Religie

Religiile monoteiste

Religiile monoteiste sunt pentru cei care cred în existența unui singur dumnezeu. Aceasta include multe dintre cele mai cunoscute credințe, inclusiv creștinismul, iudaismul și islamul. În schimb, unii cred în mai mulți zei și sunt cunoscuți ca religii politeiste.

Zeii religiilor politeiste acoperă o varietate infinită de personalități și sfere de influență, deoarece sunt considerate limitate într-un anumit fel fie cu zone formale în care lucrează, fie cu personalități și interese deosebite și unice, în mod similar cu muritorii.

Dizele monoteiste, cu toate acestea, tind să se asemene mult mai mult unul cu celălalt. Mulți monoteiști acceptă faptul că divinitatea lor monoteistă este aceeași divinitate care este venerată de monoteiști de diferite religii.

Divinitățile monoteiste sunt, în general, ființe atotcuprinzătoare tocmai pentru că sunt văzute ca singura divinitate care există.

În religiile politeiste, responsabilitatea pentru realitate este împărțită între mai mulți zei. Într-o religie monoteistă, există un singur dumnezeu care să-și asume o astfel de responsabilitate, deci este logic că el devine responsabil pentru tot.

Ca atare, zeitățile monoteiste sunt în general atotputernice, cunoscute și prezente vreodată. Ele sunt, de asemenea, în ultimă instanță de neînțeles, pentru că mințile finale muritoare nu înțeleg infinitul.

Religiile monoteiste

Dizele monoteiste tind să fie destul de ne-antropomorfe. Mulți monoteiști consideră că este nesuportat să încerce să-și descrie divinitatea sub orice formă.

Iudaismul

Iudaismul este credința originală a lui Avraam. Aceasta presupune existența unui singur zeu atotputernic, indivizibil.

Evreii se adresează zeului lor printr-o varietate de nume, inclusiv „Dumnezeu” și YHWH, care uneori este pronunțat Iehova de către ne-evrei. Cu toate acestea, evreii nu au rostit niciodată acest nume, considerând numele nemuritor al lui Dumnezeu.

Crestinism

Creștinismul crede, de asemenea, într-un singur zeu atotputernic. Cu toate acestea, majoritatea creștinilor cred că esența lui Dumnezeu este împărțită în Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt. Fiul a luat forma muritoare în forma lui Isus, născut prin trupul unei femei evreiești numită Maria. Termenul cel mai obișnuit pentru divinitatea creștină este „Dumnezeu”.

Islam

Musulmanii consideră că zeul lor este și divinitatea evreilor și creștinilor. În plus, ei recunosc profeții acestor religii ca profeți ai lor. Ca și evreii, viziunea islamică a lui Dumnezeu este indivizibilă. Astfel, în timp ce îl acceptă pe Isus ca profet, ei nu îl acceptă ca pe un Dumnezeu sau o parte a lui Dumnezeu. Musulmanii numesc în mod obișnuit dumnezeirea lor Allah, deși uneori o anglicizează la „Dumnezeu”.