AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Aparitii >  Sergiu GĂBUREAC - SALUTĂRI DIN ŢARA MOLDOVEI DE JOS
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Primăria Municipiului Bârlad  
Biblioteca Municipală „Stroe S. Belloescu” – Bârlad  
vă invită  
vineri 17 octombrie 2014, de la ora 16:30  
la lansarea e-albumului-catalog  
SALUTARI DIN TARA MOLDOVEI DE JOS  
Autori: Sergiu-Marian Găbureac şi Gheorghe Vasiliu  
Prezintă: Gelu Voicu Bichineţ şi prof. Gruia Novac  
 
După 11 ani de documentare şi cercetare, un nou proiect cartofil a fost finalizat împreună cu prietenul meu, cartofil, numismat, medalist şi filatelist, Gheorghe Vasiliu. 11 ani de discuţii, controverse, dezbateri, achiziţii şi muncă.Este o istorie în imagini a ceea ce au realizat străbunii, bunicii şi părinţii nostri de-a lungul a anilor, lucruri puţin cunoscute chiar şi în zilele noastre.  
 
Cum arătau localităţi din cele trei judeţe, oamenii, clădirile, străzile... o istorie completată cu numeroase date de interes istoric, literar, geografic. O bucurie pentru ochi şi inimă! Numai noi, contemporanii, nu prea am ştiut să păstrăm, demolând cu furie, centrele, azi istorice acolo unde există, punând, la loc de fală, celulele betoanelor cenuşii. Acum privim cu uimire de ce au fost în stare. Avem de ce să fim mândri cu înaintaşii noştri!  
 
Albumul-catalog  
SALUTĂRI DIN ŢARA MOLDOVEI DE JOS  
este o premieră în domeniu, o lucrare de referinţă de mari dimensiuni, 260 de pagini, format A4, full color, care cuprinde, reproducerea a peste 700 de cărţile poştale illustrate şi alte imagini editate între 1898 şi 1938 pentru fostele judeţe FĂLCIU, TUTOVA şi VASLUI.  
Să nu uităm!  
 
Bârladul a fost capitală a Moldovei de Jos!  
La Vaslui au fost Curţi Domneşti!  
Huşiul - centru spiritual de mare forţă!  
Practic, albumul cuprinde tot ce este cunoscut, până la această dată în colecţiile colaboratorilor noştri (cca 50 de colecţionari, prieteni, instituţii şi autorităţi din România şi din străinătate), cărora le mulţumesc şi pe această cale.  
Fără ei o astfel de lucrare ar fi fost imposibil de realizat.  
Vă aştept, cu drag, la bucuria lansării!  
-----------------------------------------------------  
Sergiu GĂBUREAC  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - SALUTĂRI DIN ŢARA MOLDOVEI DE JOS / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1385, Anul IV, 16 octombrie 2014, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!