AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (83): PANZERUL JOHANNIS
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Fără îndoială, Monarhia ne-ar costa mai puţin decât instituţia prezidenţială. De vreo patru-cinci ori, afirmă cei care se pricep la astfel de analize. Am avea asigurate, pritre altele, o imagine real-pozitivă, precum şi un comportament decent în politica românească, dominată în ultimele două cincinale, de mârlănia generată de Demisul naţional. Am avea parte, de un acel comportament european mult aşteptat. Numai că, vorba reclamei, pentru Monarhie boborul nu e pregătit! Mental majoritatea e virusată, minimum o generaţie, de morbul egalitarismului de masă şi a respingerii scării valorilor!  
 
Am avut ocazia să-l văd şi să-l ascult, recent, pe Johannis de două ori în aceeaşi zi. La o diferenţă de câteva ore şi de la o distanţă mai mică de cinci metri. La Cinema Patria, unde a avut loc întâlnirea cu seniori ai ACL, apoi o la dezbatere cu blogerii ACL. Însoţit de staful de campanie. Mă aşteptam, conform intoxicărilor tembelviziunilor, să văd promtere, fiţuici, consilieri panicaţi ... Nimic! Un om calm, bine clădit, sigur pe ce spune şi cum spune. Întrebările nu au fost dintre cele mai comode. Mai ales la bogeri! E drept, unele nu-şi aveau locul şi rostul! Puse de nişte ziarişti dâmboviţeni, care doreau doar să iasă în evidenţă. Plini de ifose! Cunosc specimenele. Asta-i mass media românească, cu extrem de mulţi jurnalişti de doi lei!  
 
Culmea, Johannis are şi umor! Ceea ce, sincer să fiu, nu prea bănuiam! E adevărat, nu de tip dâmboviţean, „ca să ne râdem”, dar are! Nu m-am hotărât dacă îl voi vota, însă din toată oferta toamnei are CV-ul profesional-poitic cel mai consistent. În rest, palavre!  
 
A face ceva pentru România înseamnă, în primul rând, a face pentru casa ta. Familia ta să nu fie o povară pentru ţară. A face ceva pentru România înseamnă a face ceva pentru strada pe care stai, pentru cartierul în care trăieşti, pentru localitatea în care domiciliezi.  
 
Da, Sibiul înseamnă România! La Sibiu s-a demonstrat, cu o administraţie onestă, că se poate. Să nu existe şomaj! Să fie atrase importante investiţii şi fonduri europene! Serviciile publice să atingă performanţe europene, iar urbea să arate tot mai bine. Asta a reuşit să făcă Johannis şi echipa lui. Sibiul a făcut şi face imagine României! Mai mult decât au făcut-o mulţi prim miniştri ai României şi guvernele lor de „profesionişti”! Sau preşedinţi, „şefi de stat”.  
 
S-a oficializat existenţa noului Partid Naţional Liberal, prin comasarea cu trunchiul din PDL după plecarea băsiştilor. Cam găunos! Sper ca membrii să se mai cearnă. Mai sunt ceva liberali vopsiţi prin structurile de conducere ale ACL-ului. Dalmaţieni. Oricum, ACL se dizolvă de la sine după alegeri. Noul partid este continuatorul PNL-ului, care a avut un rol determinant în crearea şi modernizarea României Mari.  
 
E timpul să terminăm cu discuţiile sterile şi să ne gândim serios. Crin a devenit istorie. Prin proprie voinţă şi ajutat de „prieteni”! E timpul să vedem ce facem cu prezentul şi viitorul ţării! România e, oficial, din nou în derivă economică, politică nici nu mai discutăm, fiind oaia râioasă a Uniunii Europene! Plagiatorului nici nu-i pasă! Nu exprimă, măcar, o minimă îngrijorare! E în campanie! Pomeni şi promisiuni fără acoperire. Totul duduie!  
 
Am înţeles, direct de la Johannis, că nu vrea să fie politician, ci om politic. Ceea ce este foarte, foarte greu. În perioada postdecembristă am avut extrem de puţini oameni politici şi niciunul în posturi de mare importanţă impact decizional. Acolo s-au înfipt tot soiul de politicieni (caţavenci şi javre) ciolănari. Un neamţ ne-a europenizat, modernizat şi ne-a redat Independenţa, pe care, nici până azi, postdecembriştii noştri „democraţi” nu au declarat-o ZIUA NAŢIONALĂ. Stăm ca blegii, în postul Crăciunului, şi degerăm, înghesuidu-ne pentru o caserolă de fasole cu ciolan!  
 
Cu ai noştri, români get-beget, la vârf de ţară m-am lămurit! Să merg pe mâna unui alt neamţ, născut în România, deci român!?! Există o şansă, e drept mică, să o rupem cu Sistemul Cripto-Mafiot! Dar, măcar să ieşim din mocirla imorală băsescuiană-pontistă!?!  
 
Vorba Aidei: „Încercăm cu un neamţ, poate iubeşte mai mult România decât românii politicieni!”. Aş zice, cu regret, poate mai mult decât mulţi români, nu doar politicieni.  
 
Încep să mă îndoiesc că Viorel Ponta va ajunge în turul al doilea! Desigur, Sistemul Cripto-Mafiot va face imposibilul să-şi salveze pielea pentru a menţine structurile mafiote, care zugrumă România de 25 de ani. După CV-urile profesionale în finală ar trebui să fie Johannis cu Tăriceanu! Ei au demonstrat că pot! Ceilalţi, gargară, multă gargară! Panzerul Johannis a pornit motoarele. Să vedem dacă boborul îi va asigura combustibilul necesar reformării din temeli a României, cum a făcut-o regele Carol I. S-a împlinit suta de ani! Să fie un semn şi noi nu-l înţelegem?  
 
Nota Bene  
Aristotel de la Braşov este al 25-lea preşedinte de consiliu judeţean din România cercetat penal. Încă o reţea mafiotă destructurată? Sau locul a şi fost ocupat de noul naş? Nu ştiu de ce, dar unele cercetări ale DNA-ului mi se par a fi spălări de cadavre.  
Demisul l-a băgat la puşcărie exact pe cel care a insistat ca el să fie preşedinte. Mi se pare corect ! Până şi „şeful de stat” şi-a dat seama ce greşeală imensă a făcut SRS.  
Deţinuţi de toate zilele avem, de nu-i mai încap închisorile. E drept la jumătate faţă de perioada de dinainte de 1989. Se simţea o lipsă acută la categoria „deţinuţi grei” din reţelele politico-mafiote ale administraţiei de stat. Văd că, încet-încet, se completează efectivul. Aştept procesele lotului Traian, bomboana pe colivă. Atunci voi striga în Piaţa Universităţii la fapt de seară:  
 
- Trăiască Justiţia independentă din România!  
 
Sfatul medicului  
Cu romul nu e bine să te pui!  
În cantitate mare dăunează grav libertăţii!  
 
*  
 
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Mulţumiri! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
-------------------------------------------------  
 
Sergiu GĂBUREC  
Bucureşti  
sâmbătă, 11 octombrie 2014  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (83): PANZERUL JOHANNIS / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1382, Anul IV, 13 octombrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!