CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Aparitii >  


Autor: Rodica Elena Lupu         Publicat în: Ediţia nr. 1646 din 04 iulie 2015        Toate Articolele Autorului

LANSARE CARTE, LIBRARIA MIHAI EMINESCU, BUCURESTI, 03 IULIE 2015
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Scriem şi vom scrie, Iubirea este cea care ne ocroteşte visele pe care le lăsăm la tine doamnă vreme şi acum ca şi atunci te chemăm pe tărâmul iubirii, pe tine, Iubire… 
  
Aşa este iubirea firească la fel ca florile ce înfloresc, la fel ca păsările care zboară, când cade prima frunză din copac şi aşa va fi întotdeauna fară să bănuim că dăm socoteală tinereţii sau anilor albi. 
  
Se scrie mult, mulţi vor să îşi vadă numele pe o carte, dar...civilizaţia a reuşit să facă din progres tehnic o cauză fatală a regresului interior, aşa că, azi e mai mul decât o „secetă” în romanul şi poezia noastră românească. 
  
Să fac mai întâi o precizare, dacă nu aş fi citit romanul „Pe gaura cheii”, scris de Simona Tănăsescu, roman care m-a fermecat azi nu aş fi fost aici alături de aceast Om deosebit. 
  
O apreciez mult pe Simona Tănăsescu ca intelectual căruia îi pasă şi iată-mă aşternând pe hârtie câteva gânduri. 
  
Am citit acest roman uşor surprinsă, cu interes şi cu o emoţie tulbure. Cât de rar te poţi privi in oglinda sufletului unui scriitor – cartea lui – şi să-ţi revezi propriul suflet, cu trăirile lui, de fapt, ale tale, cu bucuriile şi suferinţele lui, de fapt ale tale. De fapt, să te revezi, în primul rând, întru neuitare, OM. 
  
Simona Tănăsescu, o creatoare de inspiraţie contemporană, tratează – cu har şi îndrăzneală – o serie de teme interesante, dând o atenţie aparte iubirii şi aspectelor psihologice ale acesteia. 
  
În “Ciclul Vital Nouă”, din care a apărut romanul “Pe gaura cheii”, Simona Tănăsescu abordează relaţii mai deosebite dintre cupluri şi grupuri umane, tratându-le cu bună pricepere, reuşindu-i profunde analize psiho-sociale, cu care îşi captează cititorii. 
  
Personajele sunt oameni obişnuiţi, nici eroi de epopee, nici săraci, nici sfinţi. Prin vivacitatea acţiunii, prin cultul amănuntului în analiza comportamentului personajelor din cupluri, acesta este un roman modern, realist, cu admirabile analize psihosociale ceea ce sporeşte interesul cititorului. 
  
Romanul social, erotic, psihologic „Prin gaura cheii”, al Simonei Tănăsescu impresionează prin autenticitate, prin firescul oamenilor, prin francheţea, curajul cu are abordează probleme delicate, relaţii, vicii într-un stil foarte direct şi original. Autoarea se distinge prin îndrăzneala spiritului său de analiză şi de a prezenta totul realist, fără să tăinuiască nimic din ceea ce este omenesc. 
  
A existat în istoria criticii că o femeie romancier nu dezvăluie nimic din ceea ce este strict mister în sufletul feminin. De aceea mari spirite critice au apreciat atât de mult pe romanciera Hortensia Papadat Bengescu care ar fi depăşit acest handicap în prezentarea personajelor sale feminine. Şi fără a mă lăuda am făcut-o şi eu în romanele mele: „Mâna destinului”, „Glasul inimii”, „Mirajul vieţii”, „Clipe în doi”, „Iubire tu” „Puterea destinului”, „Mister”, şi în cel care se află chiar acum la tipat „Undeva, cândva, cineva...”. Aşa stau lucrurile şi cu romanul „Prin gaura cheii”, care cucereşte în chip deosebit prin frumuseţea şi profunzimea gândirii şi a stilului aforistic. 
  
Frumos scris, romanul are structura stilistică a unui scenariu de film. 
  
Simona Tănăsescu scrie cu sufletul, scrie ceea ce simte. Adică scrie româneşte, scrie aşa cum vorbeşte. Spun asta pentru că este ceea ce am simţit citind acest roman. Îl recomand, citiţi-l şi doar atunci vă veţi da seama că ceea ce titlul cărţii ascunde, paginile lui divulgă! Succes Simona, la cât mai multe astfel de cărţi! 
  
Rodica Elena Lupu 
  
Scriitor, editor, membră a Uniunii Scriitorilor din România 
  
03 Iulie 2015, Bucureşti 
  
Referinţă Bibliografică:
LANSARE CARTE, LIBRARIA MIHAI EMINESCU, BUCURESTI, 03 IULIE 2015 / Rodica Elena Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1646, Anul V, 04 iulie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Rodica Elena Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Rodica Elena Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!