CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Civilizatie >  


Autor: Radu Botiş         Publicat în: Ediţia nr. 1739 din 05 octombrie 2015        Toate Articolele Autorului

„Toamna Someşeană” 2015 de la Ulmeni a fost un succes
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Sâmbătă şi duminică, 3 şi 4 octombrie, a avut loc ediţia cu numărul VI a Zilelor Oraşului Ulmeni. Dacă prima zi a fost dedicată sportului şi activităţilor culturale, cea de-a doua zi a avut parte de oaspeţi din conducerea judeţului, artişti celebri (Camelia Crişan, Bosquito, Puya) şi dansul popular din cele două zone, Codru şi Chioar, care a fost la mare trecere pentru miile de spectatori. 
  
În prima zi, la Casa de cultură a avut loc prezentarea mai multor cărţi ale autorilor locali, după cum urmează: Olimpia Mureşan – „Cugetări (mai mult sau mai puţin) celebre”, Editura Armonii Culturale, Siret; Ioan Meteş Morar – „Monografia satului Chelinţa”, Editura Risoprint, Cluj Napoca; Georgeta Cedică – „Povestiri din amintiri”; Traian Oros – „Poeme Atanasiu Oros”; Milian Oros – „Clopotele, poveşti şi legende” şi romanul „Femeia din vis”, Editura Enesis, Baia Mare; Traian Rus – „Poveşti din Codru”, volumul II; Viorel Pop – „Bunica, farmec şi durere”; Gelu Dragoş – „Opinii”, Editura Singur Târgovişte. Moderatorul evenimetului a fost scriitorul Milian Oros şi gazdă bună doamna Gina Călăuz, care i-a avut ca invitaţi de onoare pe membrii Ligii Scriitorilor din România, filiala Maramureş. A fost prezentată revista de cultură „Clepsidra de cristal” care îi are în colectivul redacţional pe Aurel Jentea, Emil Crâncău şi Angelica Cristescu. Scriitoarea Carmena Felicia Băinţan şi-a prezentat primul ei roman, „Iubirea din tăcere”, Editura Eurotip Baia Mare. Aurelia Oancă şi-a lansat ultima carte „Floarea de câmp” în care ne relatează povestea adevărată a unei vecine, o „fiinţă care a luptat cu viaţa, purtând de-a lungul ei povara tainei ce i-a marcat şi schimbat viaţa”. 
  
Alţi invitaţi au fost părintele scriitor Radu Botiş, Ioan Lazar din Purcăreţ, preotul Ioan Mureşan, poetul Vasile E. Lupşe, ing. Vasile Creţ, profesoarele Anca Rus şi Maria China, ş.a. 
  
Au onorat cu prezenţa prefectul Anton Rohian şi bineînţeles cel dintâi gospodar al urbei, primarul Lucian Morar, care a oferit „Diplomă de excelenţă” celor care au avut activitate scriitoricească şi au contribuit la promovarea culturii şi spiritului românesc, a zonei Ulmeni, printre care Viorel Mureşan, Florica Bud, Radu Botiş, Vasile Morar şi cei care şi-au prezentat cărţile. 
  
Am să închei cu spusele doamnei Gina Călăuz: „Mă bucur că sunteţi în număr atât de mare prezenţi aici, în oraşul de pe Someş. Ne plac cărţile, ne place să ne cuibărim mintea şi sufletul în ele. Consider că prin cititul cărţilor ieşim din viaţa cotidiană şi uităm de grijile sau temerile fiecăruia dintre noi. Este o mare onoare să fii cititor, dar o şi mai mare onoare să fii autor de carte.” 
  
Primarul Lucian Morar ne-a făcut o invitaţie pentru Lăsatul secului când va avea loc prima ediţie a Festivalului „Emil Gavriş” la Chelinţa. 
  
Gelu DRAGOŞ 
  
Referinţă Bibliografică:
„Toamna Someşeană” 2015 de la Ulmeni a fost un succes / Radu Botiş : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1739, Anul V, 05 octombrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Radu Botiş : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Radu Botiş
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!