AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Vizual >  


Autor: Rexlibris Media Group         Publicat în: Ediţia nr. 1354 din 15 septembrie 2014        Toate Articolele Autorului

Rexlibris Media Group prezintă - ALEXANDRA POPESCU-YORK LA COUTURE FASHION WEEK 2014 DIN NEW YORK
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Alexandra Popescu-York a participat la acest eveniment major din lumea modei ca invitat special, cu o prezentare a celor mai recente creaţii vestimentare ale sale, precum şi cu picturi de mari dimensiuni. Colecţia sa „Metropolitan 2015” a putut fi admirată pe data de 7 Septembrie, la ora 6 pm, la Crowne Plaza Time Square Manhattan, 1605 Broadway, 4th floor (Broadway Ballroom).  
 
Această nouă colecţie a designerei românce are ca sursă de inspiraţie Muzeul de Artă Universală. Creatoarea proiectează, în creaţii unice, elemente iconice din istorie, civilizaţie şi artă. Alexandra Popescu-York evocă în creaţiile sale o multitudine de civilizaţii şi artişti din toate timpurile. Ea acordă o atenţie deosebită în această nouă colecţie Egiptulului şi Greciei Antice, ca perioade istorice de referinţă. Arta triburilor africane, teme din picturile lui Van Gogh şi Gustav Klimt se regăsesc, de asemenea, în creaţiile artistei. O mare importanţă i-a fost acordată marelui artist Constantin Brâncuşi, a cărui operă a inspirat-o în mod deosebit.  
 
Promovarea României ca spaţiu mitic, unic, creştin şi de o incomensurabilă valoare culturală continuă să rămână obiectivul principal al viziunii artistice al tinerei designere. Ca dovadă, prezentarea colecţiei a fost un adevărat spectacol regizat de creatoarea de modă, având urmatorul program:  
• trecerea din planul real în cel imaginar a fost realizată printr-un scurt concert de violoncel;  
• trasmiterea mesajului artistic al creatorei prin prezentarea unui film de scurt metraj;  
• prezentarea elementelor originale de vestimentaţie, având ca temă influenţa stilului bizantin asupra hainelor preoţeşti. Vom descoperi sobrietatea creaţiilor inspirate din stilul bisericesc bizantin, caracterizat printr-o mare varietate de forme şi o deosebită bogăţie ornamentală, dar şi prin fineţea mătăsurilor şi detaliul broderiilor;  
• evocarea artei româneşti într-un muzeu de artă universal.  
 
Totodată, Alexadra Popescu-York a fost prezentă la New York Couture Fashion Week nu doar ca designer, ci şi ca artist plastic. Designerul şi creatorul acestui eveniment de anvergură internaţională, Andres Aquino, a selectat-o pe românca Alexandra Popescu-York şi a desemnat-o realizatoarea tripticului „New York - trecut, prezent şi viitor”, ce este constituit din trei tablouri de dimensiuni mari (5 metri înălţime, 3 metri lăţime). Aceste tablouri au fost expuse ca fundal al prezentării de anul acesta a designerului Andres Aquino, intitulată “New York, All That Jazz!”, în data de 6 septembrie, ora 8:00 pm. Alexandra Popescu-York este primul artist plastic care expune astfel de tablouri la Couture Fashion Week New York.  
 
Alexandra Popescu-York a debutat la Couture Fashion Week New York în februarie anul acesta, unde a lansat colecţia „GranD'Or”, inspirată din tablourile sale. Această colecţie a fost prezentată şi la Festivalul „Ziua Romaniei pe Broadway”, în luna iunie a acestui an.  
 
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Rexlibris Media Group prezintă - ALEXANDRA POPESCU-YORK LA COUTURE FASHION WEEK 2014 DIN NEW YORK / Rexlibris Media Group : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1354, Anul IV, 15 septembrie 2014, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Rexlibris Media Group : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Rexlibris Media Group
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!