CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (79): BĂSESCU MERITĂ SĂ FIE DEMIS
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Toamna a început cu aprinse dezbateri privind oportunitatea unei noi demiteri a scumpului nostru preşedinte. Un subiect mult dezbătut în ultimii 8 ani. Şi pus în aplicare de două ori. Unii spun că ar fi în scop pur electoral. Ca Stânga să mai câştige ceva voturi. Deşi propunerea a făcut-o manechinul de Dreapta!  
 
Nu cred că există partid, în afară de cel prezidenţial, care să se opună, în principiu, unei noi demiteri. Aşa că Stânga nu are niciun avanţaj. Avantajate ar fi toate partidele, cu excepţia PMP-ului domnişoarei Udrea.  
 
Cei din tabară băsistă, acoperiţi sau descoperiţi, declară ritos că nu mai are rost demiterea. Mai sunt doar două luni de mandat şi să punem, creştineşte, batista pe ţambal! Aşa o fi?  
 
Nimeni nu pune, însă, problema dacă Traian Băsescu merită, pentru „marile servicii” aduse României pe parcursul mandatelor sale, să beneficieze de avantajele de fost şef de stat? Nu cred că e vorba de câte zile mai are Băsescu. Ca preşedinte.  
 
Preşedintele Cehiei mai avea doar o zi de mandat, câteva ore, şi totuşi s-a făcut dreptate. A fost suspendat. Alţi decidenţi europeni, pentru fapte absolut minore faţă de potlogăriile lui Traian Băsescu, şi-au dat imediat demisia! Vezi preşedintele Germaniei.  
 
Principala vină a preşedintelui Băsescu este, din punctul meu de vedere, decăderea morală în care a adus poporul român în cei zece ani. Prin comportamentul său şi limbajul său, absolut nedemne pentru o asemenea demnitate publică.  
 
Incitarea unor segmente ale poporului român împotriva altor segmente a fost stilul său de conducere, ajungându-se la un limbaj de mahala în comunicarea cu ale instituţii ale statului. Amestecul preşedintelui Traian Băsescu în treburile altor puteri ale statului român a fost mai mult decât evident. A devenit o obişnuinţă, ca indicaţiile să fie date, în direct, la televizor. Şi constat că şi unii lideri PSD au început să aibă aceleaşi apucături!  
 
Multiplele şmecherii, de tip Ferentari, ale lui Băsescu au condus la dese convulsii sociale şi politice. Alte şmecherii au fost utilizate în propulsarea propriilor membri ai familiei în afaceri, politice, sociale sau economice, cu totul şi cu totul imorale.  
 
Avem de-a face cu un specimen, pe care nicio ţară a Uniunii Europene nu l-ar fi tolerat. Se ştiu toate matrapazlâcurile lui Traian Băsescu. Începând cu cele de dinainte de 1989 şi până în prezent. Nu e cazul să le reiau. Dosarele penale zac prin diverse sertare ale Justiţiei independente (!). Pentru toate acestea, Traian Băsescu nu merită să beneficieze de statutul de fost preşedinte. Merită cu prisosinţă să fie demis! Mai ales că poporul a decis acest lucru! Datele statistice reale, ascunse ani buni, arată că în 2012 totul a fost legal. Parlamentul nu trebuie decât să constate realitatea. Şi nu mai e nevoie de o nouă suspendare.  
 
Jos Băsescu !  
 
N.B. Mai este o săptămâni până la depunerea candidaturilor şi nu se întrezăreşte un candidat fezabil pentru postul de preşedinte!  
 
Johannis, în ciuda unor scheleţi (!) din dulap şi a unor bănuieli, neconfirmate, de legături subterane cu alde Băsescu, rămâne singurul cu oarece şanse! Discursul său, deşi se limpezeşte tot mai mult, este, încă, destul de bolovănos. Ponta s-a manelizat, aş zice băsificat, iar despre ceilalţi nu are rost să mă pronunţ. Plevuşcă ! Mai toţi independenţi şi dependenţi. De sfori!  
 
Eu, alegătorul!  
 
ULTIMA ORĂ !  
 
Românii, de la sate, cer noi alegeri. Li s-au terminat uleiul şi făina.  
 
*  
 
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Mulţumiri! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
-------------------------------------------------  
Sergiu GĂBUREC  
Bucureşti  
sâmbătă, 13 septembrie 2014  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (79): BĂSESCU MERITĂ SĂ FIE DEMIS / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1355, Anul IV, 16 septembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!