Închideţi graniţele! Altfel vor fi mari probleme în recuperarea lor fizică şi a bogăţiilor ţării jefuite.  
 
Proiectul USL a fost un proiect foarte bun. De aceea, am fost de acord cu el în Piaţa Universităţii. L-am susţinut până la primele semne clare de acaparare de către şobolani! România putea ajunge de acum doi ani la ziua de azi, numai că pesediştii l-au transformat pe Ponta de atunci în şobolanul de astăzi. Aducerea lui la vot cu duba a fost un semn! E greu cu înţelesul! Vehiculul ACL şi-a îndeplinit obiectivul! Azi, ACL-ul nu mai există! Normal.  
 
Speranţa moare ultima!  
 
N-a murit. Minunea a avut loc! Resetarea s-a produs la nivel national. Da, Dumnezeu e vionovatul! Cum a zis păcătosul Dragnea. Ponta este, în esenţă, un mercenar politic! Cine i-a dat mai mult, acolo s-a dus! Aşa au făcut mulţi ciolănari ai României postdecembriste. Inteligenţi, dar lichele!... Am vrut ca Ponta să râmână prim ministru. Şi, iată, voia mi s-a împlinit!  
 
A cere demisia guvernului Ponta, acum, e o mare prostie! Lăsaţi-i să li se vadă neputinţa! Nu faceţi greşeli ca în 1990. Săptămâna asta vreau să văd bugetul! - Victoraş, treci la aplicarea promisiunilor electorale! Ai o iarnă la dispoziţie! De nu, aut! Speranţa moare ultima! N-a murit. Minunea a avut loc! Mulţumesc, Doamne! Mulţumesc gândului bun dat alegătorilor români!  
 
Nu s-a votat împotriva lui Ponta, cum şoşotesc casandrele! S-a votat pentru programul lui Johannis! Un program simplu. Să ne luăm România înapoi! Panzerul Johannis rămâne o şansă pentru viitor. Plagiatorul Ponta a fost ultima şansă pentru trecut. Societatea românească va cunoaşte reforme radicale. În mai toate planurile. Să ieşim, în primăvară, cu o Românie curată! Fără ură, fără judecăţi pripite şi mult mai solidari cu adevărul!  
 
NOTA BENE  
 
Cei care au pierdut cel mai mult, în aceaste zile, sunt cei de la Antena 3, care s-au prostituat în stilul cel mai prostesc cu putinţă. Mai tare decât România TV, postul de casă al PSD&ciolănarii săi sau B1 cu alţi ciolănari. Jurnalişti, procurori în direct! Ăsta să fie rolul câinilor de pază ai Democraţiei?  
 
Televiziunile de ştiri din România, mass media trebuie să se reformeze profund, să-i elimine pe toţi pupincuriştii de partid! Avem nevoie de o presă morală, neutră şi obiectivă! Nu de ziarişti lăutari avem nevoie! Să cânte după comanda clientului! Păcat de ei! Unii nu sunt deloc proşti. Doar lichele!  
 
Cum s-au pretat la asemenea manipulări şi minicuni sfruntate? Cum au putut „institutele” de sondare a opiniei publice să ne prostească până în ultimul moment? Doar-doar! Ce au sperat ? Sunt întrebări care aşteaptă un răspuns.  
 
Mulţumesc tuturor celor care au înţeles mesajele mele, publicate în reviste din ţară şi din străinătate sau redistribuite de prieteni în virtual, pe timpul celor doi ani de la izbucnirea protestelor din seara zilei de 13 ianuarie 3012 din Piaţa Universităţii Bucureşti. Poate, uneori, am fost cam dur dar à la guerre comme à la guerre!  
 
În curând, mă voi întorce la cele lumeşti! Reunirea neamului românesc e următorul mare obiectiv al multor români. Proiect pe care tatăl meu, preotul Dumitru, l-a susţinut o viaţă şi pe care îl voi susţine cât voi trăi. Vă mulţumesc! Cu mine vă veţi întâlni de acum înainte doar pe Blogul lui Găbu – http://blogulluigabu.blogspot.ro/!  
 
Excepţie cei care solicită în mod expres modul de comunicare pe mail!  
 
*  
 
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Mulţumiri! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
 
-------------------------------------------------  
Sergiu GĂBUREC  
Bucureşti  
luni, 17 noiembrie 2014  
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA PLUS (89): SE ÎNCHIDE CERCUL ! / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1421, Anul IV, 21 noiembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!