CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Evaluari >  


Autor: Sabina Măduța         Publicat în: Ediţia nr. 1384 din 15 octombrie 2014        Toate Articolele Autorului

Sabina MĂDUŢA - LECTURI BINEFĂCĂTOARE: ARŞAVIR ACTERIAN, CORNELIA PILAT, ANA BLANDIANA
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Cartea răposatului Arşavir Acterian intitulată „Năpăstuiţi şi privilegiaţi” mi-a fost dăruită de autor la lansare (1993) cu autograf. Am parcurs-o din nou şi mi-a facut posibilă intrarea în acea lume intelectuală interbelică, care mă emoţionează şi mă fascinează de fiecare dată, fiindu-mi mai aproape decât lumea (reală?) în care trăiesc!. L-am cunoscut pe autor pe când avea 85 de ani şi am făcut împreunâ lungi plimbări prin Parcul Herestrău pe vremea când pregăteam volumul „Vasile Voiculescu şi Rugul Aprins”.  
 
MI-A povestit multe despre Vasile Voiculescu, dar şi despre Jeny Acterian sora sa şi despre Haig Acterian marele regizor, fratele său.  
 
In cartea mai sus amintită sunt menţionate multe personalităţi cu aură tragică. De la Marieta Sadova, Alice Botez, Constantin Noica, Aron Cotruş,Emil Cioran, Mircea Eliade,  
 
Ion Vinea, K.H. Zambaccian, Emil Gulian şi încă multi altii, aproape toţi trecuţi ca şi autorul prin malaxorul puşcăriilor comuniste.  
 
Cartea Corneliei Pilat, „Eterna întoarcere”, m-a proiectat în aceeaşi lume dragă mie. Locuia cu fiica sa, Monica Pilat, într-un bloc din Drumul Taberei unde am vizitat-o pentru cartea mea de contribuţii biografice la volumul „Vasile Voiculescu şi Rugul Aprins”.  
 
Acum citesc non stop cartea „Fals tratat de manipulare” de Ana Blandiana. 450 de pagini! Câte adevăruri dezvăluite din viaţa acestei personalităţi deosebite de restul lumii, dar care a.făcut istorie.  
 
Dar mai multe data viitoare, fiindcă mie îmi place mai mult să citesc, decât să scriu. În speranţa că nu v-am reţinut prea mult, vă doresc spor la scris şi la citit.  
 
Sabina MĂDUŢA  
Oradea  
12 octombrie 2014  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Sabina MĂDUŢA - LECTURI BINEFĂCĂTOARE: ARŞAVIR ACTERIAN, CORNELIA PILAT, ANA BLANDIANA / Sabina Măduța : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1384, Anul IV, 15 octombrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Sabina Măduța : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sabina Măduța
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!