CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Versuri > Omagiu >  


Autor: Rexlibris Media Group         Publicat în: Ediţia nr. 1483 din 22 ianuarie 2015        Toate Articolele Autorului

Rexlibris Media Group - MIHAI EMINESCU OMAGIAT LA CATEDRA DE LIMBA ROMÂNĂ DIN BEIJING

 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Versurile marelui poet român, Mihai Eminescu au fost recitate, la Catedra de limba română a Centrului de Studii pentru Europa Centrală şi de Est din cadrul Universităţii de Studii Străine din Beijing.  
 
Profesorii chinezi de aici, care predau limba română, au organizat o manifestare culturală dedicată poetului naţional al României, la care au participat cei mai importanţi traducători românologi, marcanţi mai ales în cercetarea şi traducerea operelor eminesciene, precum prof.univ.dr.Feng Zhichen, profesor-jurnalist Luo Dongquan, Xu Wende, Gao Xing şi alţii. Cei mai importanţi promotori ai culturii româneşti în China au vorbit despre personalitatea marelui poet, despre frumuseţea şi sensibilitatea versurilor sale şi despre România legendară pe care o descoperi, citindu-i operele.  
 
La evenimentul organizat în noua bibliotecă universitară a fost prezent şi directorul Centrului Cultural Român de la Beijing, Constantin Lupeanu. El a spus că data de 15 ianuarie înseamnă, pe lângă omagierea celui mai complex şi desăvârşit poet al României, şi aniversarea culturii române şi deschiderea Centrului Cultural Român la Beijing. Instituţia îşi propune să promoveze valorile artei şi culturii româneşti în China, cultura şi civilizaţia României, artiştii de referinţă, dar şi cunoaşterea şi pătrunderea în România a cât mai multor opere ale unor autori chinezi. Constantin Lupeanu a mai spus că deschiderea oficială a Centrului Cultural Român la Beijing ar putea avea loc în luna aprilie a acestui an.  
 
Studenţii chinezi care învaţă limba română au recitat poezii din Mihai Eminescu, atât în română, cât şi în chineză şi au interpretat la vioară Balada lui Ciprian Porumbescu.  
 
Nota noastră:  
De pe un dvd, a recitat actorul craiovean Emil Boroghină!  
------------------------------------------------  
Text şi foto: Radio China Internaţional  
Referinţă Bibliografică:
Rexlibris Media Group - MIHAI EMINESCU OMAGIAT LA CATEDRA DE LIMBA ROMÂNĂ DIN BEIJING / Rexlibris Media Group : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1483, Anul V, 22 ianuarie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Rexlibris Media Group : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Rexlibris Media Group
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!