CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  


Autor: Sergiu Găbureac         Publicat în: Ediţia nr. 1334 din 26 august 2014        Toate Articolele Autorului

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (76): ALINEREA LA START
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ponta, deja, a furat startul! El deţine şi pistolul semnalizator, aşa că nici nu mai contează cine vine din urmă! Din punctul lui de vedere. Pomenile electorale se împart cu generozitate! Primarii îi spun Măria ta, baronii de judeţ, îi vor organiza Cântarea României la fiecare apariţie... După cum merg evenimentele, opoziţia „unită” îşi va căuta candidatul ideal şi după 17 noiembrie!  
 
Pe ce mă bazez. Pe Dreaptă nu avem, deocamdată, niciun candidat autentic. De Dreapta. Numai plevuşcă. S-a lansat o adevărată modă. Nu cea cu găleata cu gheaţă. Ar fi bine! Poate i-ar mai trezi pe unii. Se aruncă în arenă, mai întâi, iepurele! După un timp, este retras şi apare... leul! Cu tot felul de elemente de suspans. Iată, Diaconescu, falsul iepure traseist al PMP-ului defectează şi încurcă, temporar, jocurile! Cataramă îi sare în ajutor!? Jocuri de glezne. Urmează să fluiere arbitrul şi... aut!  
 
Apare „leul”, traseistă de profesie Udrea, care se aruncă în arenă cu surle ca un veritabil luptător de wrestling. Cu gura! Mama Omida din mine nu se abţine. Cum Johannis nu este, structural, nici vioi şi nici spontan, Ponta şi Udrea vor acapara mediatic campania electorală. Porcăielile vor fi la ele acasă. La asta se pricep şobolanii! Johannis nici nu se va vedea. Prin eliminarea lui Crin Antonescu, care le stătea în cale, planul, gândit de mult timp de păpuşarii Sistemului, se va materializa.  
 
La timpuri noi, tot noi! Victorieeee!  
 
Recent, Antonescu şi-a exprimat clar poziţia faţă de Johannis. Nu a fost niciun atac dur. A repetat ce ştiam. Ceea ce a făcut Johannis la Sibiu îl susţine pe deplin pentru calitatea de prim ministru şi nimeni nu-i contestă rezultatele. De aceea, Crin îl şi vedea prim ministru şi nu preşedinte de ţară. Ceea ce simt mulţi români. Nu neapărat liberali. Speram să fie prima campanie electorală postdecembristă în care să nu se mai pună accentul pe votul contra cuiva, ci pe votul pentru calităţile unui candidat şi programul său.  
 
Cu actuala concurenţă de tip mahala, Johannis, oricât de bine intenţionat ar fi, nu are cum să ne scoată din mocirla politichiei româneşti în care ne-a scufundat în cei zece ani echipa comandantului Băsescu? Vezi intoxicarea întâlnirea Demisului cu Joahannis, care este derulată, obsedant, pe toate posturile tv, în ciuda dezminitirii prompte. Însăşi Ambasada SUA a confirmat spusele neamţului candidat. Degeaba!  
 
Deşi întâlnirea nu a avut loc, Băsescu va sugera că a avut loc! Ei, ce te faci, Alinuţa? Sau va declara, zâmbind pişicher, că nu a avut loc! Cine-l va crede? Mulţi habar nu au în ce nou joc al manipulării a intrat România! Johannis va fi hărţuit şi muşcat din toate părţile, fără menajamente. Greu de rezistat! Chiar atât de prost poate fi cineva să se întâlnească, acum, cu toxicul nr. 1 al României? Asta numai Geoană a putut să o facă! Cu alt toxic, ce se află pe la Jilavă. Dar Geoană e pesedist, nu liberal! Pe fondul eliminării lui Johannis din cursă prezidenţială, apare udreniana din spuma PMP-ului băsescian ca candidat (sic!) al Dreptei!  
 
Sunt tot mulţi pe Dreapta. Mulţi mimează liberalismul, însă nu vezi nimic constructiv la ei. Alţii au doar misiunea demolării şi semănării neîncrederii. Administratorii grupului ACL ar putea elibera câmpul de neghină. Însă, nu o fac! Nu de-alde Gică Contra au nevoie, ci de promotori inteligenţi ai doctrinei liberale. Liberalii de Dreapta să înceteze cârcoteala de orice fel şi să pornească motoarele promovării noului proiect hotărât de ACL. Sau să-l recheme pe Antonescu, cât nu e prea târziu!  
 
Testare  
 
- Dacă ai avea două case, ai da una statului?  
- Da!  
- Dacă ai avea două maşini de lux, ai dona una statului?  
- Da!  
- Dar, camarade, dacă ai avea un milion de euro în cont, ai dona jumătate statului?  
- Da!  
- Dacă ai avea două găini ai dona una statului?  
- NU! Răspunde hotărât alegătorul PSD.  
- Dar de ce donai o casă, donai o maşină, donai jumătate din bani şi de ce nu donezi o găină, deşi ai două?  
- Vezi, dumneata, găinile le AM!!  
E foarte uşor să fii de Stânga cu proprietatea, munca şi banii altora!  
*  
 
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Mulţumiri! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
-------------------------------------------------  
Sergiu GĂBUREC  
Bucureşti  
sâmbătă, 23 august 2014  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (76): ALINEREA LA START / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1334, Anul IV, 26 august 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!