CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  


Autor: Sergiu Găbureac         Publicat în: Ediţia nr. 1312 din 04 august 2014        Toate Articolele Autorului

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (73): SPĂLAREA CADAVRELOR
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
După războiul dintre palate, ţara e plină de cadavre. Politice. De la Cotroceni, până în cele mai îndepărtate colţuri ale ţării. Virusul corupţiei le face urât mirositoare. Sanitarii independenţi (!?) inamovibili s-au dovedit incapabili să facă igienizarea necesară. Fiind ei înşişi, deseori, virusaţi. Rămăşiţa PMP, Ebola României (!!!), a fost izolată! Va fi dată, mult timp, exemplu de cum nu trebuia procedat. Doar, doar se vor salva ceilalţi. Degeaba!  
 
Odată cu marea fâsiune prin cotropirea liberalilor, s-a declanşat o uriaşă operaţiune de spălare a cadavrelor. De la fostul partid canibal răposat, democrat şi liberal (sic!) până la obezul partid de guvernământ cu sateliţii lui artificiali. De conjunctură. USL-ul, un experiment interesant, a sucombat prin subminare internă. În ciuda respiraţiei gură la gură asigurată de 7,4 milioane de susţinători (± câteva mii de decedaţi), nu s-a dorit îndepărtarea răului principal.  
 
Marea spălare a cadavrelor va atinge apogeul prin scoaterea în faţa boborului a marelui sacrificat, pe altarul democraţiei originale româneşti, Adrian Năstase. Pe post de sfintele moaşte USD. După ce a fost trădat de către proprii săi şoboloani (sic!) se încearcă resuscitarea. Voi citi cu interes puseurile sale de după gratii! Manechinul, iubitor de tarantella, anunţă deschiderea unei „Laundry fast” pentru cosmetizarea cadavrelor liberale dispuse la continuarea practicării pupincurismului. Hulpave de sinecuri râncede.  
 
Un singur cadavru nu mai poate fi reevaluat. Cel al Demisului naţional. În ciuda spălărilor repetate de către băieşii Curţii Constituţionale. E în putrefacţie avansată de mult timp. Însă, orbitorii pesedişti se fac că nu văd, deoarece le serveşte cauza şi-l fixează ca principal adversar electoral!? Abia, după aceea, va fi pus la răcoare!  
 
Parcă e un blestem! De un sfert de secol, ne este dat să tot alegem răul cel mai mic. Până acum, orice proiect politic românesc, care a început bine, s-a sfârşit prost. De data asta, ACL-ul a început rău. Actul III. Scena finală. ACL (Antonescu Crin-Laurenţiu) a fost neutralizat! Trăiască noul ACL! Mulţi urlă: „Trădare! Şobolanii jubilează!... Neamţul e subţire”. Poate se va termina bine!  
 
Susţinem ACL-ul? Cum să nu-l subţinem!? Când văd trandafirul roşu, în sigla comună, mă cam ia cu frisoane! Simt ca Brânzovenescu sau Farfuridi.Fiul inundaţiilor, Viorel, şi-a lansat cadidatura la preşedinţia României printr-o spectaculoasă viitură. Speculată imediat în scop propagandistic. Controlată ferm cu surle şi praz. Olteneşti! Abia acum am înţeles de ce Sf. Ilie fulgera aşa de tare deasupra Parlamentului, luni seară! Evident, pentru reuşita operaţiunii este nevoie de multă ploaie cu clăbuci... şi detergent de import. Vest.  
 
După perioada transferărilor de vară, cadavrele vor ieşi, din nou, la rampă, mai uscate, mai curate şi pline de tupeu la începutul toamnei ! Când vom sărbători introducerea în calendarul naţional a Sfântului Aşteaptă, ocrotitorul promisiunilor deşarte!?  
 
Încă un dosar la fezandat!  
 
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins plângerea senatorului PSD Gabriela Firea faţă de decizia Parchetului de a suspenda ancheta în cazul plângerii penale făcute împotriva preşedintelui demis pentru şantaj şi ameninţare. O să-i vină rândul, în instanţă, vreodată? Între timp, poate-l caută cineva pe-acasă, pe înserat, pe soţul Gabrielei! Trăiască Justiţia independentă!  
 
Avangarde (institut de sondare publică - n.n.)  
 
Cum trebuie să fie viitorul preşedinte? Să fie: român, patriot, creştin (de ce neapărat ortodox?), familist, european. Să nu fi avut probleme cu justiţia şi să lupte împotriva corupţiei. Vise, dragii mei, vise! Până una-alta, România este cea mai coruptă ţară europeană, cu oamenii cei mai săraci şi needucaţi, scrie negru pe alb în al şaselea raport 2014 asupra coeziunii economice, sociale şi teritoriale realizat de Comisia Europeană.  
 
*  
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Mulţumiri! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
-------------------------------------------------  
Sergiu GĂBUREC  
Bucureşti  
sâmbătă, 2 august 2014  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (73): SPĂLAREA CADAVRELOR / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1312, Anul IV, 04 august 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!