CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Carti >  


Autor: Rodica Elena Lupu         Publicat în: Ediţia nr. 1625 din 13 iunie 2015        Toate Articolele Autorului

A SCRIE IN LIMBA ROMÂNĂ ESTE O DATORIE
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Excelentă lansare! Vă scriu din dorinţa de a vă felicita pentru o după-amiază marcată prin frumuseţea cuvântului, a versului, într-o paletă vastă de sentimente şi stări, o zi specială, cu emoţii, în spiritul generozităţii, al simţirii şi imaginaţiei, un melanj de frumos, romantism şi pasiune, într-o atmosferă extrem de plăcută. Admirabil, cu respectul cuvenit pentru aceia care trăiesc o viaţă cu nevoia de a dărui frumosul. Frumosul nu se dăruieşte uşor, ci cu mari sacrificii. „Tot ce este frumos poartă în sine sămânţa suferinţei şi a jertfei” (Grigore Vieru). Dar, iată, chiar şi-n ziua de astăzi, atunci când există dorinţă, voinţă, determinare, constanţă, bunătate şi iubire, se găsesc resursele, timpul, mediul, spaţiul potrivit pentru a dezvălui frumuseţea cuvântului. Contextul, în prestigioasa librărie Mihai Eminescu, a fost acela al fraternităţii între aceia care simt la fel. Şi cât de frumos se leagă vorbele între ei. Slujitorii artei ştiu cum sau, mai bine zis, găsesc încă forţa să păstreze şi să protejeze puterea cuvântului, nepreţuitul tezaur al limbii noastre, şi asta nu se poate face decât prin însăşi opera lor - scriind. 
  
Spunea cineva: Nu noi alegem poezia, poezia ne alege. Ori nu oricine poate scrie poezie. Viaţa este o inspiraţie. Iar noi, indiferent de vârstă, trăim într-o permanentă căutare a cuvântului potrivit şi-ntr-o continuă educare. Arta este o ocnă. 
  
Maestrul Vieru spunea acelaşi lucru: 
  
„Mi-am pierdut somnul tot căutând cuvîntul potrivit. Plec zilnic după câştig în minele de aur ale graului matern. Îmi place să declar că mă prenumăr printre cei care se frământă, se zbat în căutarea cuvîntului potrivit, printre cei care tind să lege sănătos verbul în frază, înţelegînd că a vorbi sănătos limba mamei... este o datorie - una dintre cele mai patriotice.” 
  
Da, a scrie în limba română este o datorie - una dintre cele mai patriotice, dar şi un act de mare curaj. 
  
Nu din dorinţa de a suna pretenţios, dar momentele, prezentate secvenţial de maestrul Octavian Ursulescu, alternate prin exprimarea unor opinii/recenzii din partea unor autori şi critici literari de marcă, ornamentate sensibil prin versurile recitate de d.voastră, in primis prin lansarea propriei cărţi, şi de artistul Paul Surugiu - Fuego, prieten drag, care v-a fost alături, au conturat acest proiect, reuşit - prin excelenţă. 
  
Fiecare moment din viaţă îşi găseşte un loc şi o interpretare în noi. Ceea ce este important, până la urmă, este pacea de apoi din inima celui participant, a bucuriei de a ţine în braţe mărturia cuvântului - cartea, semn că timpul petrecut acolo a avut un preţ de suflet. 
  
Eu asta am făcut. Am cumpărat cartea. Astăzi am citit-o. Acum i-am terminat lecturarea şi m-am apucat să vă scriu pentru a vă mulţumi şi pentru a vă felicita pentru această excelentă realizare, o investiţie, de-a lungul întregii opere, în cuvântul expresiv, o lucrare plină de originalitate, aducătoare de linişte, de noi înţelesuri şi de împlinire prin frumos. 
  
Eu pentru asta vă mulţumesc, Rodica Elena Lupu, cu toată preţuirea mea, 
  
Laura Niculescu 
  
Referinţă Bibliografică:
A SCRIE IN LIMBA ROMÂNĂ ESTE O DATORIE / Rodica Elena Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1625, Anul V, 13 iunie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Rodica Elena Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Rodica Elena Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!