CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Aparitii >  SIMBIOZE LIRICE volumul 18 - ANTOLOGIE DE POEZIE ANAMAROL
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Editor: Rodica Elena LUPU  
Tehnoredactare: Rodica Elena LUPU  
Coperta - Eminescu relaxându-se în mijlocul naturii - dupa o pictură a scriitorului/artist plastic Cristian Petru BĂLAN  
Coperta/grafica: George ROCA  
 
* * *  
Poetul nostru nepereche, Mihai Eminescu, însetat de autenticitate a reuşit să depăşească şi intenţia sa şi înţelegerea noastră.  
Volumul 18 "SIMBIOZE LIRICE"- antologie de poezie ANAMAROL publicat în ianuarie 2016 este dedicat Luceafărului poeziei româneşti, Mihai Eminescu şi (…) "Nu uitaţi românilor / Că doar în matematică se poate / Să fie o egalitate!" – “Eminescu”, de Rodica Elena LUPU.  
 
***  
Mulţumiri doamnei prof. Maria Margareta LABIŞ, sora poetului Nicolae LABIŞ pentru colaborare.  
Cu toată consideraţia şi preţuirea!  
 
***  
Mulţumiri prietenei şi colaboratoarei mele, Mariana SORESCU, nepoata poetului Marin SORESCU.  
Cu preţuire!  
 
Editor Rodica Elena LUPU  
 
* * *  
„Poezia este un chin pentru cei lipsiți de har și o suferință pentru cei chemați pentru poezie. Este cântecul care unește spiritul cu simțirea; e ca un măr împlinit, sănătos: din care parte nu-l muști îți bucură inima. Este răzbunarea frumuseții pe urâțenie” – spunea Grigore VIERU, şi Doamne câtă dreptate avea!.  
Pendulând între iubire şi tristeţe, între armonie şi bulversare, poeziile poeţilor: NARCIS CONSTANTIN AVĂDĂNEI, DAN BODEA, ION BRAD, DOINA DABIJA, NICOLAE DABIJA, MIHAI EMINESCU, ANA CALINA GARAŞ, ELENA VICTORIA GLODEAN, NICOLAE LABIŞ, RODICA ELENA LUPU, CONSTANTIN MIRONESCU, LAURA NICULESCU, AUREL PETRE, DAN PSATTA, MARIN PUNGĂ, GEORGE ROCA, CARMEN SCHMIDT, MARIN SORESCU, DONA TUDOR, CEZAR CĂTĂLIN VIZINIUCK sunt marcate afectiv (...)  
(...) Aici, în lumea cuvântului, totul trăieşte şi nimic nu păleşte în calea amintirii şi a nemărginitei iubiri.  
Şi nu uitaţi: "Când vreţi ceva, tot Universul conspiră pentru ca voi să obţineţi ceea ce doriţi."  
 
Editor, Rodica Elena LUPU  
Membră a Uniunii Scriitorilor din România  
 
Referinţă Bibliografică:
SIMBIOZE LIRICE volumul 18 - ANTOLOGIE DE POEZIE ANAMAROL / Rodica Elena Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1849, Anul VI, 23 ianuarie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Rodica Elena Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Rodica Elena Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!