AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Anunturi >  


Autor: Radu Botiş         Publicat în: Ediţia nr. 1732 din 28 septembrie 2015        Toate Articolele Autorului

Cenaclul literar al Filialei Ligii Scriitorilor Români din Maramureş
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Este sfârșitul lunii septembrie, sîntem în 26 septembrie, afară plouă, cred că este ploaia care a întârziat în această vară, și cu temeinicie am început și noi această activitate literară, cu multiple scopuri, și roade deosebite in munca celor cu vechime, peste care această vară nu a trecut numai cu un bronzeu, au adus și rodul muncii, doamna Băințan Carmena, care a venit cu volumul de proză:”Iubirea din tăcere”, un volum de 117 pagini tipărită la Eurotip din Baia Mare. Un alt volum de epigrame scris de Toma Gross Rocneanu, recent ieșit de sub tipar, la 97 de pagini, tipărit la editura Masterlibris din Cluj Napoca cu titlul: “Extrase din …Spin”. Tot dânsul aduce volumul VI și VII, al “Cubului epigramistic “Spinul” din Baia Mare, o cronică a acestui prestigios club, din ultimii trei ani. 
  
Doamna președintă Băinţan urează “Bun venit” tuturor și dă cuvântul domnului Milian Oros care pregătește un Cenaclu literar la Ulmeni, cu lansari de carte și prezentări de scriitori care fac parte din Filiala Ligii Maramureș. Probleme sînt, mijlocul de transport, și ce tipuri de volume vor prezenta în acel cenaclu din Ulmeni. Colegii prezenți cer atît lămuriri cît fac și propuneri pentru această activitate 
  
Ne-au onorat cu prezența doamnele: Carmena Băințan, Olimpia Mureșan, persoană din Ulmeni, doamna Aurelia Oancă, domnii Andreica, Milian Oros, Rocneanu G. Toma, părintele Radu Botiș, Ioan Meteș Morar, Dragomir Ignat. Discuțiile au luat și alte aspecte care cuprindeau activități viitoare, dar și unele planuri de organizare în filială. Doamna Carmena Băințan propune excluderea celor care nu participă la mai mult de cinci ședințe și alte aspecte ale vieții interne de cenaclu. Unii dintre colegi se plâng de felul de-a premia scriitorii, discuțiile mergând și în trecutul apropiat ale acestor premieri scriitoreşti maramureşene. Părerile sunt pro și contra, dar toți sunt de acord că prin aceste premieri, mai mult sunt umiliți decât recompensați pecuniar. 
  
Doamna Carmena Băintan, spune că o poezie a domnului Andreica i-a servit de motto cărții domniei sale și spune că își dorește ca toți colegii scriitori să folosească versuri și citate din operele lor. Domnia ei dorește din suflet ca să fim uniți și să nu mergem spre denigrarea colegilor, dacă eventual chiar nu ne place ceea ce “produce” acel coleg. 
  
Ne prezintă volumul proaspăt scos din tipografie.este un excurs pe margina unei croaziere de plăcere. 
  
După aceste dezbateri, în corpore membrii Filialei Ligii Scriitorilor se deplasează în Sala de Conferințe a Bibliotecii Judeţene, unde se premiază “Cărțile anului”. 
  
Toma Gross ROCNEANU 
  
Referinţă Bibliografică:
Cenaclul literar al Filialei Ligii Scriitorilor Români din Maramureş / Radu Botiş : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1732, Anul V, 28 septembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Radu Botiş : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Radu Botiş
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!