CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  


Autor: Sergiu Găbureac         Publicat în: Ediţia nr. 1319 din 11 august 2014        Toate Articolele Autorului

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (74): VREAU O ROMÂNIE ÎN CARE ÎNJURĂTURA SĂ NU MAI FIE POLITICĂ DE STAT
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Mai puţin de o sută de zile până la alegerile prezidenţiale. La români. Încă unul din multele partide înfiinţate la comanda lui Ilici Iliescu a fost reactivat. Îmbrăcat în haine noi strălucitoare, cu etichete false de firmă, caută să fure CV-ul marelui PNL (sic!), recent up-gradat. Avem o nouă premieră politică. Mondială. Avem liberali de dreapta PNL (PPE) şi liberali de stânga PLR (ALDE).  
 
Delirul prezidenţial dă în clocot.  
Da şi Nu, pe aceeaşi problemă, se succed la mai puţin de 24 de ore. La orizont, alţi paranoici se visează preşedinte al românilor! Sau „şefi de stat” ! Demisul s-a hotărât să-i dezbrace pe unii candidaţi! Turnătorul, tot turnător! Candidat, nu rata! Doar până pe 21 decembrie 2014 mai poţi fi interceptat de „şeful de stat”! Mă gândesc că poate fi judecat şi pentru tăinuire de hoţii! Hei, Justiţie independentă, acţionează sau iar te faci că nu ai auzit?  
 
Vira, ancora!  
Privind celebrul pact de coabitare, Demisul declară senin că l-a păcălit pe neexperimentatul Ponta. Să fim serioşi! Băieţii erau înţeleşi. Acum îi ridică mingea la plasă lui Victoraş pentru alegerile din toamnă. Atunci au vrut doar să-l ducă cu preşul pe Antonescu. Şi SCC a reuşit. Aşa că ruperea pactului e doar un foc de artificii, care alimentează campania pro Ponta. Pro Sistem.  
 
Remember!  
Pe fondul general de nemulţumire, declanşat public în seara zilei de 13 ianuarie 2012 în Piaţa Universităţii Bucureşti, s-a creat controversatul proiect politic, contra naturii, USL. Scopul declarat a fost înlăturarea a lui Traian Băsescu. De fapt, Ponta a trădat din start, însăşi clauza numărul 1 a constituirii USL-ului! Antonescu&Co au tras nădejdea că vor putea gestiona situaţia, sperând, până în ultima clipă, că vor duce la capăt angajamentul luat. Când a constatat că nemulţumirile populaţiei sunt abil exploatate doar pentru salvarea baronilor PSD de puşcărie şi a intereselor SCC, dându-se, permanent, tot felul ţinte false, PNL s-a retras din această combinaţie politică extrem de toxică. Unii spun că a fost prea târziu, alţii spun că nu trebuia să se retragă. Paradoxal, oricum ar fi făcut, tot prost ieşeau. Atitudinea oscilantă a liberalilor şi proasta comunicare cu boborul le-a creat numai prejudicii.  
 
De ce?  
Deoarece întreg sistemul cripto-comunist (SCC) instalat de FSN, din care fac parte mai toate partidele inventate de Iliescu&Co, funcţionează în sistem militarizat. Dacă unul nu ascultă de indicaţiile preţioase ale celor din spatele cortinei, este supus unui atac mediatic distrugător. Vezi cazul Voiculescu. Unul de-al lor. Războiul stelelor e la final. Săptămâna asta, la televiziuni a fost ca în zilele execuţiei ceuşeştilor! De parcă condamnarea lui Felix, o peltea întinsă peste şase ani, ar rezolva ceva în plan naţional? Fals! Ei, dacă ar fi fost vorba de Băsescu, demisul naţional, era cu totul altceva! S-ar fi descătuşat nişte energii naţionale în aşteptare.  
 
O altă bazaconie, intens vehiculată, sugerează că liderii de partide, primarii/ preşedinţii de consilii judeţene aduc oamenii la vot. Să fie foarte limpede! Alegătorii, la prezidenţiale, votează după cum îi taie capul. În cazul celor alfabetizaţi! De multe ori, după impresia artistică! La ceilalţi e simplu: sacoşa, sticla, doza... E demonstrat. România profundă reacţionează funcţie de greutatea plasei, găleţii, a sunătorilor şi a promisiunilor deşarte. Nu se iau după ce spune primarul sau şeful de la judeţ, senatorul sau deputatul. Toţi ăştia sunt văzuţi, de bobor, ca fiind capii mafiilor locale! „Există riscul mafiotizării României”, răcneşte jurnalistul Rică. Care risc? Nu mai e niciun risc. E certitudine. Se văd rezultatele. Peste tot. Dosarele penale se tot adună.  
 
Deşi nu era nevoie, Patriarhia a subliniat faptul că BOR nu face politică partizană. A făcut declaraţia că să înţeleagă toţi cre(ş)tinii! Poziţia oficială a Bisericii Ortodoxe Române nu are legatură cu ce face popa Xulescu în teritoriu, cum bine zice Călin. Acel slujitor al Domnului pierde încrederea enoriaşilor pre barba lui, dacă se pretează la aşa ceva. Şi Biserica pierde în ansamblu ei. Şi aşa atacurile sunt tot mai virulente împotriva ei!  
 
Concluzie.  
La aproape 150 de ani de la prima experienţă real-pozitivă, de necontestat, cu un conducător de altă etnie nu văd ce ar strica să facem o nouă încercare. Dacă pe Antonescu nu l-a vrut SCC-ul! Era chiar în interesul său. Îşi mai spăla imaginea.  
 
ULTIMA OARĂ?  
Luni au fost, în sfârşit, 37 de grade! Singura zi de caniculă standard bucureşteană din vara asta. Până acum. Încă două grade şi respiram vodcă!  
 
Văd că s-a ajuns departe cu paranoia în ceea ce priveşte „marele secret mondial” despre trecutul civilizaţiei planetare. Pornită exact de pe plaiurile carpatine!? Să zicem că aşa ar fi! La ce ne-ar folosi? Din contra ne pune într-o lumină şi mai proastă. Ce-am fost şi ce-am ajuns! Să fim serioşi! Noi, actualii, avem legături genetice firave cu acea civilizaţie iluzorie. Între timp, s-au aşezat amprentele obiceiurilor proaste ale altor migratori. Vizibile în comportamentul nostru cotidian. Oare nu prezentul contează, în primul rând ?  
 
*  
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Mulţumiri! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
-------------------------------------------------  
Sergiu GĂBUREC  
Bucureşti  
sâmbătă, 9 august 2014  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (74): VREAU O ROMÂNIE ÎN CARE ÎNJURĂTURA SĂ NU MAI FIE POLITICĂ DE STAT / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1319, Anul IV, 11 august 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!