AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Aparitii >  


Autor: Rexlibris Media Group         Publicat în: Ediţia nr. 1454 din 24 decembrie 2014        Toate Articolele Autorului

Rexlibris Media Group - NICOLAE ST. NOICA: PALATUL UNIVERSITĂŢII DIN BUCUREŞTI ŞI PERSONALITĂŢI DIN LUMEA CONSTRUCTORILOR – EDITURA VREMEA
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Vă prezentăm cea mai recentă apariţie în colecţia „Planeta Bucureşti” a Editurii Vremea:  
 
Palatul Universităţii din Bucureşti  
şi personalităţi din lumea constructorilor  
De Nicolae St. Noica  
Pagini: 134  
Format: 31,5 x 23,5 cm  
ISBN: 978-973-645-658-9  
 
Cu ocazia aniversării a 150 de ani de la înfiinţarea Universităţii din Bucureşti, Nicolae St. Noica, inginer constructor, profesor, scriitor, fost ministru al Lucrărilor Publice, ne oferă acest albumul bogat ilustrat ce înfăţişează istoria construcţiei Palatului Universităţii din Bucureşti şi prezintă personalităţile din lumea constructorilor care au participat la ridicarea acestui important simbol bucureştean.  
 
„Simbolul cultural şi educaţional puternic al Universităţii din Bucureşti a fost incarnat pentru o perioadă aproape tot atât de lungă de clădirea istorică în care a funcţionat şi funcţionează şi azi; o clădire aşezată în mijlocul geografic şi simbolic al capitalei României, clădire pe care toţi romanii o asociază total, până la identificare, cu instituţia noastră. La această cladire-simbol, se adăugă, de douăzeci şi cinci de ani, prelungindu-i şi întregindu-i funcţionalităţile, semnificaţiile culturale şi istorice multiple, şi Piaţa Universităţii, locul sacru al renaşterii democraţiei şi libertăţii romanilor, după 1990..." (Prof. Univ. Dr. Mircea Dumitru, Rectorul Universităţii din Bucureşti)  
 
Volumul este disponibil aici:  
 
Editura Vremea  
021.335.81.31  
14 Constantin Daniel Street  
010631 Bucharest 1  
 
Referinţă Bibliografică:
Rexlibris Media Group - NICOLAE ST. NOICA: PALATUL UNIVERSITĂŢII DIN BUCUREŞTI ŞI PERSONALITĂŢI DIN LUMEA CONSTRUCTORILOR – EDITURA VREMEA / Rexlibris Media Group : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1454, Anul IV, 24 decembrie 2014, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Rexlibris Media Group : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Rexlibris Media Group
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!