CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Anunturi >  SPECTACOL EXTRAORDINAR TUDOR GHEORGHE
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

PECTACOL DE EXCEPŢIE MARCA TUDOR GHEORGHE, ALĂTURI DE ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO ŞI VOCILE DE AUR ALE CORULUI NAŢIONAL DE CAMERĂ ”MADRIGAL”  

 

Cu certitudine cea mai de succes serie de spectacole iubite de publicul român din ultimii ani este seria ”Anotimpurilor poeziei româneşti” a Maestrului Tudor Gheorghe.  

Şi dacă fiecare anotimp a fost celebrat alături de mii şi mii de spectatori din toată ţara în toţi aceşti ani a venit vremea să putem sărbători toate cele patru anotimpuri, printr-un regal unic oferit de Maestrul Tudor Gheorghe publicului spectator.  

Mai adăugaţi acestui super spectacol doua branduri de ţară: extraordinara Orchestră Naţională Radio şi vocile de aur ale Corului Naţional de Cameră ”Madrigal” şi veţi avea cu siguranţă imaginea de ansamblu a unui proiect unic, atât prin anvergura sa temporală, în creaţia maestrului Tudor Gheorghe, cât şi prin ineditul acestei sinteze a Anotimpurilor, într-un singur concept cu o producţie pe măsură, în care dirijorul Marius Hristescu a adaptat cele mai frumoase partituri acestui proiect.  

Concertul ”Anotimpurile Mele” va avea loc joi, 9 octombrie 2014, de la ora 19:00, la Sala Palatului din Bucureşti, iar biletele s-au pus deja în vânzare prin reţeaua Eventim.  

De fiecare dată când îl ascult - şi asta se întâmplă des – Tudor Gheorghe îmi confirmă bănuiala că poezia românească – populară şi cultă – poate mişca munţii. (...) Problema mea inhalând prin toţi porii melodia fiinţei sale, este cum să-mi stăpânesc o lacrimă de dragoste, admiraţie şi mândrie că poate exista acest fenomen pe care, vorba lui Grigore Vieru, îmi e mai uşor să-l pup.” spunea Marin Sorescu despre fenomenul Tudor Gheorghe.  

 

Tudor Gheorghe despre spectacol:  

”Prin varietatea tematică, prin perfecţiunea stilistică, prin frumuseţea exprimării atâtor sentimente umane, poezia românească n-are nevoie de artificii spre a fi pusă în valoare în toată splendoarea ei. Dar într-o vreme când e citită din ce în ce mai puţin, m-am gândit că n-ar strica s-o îmbrac într-o haină de gală şi s-o ofer spre admiraţie la cât mai mulţi degustători de frumos. Aşa au apărut pe rând cele patru anotimpuri ale poeziei româneşti cântate în acompaniamentul unei orchestre simfonice şi a unui cor academic. Fiecare ”anotimp” având cum e şi normal, ritmul şi culoarea lui. În fiecare spectacol, fie Primăvara, fie Toamna, Vara sau Iarna, sunt presărate bijuterii poetice sau muzicale.  

Când m-am hotărât să fac acest spectacol – ”Anotimpurile mele” – nu m-am gândit decât ce poeme voi nedreptăţi, lipsindu-le de întâlnirea cu publicul care le-a îndrăgit deja în reprezentaţiile cu fiecare anotimp.  

Voi primi mustrări din partea multor prieteni care vor fi mâhniţi că n-am cântat cutare sau cutare poezie. Vor avea dreptate, dar ce pot face? Credeţi-mă că-mi va fi greu să aleg. Fiţi siguri că voi încerca să vă mulţumesc pe toţi. Dar...vorba lui Caragiale: ”Ce păcat, că nu se poate cu de toate!”  

 

Facebook Tudor Gheorghe Oficial  

 

Referinţă Bibliografică:
SPECTACOL EXTRAORDINAR TUDOR GHEORGHE / Rodica Elena Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1360, Anul IV, 21 septembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Rodica Elena Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Rodica Elena Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!