CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Poeme > Antologie >  SIMBIOZE LIRICE - ANTOLOGIE DE POEZIE ANAMAROL, volumul 16

 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Editor/Tehnoredactare RODICA ELENA LUPU  
Coperta/Grafica GEORGE ROCA  
Ilustraţia copertei Cristian Petru BĂLAN "Pictându-l pe Eminescu"  
 
Dragi iubitori ai poeziei, prezent fiind la lansare Antologiei de poezie „SIMBIOZE LIRICE, care s-a desfăşurat la librăria Mihai Eminescu din Bucureşti am fost impresionat.  
Directoarea editurii ANAMAROL, scriitoarea, omul de cultură Rodica Elena LUPU a avut o idee extrem de generoasă şi nu numai generoasă, foarte utilă în cadrul oricărei literaturi şi în cadrul legăturilor dintre scriitori. Aşa se face că au apărut până acum 15 volume din „SIMBIOZE LIRICE”, Antologia de poezie ANAMAROL, un act de cultură cu totul şi cu totul lăudabil a celor două personalittăţi, Rodica Elena LUPU editor şi tehnoredactor şi George ROCA, grafician (coperte si fotografiile poeţilor).  
Sunt câteva antologii în literatura română de luat în seamă. Este a lui Perpesicius şi Pillat, este a lui Zaharia Stancu, a lui Giurgiuca, de referinţă. În acest corp de antologii iată întâlnim un număr important de cărţi, în antologiile contemporane realizate de cele două personalităţi evocate aici, cu pricepere profesională, cu gust estetic remarcabil, colegialitate şi obiectivitate salutară. Sunt scriitori din toate locurile, din toate generaţiile, din toate orientările estetice, extrem de variate. Antologiile acestea au darul de a face cunoscuţi numeroşi scriitori talentaţi şi de a promova talente autentice. Am citit multe din ele cu satisfacţie şi cu folos. Acele note bio-bibliografice sunt contribuţii reale la o viitoare istorie a literaturii române serioase. Sunt lucruri care nu le găseşte nimeni nicăieri. Aici ei au acest dar şi acest merit de a le strânge. Dintr-o istorie literară serioasă nu trebuie să lipsească nimeni. Aşa cum am spus că, din Eminescu nu trebuie să lipsească un rând nepublicat, dintr-o cultură sau dintr-o istorie literară nu trebuie să lipsească nimeni. Tu te duci, îl cauţi, vezi cine e, ce a scris, cum a scris şi îţi vezi de treabă. Nu faci experimenţe pe sensibilitatea şi personalitatea anumitor oameni.  
Activitatea acestora ţine aprinsă flacăra creaţiei literare, chiar în bătaia vânturilor care bântuie din toate direcţiile, în perioada lungii tranziţii. În acest context, au loc manifestări prestigioase cu ocazia lansării unor cărţi de referinţă precum cele de la editura ANAMAROL, a talentatei scriitoare Rodica Elena LUPU, cu nume din idilă şi din epopee, autoare a multor volume de aleasă poezie, a unor romane cu pronunţată şi plăcută structură dramatică, pe care le recomand cu toată căldura cititorilor.  
În orizontul temei recunosc „,pedagogic”, Rodica Elena LUPU se impune ca un patron de editură generos, dar exigent pe planul valorii, cu un lăudabil program de promovare a scriitorilor, inclusiv a debutanţilor. Şi apar cărţi valoroase, adevărate surse de informare care fac în planul relaţiilor culturale dintre românii de pretutindeni mai mult decât un Institut.  
Aşadar, scriitoarea Rodica Elena LUPU publică la editura ANAMAROL şi o suită de antologii de proză şi de poezie, selectări din creaţia unor scriitori din numeroase localităţi din ţară şi a unor talentaţi scriitori de limbă română din alte ţări.  
Cititorull se va întâlni în „SIMBIOZE LIRICE” – Antologia de poezie ANAMAROL cu poeţi talentaţi.  
Cinste cui realizează asemenea lucrări!  
 
Octombrie 2015  
Prof. univ. dr. Ion Dodu BĂLAN  
Referinţă Bibliografică:
SIMBIOZE LIRICE - ANTOLOGIE DE POEZIE ANAMAROL, volumul 16 / Rodica Elena Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1782, Anul V, 17 noiembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Rodica Elena Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Rodica Elena Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!