CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Anunturi >  


Autor: Radu Botiş         Publicat în: Ediţia nr. 1507 din 15 februarie 2015        Toate Articolele Autorului

Liga Scriitorilor, filiala Maramureş s-a reîntâlnit de Valentine’s Day
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Doamna Carmena Băințan deschide lucrările dând cuvântul musafirilor sătmăreni, care dau curs citirii operelor personale cu tematica "dragoste". La această invitație a "răspuns "doamna Ana Silagdy, Completează recitalul doamna epigramistă Aurelia Velea, care citește poezia "Dragoste la vârsta a III-a”. Tot dânsa citește unele epigrame despre dragoste. Domnii scriitori Milian Oros, părintele Radu Botiş, Ioan Meteș Morar Chelinţeanul ,( prezenţi tată și fiu - foto ), poetul Ion Hada și...Toma Gross Rocneanu au apreciat şi comentat aceste creaţii literare în pregărirea Zilelor Doamnelor. 
  
Doamna Frnicze Maria ne citește creația dânsei care este apreciată de colegi. " Vara unei sentimentale" este proza doamnei președintă Băințan. 
  
Domnul Milian Oros dă citire câtevor relatări despre un profesor al Domniei sale care scria și epigrame dar și proză, care au stâtnit momente de veselie. Poeziile de asemenea au fost bine alese şi reprezentative omului, Atanasiu Oros, fost profesor a lui Milian Oros. Apoi ne citește o proză proprie deosebită. 
  
Domnul Ion Meteș Morar Chelinţeanu ne desfată cu un mănunchi poezii, creație proprie, poezii de dragoste și meditație și doruri neostoite. 
  
Un fragment de "dragoste" a citit și Toma Rocneanu, care relatează faptele de "luptă" a unor milițieni cu niște adolescenți care intenţionau să își cumpere blugi din Timișoara în anul 1989, anul Revoluţiei Române. 
  
Domnul Ion Hada dă și Domnia sa despre aspecte de acest fel din lume. Afirmă că cele mai frumoase vorbe despre femei le-au scris... militarii. Oare de ce ?! Apoi ne citește două poeme din opera sa. 
  
Domnul I.V. Chilian ne recită o poezie proprie iar părintele Radu Botiș cu o poezie ad+hoc "Iubirea nu e semn de împrumut" ca să mai descarce din emoții, expune unele "obiceiuri" care încă mai primează din partea unor personaje care, nu se comportă cum cere buna - cuviința și tebuie să facem front comun împotriva acestor manifestari, mai ales când e vorba de cultură. 
  
Toma G. ROCNEANU 
  
Referinţă Bibliografică:
Liga Scriitorilor, filiala Maramureş s-a reîntâlnit de Valentine’s Day / Radu Botiş : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1507, Anul V, 15 februarie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Radu Botiş : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Radu Botiş
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!