CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Aparitii >  POEME POSTUME

 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
NOU LA EDITURA ANAMAROL 
  
EDITOR / TEHNOREDACTARE 
  
RODICA ELENA LUPU 
  
COPERTA 
  
MARIANA SORESCU după un desen de RADU DURES 
  
http://cugetdeciexis.blogspot.ro/2015/04/rodica-elena-lupu-nou-la-editura.html 
  
(...) 
  
Poezia este cu totul altceva la care eu incă nu am ajuns. 
  
Dacă s-ar putea să le uit pe toate încă ar fi bine. Ce se poate câștiga prin uitare, de multe ori e mai mult decît insăși obiectul uitării! 
  
Nici nu pot avea pretenții că ce am scris e poezie, pentru că eu am scris pentru sertar, pentru mine, pentru voi, pentru a ne distra, ceea ce este echivalent cu… pentru a scrie ca să trăiești, adică de nevoie…. 
  
Poezia nu se scrie „pentru”… niciodată! Ea există în natură înainte de fi scrisă, ca celebrele sculpturi ale lui Michelangelo care existau în blocul de marmură, el nefăcând altceva decât să înlăture surplusul… În momentul în care poezia este subordonată unui scop este scrisă „pentru”… nu mai este poezie! 
  
… Sunt gândurile mele și așa trebuie să fie! 
  
Eu nu știu dacă vreodată voi ajunge să pot culege și inlătura surplusul care o ține departe de cunoașterea oamenilor. (...) 
  
Radu Dures 
  
Referinţă Bibliografică:
POEME POSTUME / Rodica Elena Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1554, Anul V, 03 aprilie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Rodica Elena Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Rodica Elena Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!