CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Aparitii >  PUMNUL ŞI PALMA
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
PUMNUL ŞI PALMA 
  
ROMAN 1 CIFRUL 
  
de DUMITRU POPESCU 
  
ediţia a doua 
  
prima ediţie a apărut în anul 1980 
  
Culegere text ediţia a doua NINETA POPESCU 
  
Editor/ tehnoredactare RODICA ELENA LUPU 
  
Coperta RODICA ELENA LUPU 
  
Apărut spre capătul unei experienţa dezastruoase prin care a trecut şi literatura română, “Pumnul şi palma” nu “reabilitează” muntele de cenuşă al realismului socialist, ci, alături de altele viabile şi rezistente, restituie cu forţă şi curaj legitimitatea devenită îndoielnică a romanului politic, scoţându-l din dogmatismul ucigător al “cuptorului” prin care atâţia am trecut. 
  
Marele absent de la acest prelung colocviu de cabinet despre cum e bine să trăim este chiar omul comun, căruia i se croieşte un destin (cât de nou?) cu cortina trasă: romanul conţine şi configurează parabolic o dramă umană pusă în scenă într-o sală fără public. 
  
Sub acest aspect, al unei paradoxale şi neliniştitoare absenţe, romanul “Pumnul şi palma” dinspre începutul ultimului deceniu – “satanic” după o vorbă a lui Mircea Zaciu – al domniei discreţionare şi disperate a lui Nicolae Ceauşescu poate fi considerat una dintre cele mai remarcabile expresii ale disidenţei literare din acel timp. 
  
C. Stănescu 
  
Editura ANAMAOL, 2015 
  
ISBN: 978-606-640-108-1 
  
Referinţă Bibliografică:
PUMNUL ŞI PALMA / Rodica Elena Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1500, Anul V, 08 februarie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Rodica Elena Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Rodica Elena Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!