AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Poeme > Antologie >  


Autor: Rodica Elena Lupu         Publicat în: Ediţia nr. 1638 din 26 iunie 2015        Toate Articolele Autorului

SIMBIOZE LIRICE volumul 13 ANTOLOGIE DE POEZIE ANAMAROL

 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Coperta / grafica: George ROCA  
Editor / tehnoredactare: Rodica Elena LUPU  
SIMBIOZE LIRICE volumul 13  
  
ANTOLOGIE DE POEZIE  
  
ANAMAROL  
  
ION DODU BĂLAN  
DAN BODEA  
ION BRAD  
RADU CÂRNECI  
GEORGE CORBU  
NICOLAE DRAGOŞ  
ADRIAN ERBICEANU  
VERONICA MARIA FLORESCU  
NICOLAE DAN FRUNTELATĂ  
ANA CALINA GARAS  
ION HOREA  
ZINICA IONESCU  
EMIL LUNGEANU  
RODICA ELENA LUPU  
MIHAI MANOLESCU  
CONSTANTIN MIRONESCU  
ADRIAN MUNTEANU  
GEORGE L. NIMIGEANU  
GEORGE ROCA  
PAULA ROMANESCU  
  
...................  
În ultima vreme apar multe cărţi bune sau mai puţin bune, iar promovarea lor se face, adesea, în cercuri restrânse. Sponsorizările, atâtea câte sunt, se fac pe sprânceană şi cu o dezolantă zgârcenie. Rar se vede câte un act de mecenatism din partea unor primării sau oameni de afaceri. De aceea, cartea apare greu, ca iarba sub piatră, dar apare, totuşi, datorită unor oameni inimoşi, îndrăgostiţi de cultură, iniţiatori de edituri, de reviste de profil, de lansări de carte la biblioteci, la târguri, la dezbateri din cenacluri. Cunosc câţiva scriitori talentaţi, cu autoritate profesională care, spre lauda lor, au asemenea preocupări, conducători de cenacluri şi de manifestări de acest gen, care perpetuează glorioasele tradiţii ale lui Miron Radu Paraschivescu, Victor Papilian, Mihu Dragomir, Adrian Păunescu, Eugen Barbu.  
În acest context, fireşte, mult mai cuprinzător, se înscriu excelentele acţiuni ale unor edituri şi reviste din provincie, puţin cunoscute de marele public, ca şi cele din Bucureşti, conduse de oameni talentaţi şi iubitori de frumos. Activitatea acestora ţine aprinsă flacăra creaţiei literare, chiar în bătaia vânturilor care bântuie din toate direcţiile, în perioada acestei nesfârşite tranziţii. În acest context, au loc manifestări prestigioase cu ocazia lansării unor cărţi de referinţă precum cele de la editura ANAMAROL (nume de idilă şi de epopee) patronată de scriitoarea Rodica Elena Lupu, autoare a multor volume de aleasă poezie, a unor romane cu pronunţată şi plăcută structură dramatică.  
În orizontul temei, recunosc - „,pedagogic”, Rodica Elena Lupu se impune ca un patron de editură generos, dar exigent pe planul valorii, cu un lăudabil program de promovare a scriitorilor, inclusiv a debutanţilor, publicând o suită de antologii de proză şi de poezie, „Scripta manent” şi „Simbioze lirice”, selectate din creaţia unor scriitori de la noi şi a unor talentaţi scriitori de limbă română din Republia Moldova, Canada, S.U.A., Mexic, Australia, Germania, Spania, Italia, Franţa.  
Prof. univ. dr. Ion Dodu BĂLAN 
Referinţă Bibliografică:
SIMBIOZE LIRICE volumul 13 ANTOLOGIE DE POEZIE ANAMAROL / Rodica Elena Lupu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1638, Anul V, 26 iunie 2015, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Rodica Elena Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Rodica Elena Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!