CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (87) CORABIA ŞOBOLANILOR
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
„Şobolani din toate partidele, reuniţi-vă!”  
 
20 de ani îi trebuie poporului român să revină la democraţie, a spus Brucan. Mai târziu, a mai pus un cincinal. Ştia el ce ştia, după studierea cărţii cărţilor. Iată, ne apropiem de finalul celor 25 de ani.  
 
Să înseamne, asta, ca întreg FSN-ul, azi PSD şi PMP, se va retrage, în puşcării, din structurile mafiote. Naţională şi judeţene! Urmează ca Iliescu&Co. să fie judecaţi pentru crimele şi jefuirea ţării în ultimii 25 de ani? Pentru Revoluţie confiscată şi batjocorită prin cumpărarea, printr-o lege imorală, a unor falşi revoluţionari, şi trimiterea în derizoriu a curajului manifestat de cei care, atunci, s-au implicat în mod responsabil? Să se încheie, astfel, grelele dosare, pline de sânge nevinovat, ale Revoluţiei Române?  
 
Nu. Şobolanii roşii nu vor ceda! Se aprind focurile pe dealuri! Am trăit să văd UDMR-ul şi PRM-ul în aceeaşi alianţă !?! Manechinul ce/şi spune liberal a făcut pasul sinucigaş. Vadim este găzduit de patrihoţii de la UNPR, susţinând tocmai pe cel pe care-l blama cu spume la gură cu cîteva săptâmâni în urmă! Lipsea din panoplie, Senzaţional Diaconescu-OTV. Cel care lupta contra ciocoilor! Acum s-a dat cu ciocoii! Conservele plantate cu ani în urmă prin partidele nefeseniste explodează! Fâsâituri intens meditizate de televiziunile lor. Roşii!  
 
Lumea e buimacă. Nimeni nu mai înţelege nimic. Parcă am fi în 1990. „Cu televizorul aţi minţit poporul !” Au avut grijă, între timp să-şi facă mai multe televiziuni! Dejecţiile curg nonstop! Şobolanii îi tot dau cu duşmanul Băsescu în sus, Băsescu în jos! Javra de Băsescu, şobolan roşu acoperit, infiltrat pe Dreapta, este istorie! Miroase cumplit a Jilava! Orice alăturare a lui Johannis de Băsescu sau de extremiştii unguri este propagandă de mahala! Aşa făcea IIiescu, aşa face, acum, Ponta. Arhicunoscute tehnici de manipulare. Doar, doar ! Ponta este, în fapt, continuatorul lui şi al lui Năstase. Nu ştiu ce este atât de greu de înţeles?  
 
Cum vrea Ponta să câştige alegerile, vedem cu toţii! Negociază la kilogram voturi. Oferă ciolane virtuale tuturor. Cine crede că alegătorii celor de pe locurile 3, 4, 5, 6... ascultă de sfaturile celui pe care l-au votat se înşeală total ! Analiştii şi jurnaliştii bat cu graţie câmpii!  
 
Există o cu totul altă chimie la cel de-al doilea tur. Greu de înţeles! Totul merge într-o singură direcţie. Ponta, preşedinte! Se pare că şobolanii vor învinge din nou! Văd că nici Vestul nu le mai place! Criminalii fesenişti se feresc de Timişoara ca necuratul de tâmâie!  
 
Putem scăpa, în sfârşit, de stânga-cripto-comunistă? Va fi oprit, de alegători, Victoraş-plagiatorul? Stânga mafiotă, infiltrată şi pe Dreapta-băsistă, poate fi înlăturată după cinci cincinale de ani de jaf şi distrugere a României a III-a? Baronii pot fi trimişi acolo unde le este locul? După procese corecte şi recuperarea, cât de cât, a pagubelor produse. Mulţi se îndoiesc.  
 
Constat că românii din diaspora au învăţat ce PUTERE are votul! Asta e dacă trăieşti într-o democraţie adevărată şi nu originală! Au rămas ore întregi în stradă, uneori în condiţii vitrege, pentru a-şi exercita singrul drept, care poate trimite la plimbare Sistemul Cripto-Mafiot aflat la putere, care îşi bate joc de România de 25 de ani.  
 
Cel mai tare e că şobolanii roşii au ajuns să se milogească tocmai de cei care i-au tot bălăcărit de-a lungul cincinalelor! Ponta uneşte, de fapt, jefuitorii României ! Ca să-şi scape pielea de puşcării. Vă aminitţi cum ne tot apăra tribunul de jefuitorii neamului!?! Acum, i-a ieşit roşul PCR în obraji! Via UNPR. Cum era cînd DD-Senzaţional ne tot dea lecţii şi informaţii despre ciocoi! Nu le-ar fi, javrelor, ruşine obrazului!  
 
Şobolanii se prefac că sunt pe cai mari! În realitate Stânga comunist-mafiotă se află în corzi! De e să se întâmple, se va întâmpla, orice ar face! Cele 900.000 de voturi ce despart pe cei doi candidaţi pot fi anulate prin voinţa naţională a poporului român de a scăpa de ciuma roşie! C-aşa-i în politichie!  
 
La turul I, mulţi autohtoni nu a fost capabili să sacrifice un sfert de oră din viaţa lor pentru viitorii cinci-zece ani de viaţă ai României. Nu vi se pare că harta României seamănă, tot mai mult, cu cea dinaintea Marii Uniri, pe care vrea să o realizeze Ponta acum! N-ar fi de mirare să-i şi reuşească! Să se sature toţi ardelenii de conducerea dâmboviţeană! De miticii clevetitori, şireţi şi şmecheri. Diaspora a dat un exemplu de responsdabilitate, care, efectiv, m-a surprins. Urmează Ardealul! Şi Moldova, şi Ţara Românească pot face diferenţa!  
 
VOTEAZĂ pe cine vrei, dar VOTEAZĂ !  
Votul - mai puternic decât glonţul!  
Deşteaptă-te române!  
 
*  
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Mulţumiri! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
 
-------------------------------------------------  
Sergiu GĂBUREC  
Bucureşti  
sâmbătă, 8 noiembrie 2014  
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (87) CORABIA ŞOBOLANILOR / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1408, Anul IV, 08 noiembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!