CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Proza >  NOU LA EDITURA ANAMAROL - RÂUL ILUZIILOR
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Editor RODICA ELENA LUPU  
 
Coperta: ROENA WOOLF, MARIANA SORESCU  
După o pictură semnată de ROXANA COSTACHE  
 
Mihai Iunian Gîndu, născut la 21 iunie 1969, în Bucureşti.  
 
A urmat cursurile liceului de matematică-fizică “Gheorghe Lazăr” din Capitală.  
 
A debutat în paginile revistei Astra din Braşov, cu o proză foarte scurtă (“Eram”...).  
 
În revista „Orizonturi Dobrogene”, în 1990, i-a apărut un medalion cu o scurtă prezentare şi câteva poezii.  
 
În 1996, a publicat volumul de versuri “Alegerea celui singur”, la Editura Societăţii Scriitorilor Români, cu ajutorul şi prin bunăvoinţa marii şi regretatei poete Leonida Lari.  
 
Ulterior, s-a îndreptat către genul “proză scurtă”, în detrimentul poeziei, pentru care nu a mai avut aceeaşi chemare. Apare în „Scripta manent”, antologia de proză ANAMAROL, vol. 5  
 
A publicat nuvele (deşi în număr restrâns), în mediul online, pe site-uri cum ar fi agonia. ro, http: / /www. cenaclu. inforapart. ro şi, recent, pe Confluenţe literare (confluente. ro).  
 
Îl fascinează lumea, dar în acelaşi timp este întristat de trecerea prin ea, lucru care răzbate din multe lucrări ale sale. Crede în valoarea şi perenitatea artei şi speră ca tot mai mulţi tineri să se îndrepte către acest domeniu minunat, deşi dificil, indiferent că idolii lor sunt, probabil, mai puţin autorii clasici şi mai mult cei din noul val.  
 
Nu ar fi putut evolua în plan spiritual fără a fi parcurs lucrări de Lucian Blaga, Mircea Eliade, Marin Sorescu, Edgar Allan Poe, Franz Kafka, Arthur Rimbaud, Simone de Beauvoir, Hermann Hesse, Thomas Mann, Mihail Bulgakov, Julio Cortazar, Virginia Woolf, Aldous Huxley, Fiodor Dostoievski, Irvin Yalom şi alţii, pe care îi consideră adevăraţi mentori, chiar dacă nu le-a împrumutat în mod necesar şi stilul.  
 
Speră ca prin scrisul său să bucure, la rându-i, cititorii, aşa cum pe el l-au încântat autorii amintiţi.  
 
“O zi în care nu ai citit nimic e o zi pierdută”.  
 
A pierdut astfel de zile, din diverse motive, dar a şi câştigat multe...  
 
Speră ca şi ceilalţi să o facă.  
 
M.G.  
 
Referinţă Bibliografică:
NOU LA EDITURA ANAMAROL - RÂUL ILUZIILOR / Rodica Elena Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1777, Anul V, 12 noiembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Rodica Elena Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Rodica Elena Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!