CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (78) - ANLFABETULE ! ŞPĂGARULE !
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Mă tot întrebam când va veni timpul ca un politician român să spună un adevăr. Iată, săptămâna aceasta s-au rostit în direct, la ore de vârf, mai multe adevăruri. Cel din titlul a fost rostit la proba Simultan. Fără şovăire a câştigat Şova. Cât, ne va spune DNA-ul. Cu sau fără suspendare!  
 
„În curtea mea există un vagon în plus de morcovi, ei sunt în curtea mea. În grupul conservator a apărut un nou grup de ardei gras... Noi trebuie să dăm mai multe funcţii PC dacă ardeiul gras înseamnă mai mulţi bani pentru grupul conservator. Eu sunt şeful pieţei şi constat că s-au schimbat ponderile în piaţă şi trebuie să iau taxă...!” Adevăr rostit de şeful Deputaţilor, urmaş al fabulistului Grigore Alexandrescu!? Şi coleg cu Mihai Viteazul! Pentru el nu mai există leac!  
 
Pisicul-premier, ca să rămânem în lumea fabulei, revenit de pe marele zid cu un limbaj elevat, îngurgitând popcorn, relevă noi adevăruri: politrucii de Dreapta sunt Păcală şi Tândală! Pe cei de Stânga îi ştiam: Tătuca, Rozaliul, Bombonel, Eunucul... fără număr, fără număr!  
 
Purtătorul de vorbe al Guvernului, Mirel Palada: „Ce plăcere să-i execut electric! Câtă îndemânare am să omor prin blocare ziariştii obiectivi, deci anti-guvernamentali. Pufoşilor!” Dixit! Iar unchiul Sam a zis Ouţ! Şi micul plagiator s-a executat! Asta, da, comunicare! Nu ca la ordonanţa traseiştilor! Ciolănari cumpăraţi în viu la preţuri moderate. Vezi Stan Păţitu' de Galaţi!  
 
„Casele le am din meditaţii!” „Nu am vândut copii, am fost doar translator!” „Sunt politruc!” (glumă!?!) „Băsescu nu trebuia suspendat!” Fabule beton. Doamne fereşte să mai facă o gafă! Am spus. Singurul care putea ţine piept Sistemului Cripto-Mafiot era Crin. Am ratat o nouă oportunitate. Ca multe altele în ultimul sfert de veac de prostituţie. Politică.  
 
Zvonul săptămânii!  
 
Paraşuta/Mandela - preşedinte! Melcul - prim ministru! După alegeri, va fi neutralizat (a servit cauza!) şi vine cel mai bun premier din toate timpurile! Jaaaaavraaaaaaaa ordinaaaaaarrrrăăăăăăă! (fabulă horror)!  
 
Alte adevăruri. Autoritatea Electorală Permanentă a comunicat listele electorale. Apar 18.285.509 de persoane cu drept de vot! Din datele oficiale ale Institutului Naţional de Statistică rezultă, însă, o populaţie adultă stabilă (18-100 de ani) de 16.488.615 (± 3%)! Morţii îşi vor face, din nou, datoria!?!  
 
Judecătorii din Biroul Electoral Central vor fi desemnaţi prin tragere la sorţi. Vă daţi seama, câtă democraţie!?! Câtă transparenţă!... Între timp, CSM ţine secretă lista celor excluşi la examenul admiterii în magistratură.  
 
Suspectaţi de fraudă!?  
 
Alegerile prezidenţiale vor costa 43.000.000 de euro! Bani cheltuiţi aiurea. Ca şi banii, albi sau negri, strânşi cu greu de cei 12 „apostoli”. Aliniaţi la start. Plus amnistia-mituire şi alte pomeni electorale guvernamentale. Suportate de contribuabili. Post-alegeri! Prin post, fireşte!  
 
Mai sunt câteva zile şi vom afla marele adevăr. Ar fi o minune revenirea lui Antonescu. Scena politică ar lua foc! Altfel, ajungem la adevărul suprem. Una din variantele SCM iese sigur! Ambasada americană declară: „Indiferent cine va fi, să fie un prieten al SUA!”. Moralitatea nu contează!?!  
 
În timpul ăsta, mai mulţi ciumpalaci au protestat la... Paris faţă de acţiunile clasei politice din ţară. „Nu noi, ci clasa politică e de vină pentru imaginea negativă a ţării.” Cu asemenea faună politică ce poţi face? Serios?!? Dar, nu noi, ţugulanii, i-am ales? Nu de aia, zic unii, suntem o ţară second-hand! Hai, că mă revolt! Prin Piaţa Universităţii bate vântul!  
 
Apropo de primari  
 
- Ocupaţia?  
- Sunt medic primar.  
Nedumerit, poliţistul întreabă:  
- Cum adică medic primar? Ori medic, ori primar. Hai, la secţie!  
Ajunşi la secţie, poliţistul îi raportează superiorului. Superiorul scărpinându-se la ceafă îi răspunde:  
- Întreabă-l dacă are facultatea terminată. Dacă are, e medic, dacă nu, e primar.  
N.B. Da, ce te faci cu Oprescu?  
 
*  
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Mulţumiri! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
-------------------------------------------------  
Sergiu GĂBUREC  
Bucureşti  
sâmbătă, 6 septembrie 2014  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (78) - ANLFABETULE ! ŞPĂGARULE ! / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1346, Anul IV, 07 septembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!