CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Aparitii >  


Autor: Rodica Elena Lupu         Publicat în: Ediţia nr. 2001 din 23 iunie 2016        Toate Articolele Autorului

GENIU SUBLIM de CRISTIAN PETRU BĂLAN - NOU LA EDITURA ANAMAROL - Editor RODICA ELENA LUPU, coperta RODICA ELENA LUPU, după o pictură semnată de autorul cărţii
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Fost corespondent din S.U.A. al posturilor de radio Vocea Americii şi Europa Liberă, scriitorul este actualmente cunoscut mai ales pentru cele două lucrări, Enciclopedia Imnurilor de Stat ale țărilor lumii , 2008 şi Ghid de conversație român-latin/ Latinum Romanicumque colloquii enchiridion, (primul ghid românesc de acest fel), 2007. De asemenea, ca artist plastic, este autorul unui mare grup sculptural ”Mihai Eminescu-Veronica Micle”, prima combinație de acest fel, pusă pe același soclu, al primei replici din România a ”Statuii Libertății” din New York (de aprox. 3 m), ambele ridicate în centrul orașului Boldești-Scăieni, jud. Prahova, în anul 2014, precum și al bustului pilotului erou american Edward Butch O'Hare, pentru marele aeroport internațional "O'Hare" din Chicago.  
Cristian Petru Bălan s-a născut la 27 Iunie 1936 în Sibiu. Este prozator, poet, dramaturg, publicist, editor, traducător şi artist plastic român stabilit în Satele Unite ale Americii, profesor, membru titular al Uniunii Scriitorilor din România și al Academiei Româno-Americane de Științe și Arte.  
Debut la 19 ani, cu versuri în ziarul „Flamura Prahovei”. A publicat versuri și proză, articole de popularizare a ştiinţei în diferite ziare şi reviste.  
A publicat cărţi şi piese de teatru printre care: Dincolo de curcubeu, Amplificările tăcerii, Viaţa lui Iisus, Dicționarul partidelor politice din România, Dicționarul criminalilor politici comuniști din Români, Un dicționar al eroilor căzuți victime ale comunismului în România, Nestinsa lumină, Stropi de rouă, Visuri cosmice, Cioburi de cristal, Vagabond pe mapamond, Zborul destinului, Oaspeţii lui Elizeu, Monografia orașului Boldești-Scăieni, Eros-Sonete, Răzbunătorii, Eminescu și universul folcloric românesc, Să apropiem cerul de pământ, Comori de vise, Conexiuni, Ispită şi virtute, Neprihănitul Iov; scenarii de film: Geniu sublim, Disperation Aboard. Apare în Antologiile de poezie şi proză ANAMAROL: Simbioze lirice, volumele16, 19, 20; Scripta manent, volumele 7, 8; “Carmen”, volumul 1, 2 – Antologie lirică ANAMAROL, 2016.  
Deţine numeroase premii şi distincţii, precum şi numeroase referinţe bio-bibliografice.  
* * *  
Mihai Eminescu a constituit întotdeauna pentru noi românii un miraj irezistibil care ne-a atras pe toți de-a lungul a peste un secol - și nu există îndoială că așa va fi mereu până la sfârșitul omenirii. Desigur, eu nu puteam face excepție, nu mă puteam sustrage acestui miraj copleșitor, iar românii au inventat chiar și un cuvânt definitoriu atribuit tuturor cercetătorilor vieții și operei Luceafărului nostru - eminescolog, iar de aici a derivat o nouă branșă a literaturii române, o adevărată știință - eminescologia.  
 
Cristian Petru BĂLAN  
Chicago  
Referinţă Bibliografică:
GENIU SUBLIM de CRISTIAN PETRU BĂLAN - NOU LA EDITURA ANAMAROL - Editor RODICA ELENA LUPU, coperta RODICA ELENA LUPU, după o pictură semnată de autorul cărţii / Rodica Elena Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2001, Anul VI, 23 iunie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Rodica Elena Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Rodica Elena Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!