CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Versuri > Omagiu >  


Autor: Rexlibris Media Group         Publicat în: Ediţia nr. 1377 din 08 octombrie 2014        Toate Articolele Autorului

Rexlibris Media Group - LA MULŢI ANI MAESTRE SERGIU CIOIU !

 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Sergiu CIOIU (n. 7 octombrie 1940) este un artist, cântăreţ şi compozitor român, interpret a diferite cântece, aparţinând a multiple stiluri muzicale, aşa cum sunt jazz, swing, folk şi chanson, pe care le-a fuzionat într-un mod cu totul personal şi unic, adăugând adesea elemente de muzică populară veche şi/sau lăutărească.
Sergiu Cioiu este unul dintre foarte puţinii interpreţi români care au adus un farmec muzical aparte scenei interpretative româneşti amintind, printre alţii, şi de şansonetiştii francezi Edith Piaf şi Yves Montand.
În România, Sergiu Cioiu s-a făcut cunoscut în anii timpurii 1960 ca un interpret unic al compoziţiilor unor autori totali, aşa cum au fost Alexandru Mandy, sau ale unor cântece scrise pe versurile glumeţ-ironice ale unor poeţi precum cele compuse pe versurile lui Marin Sorescu.
Carieră muzicală
De-a lungul anilor 1960 şi timpurii 1970, Sergiu Cioiu a interpretat, înregistrat şi itinerat în diferite concerte, spectacole sau recitaluri atât în România cât şi în străinătate cântecele scrise şi compuse de Alexandru Mandy. Printre acestea se numără şi Tripticul Brâncuşi, compus din cântece având nume omonime sculpturilor monumentale ale lui Constantin Brâncuşi din Târgu Jiu, „Coloana Infinitului", „Masa tăcerii", „Poarta sărutului", respectiv, ulterior „Măiastra".
Alte cântece dintre cele compuse de Alexandru Mandy şi interpretate de Sergiu Cioiu sunt „Glasul tău", „Cântecul vântului" şi „Locul meu de pe pământ", care au obţinut premii în interpretarea artistului la diferite ediţii ale Festivalului de Creaţie şi Interpretare de la Mamaia.
Sergiu Cioiu a fost, de asemenea, protagonistul unui film muzical care se referea la Ansamblul Monumental al lui Brâncuşi, „Tripticul”, realizat de Paul Urmuzescu. Pelicula, realizată de redacţia muzicală a Radio Televiziunii Române (RTV) la Târgu Jiu, a fost filmată în întregime în parcul care adăposteşte cele trei lucrări ale sculptorului Constantin Brâncuşi.
----------------------------------------------------
Sursa: Wikipedia, enciclopedia liberă
http://ro.wikipedia.org/wiki/Sergiu_Cioiu  

Referinţă Bibliografică:
Rexlibris Media Group - LA MULŢI ANI MAESTRE SERGIU CIOIU ! / Rexlibris Media Group : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1377, Anul IV, 08 octombrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Rexlibris Media Group : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Rexlibris Media Group
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!