CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (86): VREMEA NEMERNICILOR
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ce baftă am mai avut cu un asemenea conducători! Iliescu, Constantinescu, Băsescu. Măcar primii doi nu au avut tupeul bişniţarului politic. Întâlnit prin toate judeţele Republicii a III-a.  
 
Te minunezi când îi auzi, de parcă nu am şti ce nemernici au fost, sunt şi vor fi! Băsescu, o catastrofă pentru Bucureşti (ca primar)! Un coşmar pentru România (ca ministru şi „şef de stat”), pe care a scufundat-o în mocirla imoralităţii politice, jefuind-o la drumul mare.  
 
Constantinescu, slab, slab, slab! Iliescu, complice la nenumărate crime, a acoperit reţelelor mafiote, constituite în sânul FSN. În judeţe şi la nivel naţional. Prin manevre staliniste şobolanii roşii au ocupat Stânga şi Dreapta. Lista marilor corupţi s-a dat, de ani buni! De Uniunea Europeană şi Unchiul Sam. Chiar şi de unii jurnalişti români. Periodic, s-au transmis semnale! MCV-uri. Oficiale şi pe diverse canale. Diplomatice. Sunt c am 300 de râtani penali. Între timp mai adăugându-se vreo două duzini!  
 
Unii cred că Justiţia acţionează la indicaţiile Demisului. Aiureli! Doar în anumite cazuri. Prin oamenii plantaţi cu grijă pe acolo. Acum, când încep să apară rezultatele corupţiei la poale de Carpaţi, „şeful” le-a preluat din zbor, lăsând impresia că de la el pleacă acţiunea de curăţare a ţării de marii corupţi. În realitate, a pus, subtil, tot felul de piedici la destructurarea propriilor reţele mafiote. Împreună cu coabitantul său plagiator şi şobolanii lui. Biata ţară abia mai răsuflă de atâta corupţie!  
 
O ruşine a naţiunii şi a Uniunii Europene, „şeful de stat” (doar prin voia Curţii Constituţionale), are tupeul, la 18,30, trecute fix, să dea tot soiul de indicaţii. Preţioase! Mass media, aservită sau nu, preia, admirativ prostiile emise, le dezbate în ritm de fotbal sud-american, sufocând invitaţii opoziţiei, ignorând, premeditat, marile probleme ale ţării! Sărăcia, imoralitatea politică, educaţia aproape inexistentă, jaful din toate instituţiile, mârlănia promovată la ore de maximă audienţă, starea jalnică a economiei, agricultura de ev mediu... Demisul stabileşte cu udreniana în spate, din uşa birtului sordid, că Johannis şi Ponta sunt nepotriviţi pentru a conduce România!?!  
 
Păi, cine să conducă România? Domnişoara, fostă Cocoş, băgată în afaceri mafiote până în gât? ALRO, EADS, MICROSOFT, NANA... mafie transnaţională, nenică! Nu chestii de doi parai! Au tot sperat să-l potă şantaja pe Johannis, cu cele două „schelete” (adopţiile şi casele). Ambele subţiri de tot!...  
 
Ultima speranţă a pesedeilor din Comitetul Central, cu aripa lor mascată PMP şi de prin judeţe de a să scăpa de judecată este să lase impresia că Johannis e incompatibil! Păi, dacă era, lăsau ei o asemenea ocazie, uriaşă, să nu-şi producă efectele? Devastatoare! La fel şi cu celălalt „schelet”, umflat cu pompa! De fapt, aşa au tot făcut şobolanii roşii din 1990 încoace. Legi, care să le legalizeze/albească jafurile! Aşa cum încerca, recent, rozaliul Hrebe să facă cu Şova! Sau să lanseze zvonuri, care de care mai aberante. Aşa l-au executat pe atipicul Antonescu! Nu era şantajabil. Şi cu Johannis, Sistemul Cripto-Mafiot simte că nu prea mai ţine figura! E prima dată, după 25 de ani, când există o şansă reală să scăpăm de ciumă roşie instalată, repet, şi pe Stânga şi pe Dreapta!  
 
Întotdeauna am crezut în semne! În sensul descris, magistral, de Coelho! Anul ăsta s-au împlinit o sută de ani de la trecerea regelui Carol I în eternitate! Un neamţ, care ne-a civilizat, modernizat şi sub care ne-am cucerit Independenţa, pe care, nici în ziua de azi, postdecembriştii noştri „democraţi” nu au declarat-o zi naţională. Adevărata noastră ZI NAŢIONALĂ!  
 
Cu ai noştri, la vârf de ţară, virusaţi pe capete, m-am lămurit! Voi merge pe mâna unui alt neamţ, sas, născut în România. Deci, român! Există o şansă, e drept nu mare, de a o rupe cu Sistemul Cripto-Mafiot, continuator al comunismului de şandrama! Măcar să ieşim din mocirla băsesciano-pontistă (fesenist-comunistă)! O finală corectă ar fi, fără îndoială, Johannis - Tăriceanu. Sunt singurii care au demonstrat că se poate face, totuşi, ceva! Din păcate, manechinul a făcut greşeala vieţii lui părăsind PNL. Mergeţi la vot şi să se împlinească voia! Scăpăm de blestem!?!  
 
ULTIMA ORĂ  
 
Fie că va câştiga alegerile, fie că nu, Ponta tot va fi schimbat de la şefia PSD. Văd că media întreabă cine i-a înregistrat pe Cocoş şi Udrea? Exact cei care i-au înregistrat şi pe Traian Băsescu cu Udrea! Numai că nu s-au dat, încă, înregistrările. Toate la timpul lor! Între timp, arestările la vârf continuă! Puşcăriabilii se zbat a neputinţă. Cică, un baron de Iaşi, convocat la DNA, a venit la Bucureşti cu trenul! Ca să mai câştige 5 zile. De libertate. Suedezii ne pot oferi un penitenciar nou-nouţ. Dincolo de Cercul Polar! Mamă, ce serial aş face! La Piovra ar fi film de amatori. Dom' regizor!!! Lasă „După dealuri” şi alte filme de festival! Motor!  
 
N.B. Nu scriu tabletele în numele vreunui partid sau ong, ci în numele meu personal. Sunt publicate în reviste din Canada, SUA, Australia, Noua Zeelandă şi cu voia unora sau a SRI-ului şi în România. Dă pe Google şi convinge-te! Toţi cei care s-au simţit deranjaţi de tabletele de weekend sau mi-au solicitat scoaterea din banca de date au fost radiaţi fără nicio supărare. Alţii au fost adăugaţi. La fel se întâmplă şi pe contul meu de facebook. Aşa că nu văd cine să fie supărat, cum insinuează un anonim!  
 
Treaba cu ouăle ce trebuie puse în coşuri diferite. Sfat inutil. Nu sunt mitică dâmboviţean, să mă orientez în funcţie de cum bate vântul. Nu am făcut-o niciodată şi nu o voi face tocmai acum. Ce am de spus, scriu! În situaţia actuală nu văd altă soluţie. Să nu-mi spui că toţi sunt la fel!... Un preşedinte tot trebuie să avem, dacă revenirea la Monarhie e, încă, departe! Cum spune un prieten: „Să fie bine, ca să le putem face pe toate!”  
 
*  
 
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Mulţumiri! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
-------------------------------------------------  
 
Sergiu GĂBUREC  
Bucureşti  
sâmbătă, 1 noiembrie 2014  
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (86): VREMEA NEMERNICILOR / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1404, Anul IV, 04 noiembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!