AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Eseuri >  


Autor: Radu Olinescu         Publicat în: Ediţia nr. 1818 din 23 decembrie 2015        Toate Articolele Autorului

PARLAMENTUL NOSTRU .... E MÂNDRIA
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Istoviți de atâta muncă, iubiții noștri parlamentari, după , ce au votat cu entuziasm pensii suplimentare mult substanțiale, au mai avut încă o bravă inițiativă. După studii preliminare profesioniste, parlamentarii au găsit că ciobanii noștri… au prea mulți câini ! Indignați, cu un entuziasm patriotic, parlamentarii noștri au decis: doar un câine per turmă la șes, doi la deal și doar trei la munte. In plus,între decembrie și aprilie, să stea cu oile acasă, uitându-se la televizor. După atâta muncă, cu gândul la pensile nerușinate și sarmale, parlamentarii au votat în grabă bugetul și alte subiecte neimportante; votul prin corespondență mai poate să aștepte. Chiar așa; ciobanii noștrii erau printre puținii muncitori competenți la locul de muncă. Așteptăm și o reglementare pentru Ministerul Educației: numai un singur cioban pentru o baladă; și acela…fără cazier. Cu patriotică indignare, dar și satisfacție, parlamentarii și guvernul au dat amenzi cât se poate de mari… ciobanilor care au îndrăznit să protesteze. Ce, au ajuns ciobanii să ne comande! Și așa am schimbat un guvern cinstit și competent sub presiunea străzii. Doar suntem un stat de drept si suveran. Au apărut chiar sfaturi pentru bieții ciobani. De exemplu, ar putea să angajeze câtiva jurnaliști profesioniști de la Antena 3, multilaterali competenți, care pot înlocui atât câinii, cât și intermediarii sau agenții de vânzare. Mai mult, unii parlamentari miloși au șoptit ciobanilor din experința lor. De exemplu, prin acte potrivite, se poate demonstra că poți avea mai multi câini per turmă, dar trecuți pe numele părinților, ibovnicelor sau unor prieteni. Dar atentie, DNA-ul veghează sau poate fi informat de binevoitori. După aceste comentarii, putem continua acest subiect pasionant. Cine profită din aceste măsuri ?. Răspunsul vine de la Legea votată în Parlament: VÂNĂTORII ! 
  
. Vânătorii sunt o clasă specială; au o vechime ancestrală, chiar zeci de mii de ani și de pe toate continentele. Odată cu formarea statelor, acum aproximativ 8.000 de ani, poporul a fost îndrumat spre agricultură, iar nobilimea a rămas cu patima vânatului (pe lîngă construirea de palate și produs copii neligitimi). Istoria Angliei este plină de vânatori cu nobili + servitori + zeci de câini….urmărind o biată vulpe. Vă mai amintiți de pasiunea lui Ceaușescu și Maurer pentru vânatoare și cucerirea de trofeie. O astfel de vânatoare mobiliza câteva companii de securiști, țărani și lingușitori. Probabil vânatorile lui Putin sunt asemănătoare. Dar în zilele noastre ? Dacă Țiriac își permite odată pe an o vânătoare …la nivel înalt, cu VIP-uri din UE, dar în pădurea personală, alți vânători, mai de mâna doua (așa cum erau secretarii PCR din județ), ce sa facă ? Câte un iepuraș, câte o prepeliță numai impresionează. Dacă ești vânător, capeți un rang mai înalt social. Asemănător unei mașini luxoase, sau unei blonde superbe, a te număra printre vânătorii de renume, echivalează cu un …..doctorat (a la parlamentari ). Și cine le stă în calea curajoșilor vânători ? ….bieții ciobani și câinii lor !!! Să piară !! 
  
După câte știu nu s-a făcut vreun sondaj sau studiu statistic despre câti parlamentari sunt și vânători, inclusiv rudele și prietenii. Noroc cu guvernul alcătuit din tehnocrați, care, spre satisfacția unanimă a dat un o ordonanță de urganță, prin care mută aplicarea legii la primăvară și anularea amenzilor bieților ciobani. Cu alte cuvinte, a retrimis pisica înapoi la parlamentari, care vor regândi legea… dar tot în interesul vânătorilor. 
  
Referinţă Bibliografică:
PARLAMENTUL NOSTRU .... E MÂNDRIA / Radu Olinescu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1818, Anul V, 23 decembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Radu Olinescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Radu Olinescu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!