AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  


Autor: Sergiu Găbureac         Publicat în: Ediţia nr. 1327 din 19 august 2014        Toate Articolele Autorului

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (75): BOLŞEVICI ŞI MENŞEVICI SAU... DUPĂ VOICULESCU, URMEAZĂ BĂSESCU?
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Dacă societatea civilă românească (???) nu este capabilă să înlăture Sistemul Cripto Mafiot (SCM), acesta se autodevorează. Ponta e prins într-o menghină! Oricum, va ieşi prost! La doi ani de la exprimarea voinţei naţionale, unde e schimbarea promisă? Marile sale realizări se rezumă la mazilirea colegului de echipă şi coabitarea cu Demisul naţional. În rest, strigă prin piaţă vorbe de clacă sau răspunde minciunilor Demisului cu minciunile sale. Deja m-am obişnuit.  
 
Mi-am exprimat punctul de vedere în cazul Felix-Varanul. Unii spun DA este vinovat, alţii susţin că NU! Dar, de furat/păcălit/ şmecherit s-a întâmplat. Pedeapsa, însă, mi se pare exagerată! Era suficient să i se dea pedeapsa iniţială şi confiscarea totală a averii. Din cei 10 va face vreun an-doi. Maxim.  
 
Vă amintiţi? 8,5 milioane de români s-au exprimat în privinţa capului SCM, Traian Băsescu. 7,4 milioane au zis: - Peştele de la cap se impute! Aut! Acum societatea românească e destructurată în toate segmentele ei. Cine a dat tonul dezintegrării? La intervale dinainte stabilite, pentru scăderea presiunii, Sistemul mai dă satisfacţie boborului dând capul lui Năstase, Becali, Vântu, Copos iar acum al lui Voiculescu. Posibil, urmează Patriciu, Ţiriac, Burci, Berceanu, Videanu... Picături în oceanul corupţiei! Româneşti.  
 
În timp ce, de de ani de zile, răsună prin agora întrebări fără răspuns justiţiar: În timpul lui Băsescu, ca ministru, s-a volatilizat flota României? Băsescu, ca primar general, şi-a autoatribuit o casă prin încălcarea flagrantă a legii? Băsescu a spălat bani prin cumpărarea şi vânzarea de teren intravilan? Băsescu a cumpărat cca 200 de ha de super pământ arabil în condiţii neelucidate? Băsescu a îndatorat România cu 20.000.000.000 de euro de la FMI în 2009 fără să întrebe pe nimeni? Ce s-a întâmplat cu acei bani? Băsescu a tăiat salarii şi pensii în 2010 fără să întrebe pe nimeni? A făcut Băsescu din România o ţară plină de mahalagii? Şi câte, câte altele!  
 
Total de acord cu execuţia lui Voiculescu, dar Traian Băsescu când va fi judecat pentru toate relele ordonate cu zâmbet sarcastic? Specific unui „şef de stat”. Sud-american. Care ar vrea să fie arestat la domiciliul Cotrocenilor, încă, vreo zece ani?!  
 
Cică DNA lucrează! Poate o fi vorba de Direcţia Nigeriană (sic!) Anticorupţie! Abia aştept să văd finalizarea dosarelor Demisului. Să văd comportamentul lui Traian Băsescu în ziua condamnării sale la închisoare cu executare. Ca să pot face o comparaţie cu cel al Varanului, care a prezentat, totuşi, scuze pentru necazurile provocate altora din vina sa.  
 
Antena 3 este un post tv de ştiri urmărit de mulţi români! Greşelile din ultimul timp, ale unor jurnalişti, l-a făcut să piardă încrederea multor segmente de telespectatori. Câştigând, poate, altele! După mine, Antena 3 a greşit grav! Practic, a schimbat cursul politichiei româneşti. Cele mai grave greşeli mi se par a fi executarea mediatică a lui Crin Antonescu şi susţinerea făţişă a guvenului pontist: Post USL. Insinuarea cea mai mizerabilă sugerînd înţelegerea subterană a lui Crin cu Demisul naţional. Când de fapt este evident că Ponta era înţeles cu Băsescu, dovada fiind la suprafaţă, scrisă şi semnată. Ei fiind parte a aceluiaşi Sistem!  
 
Unii confundă, premeditat, Antena 3 cu Dan Voiculescu. Chiar unii dintre angajaţi! Nu e cazul să fim isterici! Antena 3 nu va fi închisă! E pe profit. Nu are de ce să dispară. De aceea, cred că plimbare de la Cotro srl a fost uşor gratuită, ca şi circul din studio. Când se va pune, oficial, problema închiderii postului tv, atunci, DA, voi ieşi în PUB! În ciuda faptului, că de mai multe ori, unii jurnalişti de acolo m-au dezamăgit. Cum totul se plăteşte, acum trag ponoasele! Nu uit însă, şi multele lucruri bune pe care cei de la Antena 3 le-au realizat. S-ar putea să fiu subiectiv în această privinţă!  
 
Cât despre solidaritatea de breaslă! E sublimă, dar lipseşte cu desăvârşire! Cât despre „violentele” agresiunii asupra jurnalistei la plimbarea de la Cotroceni, revedeţi scenele intervenţiei jandarmilor din iarna lui 2012 şi, apoi, comentaţi, dragi jurnalişti! L-am văzut pe agresor. Un om cu necazul său personal, care şi-a ieşit din fire la întrebările insinuante şi provocatoare ale reporterului de teren de la B1. Căldura mare plus tensiunea din zonă l-au determinat să facă un gest pe care l-a regretat sincer. Cunosc agresivitatea reporterilor tv ce te ia cu fiori pe spate: „Da, de ce? Ce v-a făcut? Cine sunteţi? Ce-aţi consumat? Aţi furat? etc. etc.” Rezumarea doar la repetarea obsesivă a secvenţei incriminate şi insistenţa suspectă a „analiştilor” de prin studiouri doar asupra acestui aspect al plimbării (!) şi nu pe analiza cauzelor reale a ieşirii zecilor de mii de plimbăreţi spune totul despre cum îşi fac junaliştii meseria? În România.  
 
Apropo! Oamenii, care au venit la Cotroceni, nu au ieşit să-l apere pe Voiculescu. Cel mult apără un post tv! Ei au simţit nevoia să strige (a câta oară?) „JOS BĂSESCU!” şi „IEŞI AFARĂ, JAVRA ORDINARĂ!” Nu a existat nicio blocare a circulaţiei! Cum se tot insunuează. Doar un ambuteiaj, specific capitalei, la ore de vârf. Ora de vârf, la Cotro srl, a fost între 5 şi 7,05 p.m.!  
 
*  
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Mulţumiri! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
-------------------------------------------------  
Sergiu GĂBUREC  
Bucureşti  
sâmbătă, 16 august 2014  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (75): BOLŞEVICI ŞI MENŞEVICI SAU... DUPĂ VOICULESCU, URMEAZĂ BĂSESCU? / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1327, Anul IV, 19 august 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!