CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Aniversari >  


Autor: Radu Botiş         Publicat în: Ediţia nr. 1341 din 02 septembrie 2014        Toate Articolele Autorului

Slova Creştină, august 2008, august 2014!
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ana Maria Gîbu 
  
6 ani de la apariţie! 6 ani de activitate neîntreruptă în slujba dragostei pentru Om, pentru Dumnezeu, pentru Artă, pentru Limba Română! 
  
6 ani de promovare a copiilor, tinerilor şi scriitorilor consacraţi! 
  
Prin muncă, dăruire şi dragoste de frumos, colectivul redacţional al revistei “Slova Creştina” ne-a oferit nouă, cititorilor, momente de înălţare spirituală, de linişte, de bucurie. 
  
Eu am descoperit revista încă de la începuturi, am crescut în ale scrisului odată cu această revistă, aici publicând primele poezii pe când aveam doar 11 ani, aici au apărut primele comentarii la câteva dintre poeziile mele, scrise cu drag şi cuvinte de încurajare de poeta Cezarina Adamescu şi de către părintele Radu Botiş!  
  
Ce fericită eram! Cu câtă bucurie îmi amintesc şi astăzi de acele momente! Tot în revista “Slova Creştină” a apărut prima cronică la volumul meu de debut “Grădina Mea”, cronica ce aparţine tot doamnei Cezarina Adamescu.  
  
Aşa am cunoscut-o pe doamna Cezarina (mămica Cezara, cum îi zic astăzi) şi de atunci s-a legat o frumoasă şi rodnică prietenie, deşi nu am întâlnit-o niciodată live. Prin intermediul revistei l-am cunoscut şi pe părintele Radu Botiş, editorul-fondator care mi-a publicat toate creaţiile mele trimise spre publicare, care m-a încurajat tot timpul, m-a îndemnat să scriu, să public, să citesc! 
  
Şi ca bucuria să fie şi mai mare pentru noi, copiii, revista “Slova Creştină” a creat un supliment de vacanţă.  
  
“Publicaţiile: „Slova Creştină” – revistă de creaţie, atitudine şi cultură, şi „Glas comun” – revistă cultural-creştină, – prin redactorii ei şi în special prin redactorul şef, Părintele Radu Botiş din Maramureş, s-au gândit că voi, copiii din întreaga ţară şi chiar, virtual, din întreaga lume, vă puteţi manifesta în chip fericit părerile, gândurile, creaţiile, ideile de orice fel, legate de orice subiect pe care-l doriţi, vă puteţi crea legături trainice de prietenie, în care schimbul de opinii este mijlocul cel mai eficient de a vă cunoaşte. De aceea, a creat, o sub pagină anume pentru voi, intitulată sugestiv: „Slova Copiilor”. 
  
Această revistă este ca o pâine rotundă din care vă puteţi înfrupta pe săturate şi să rămână totuşi întreagă şi caldă pentru toţi cei ce se vor simţi flămânzi şi însetaţi de frumos, de adevăr, de Lumină, de cântec, de poezie, de culoare, de armonie şi înţelegere frăţească.” (Revistă de vacanţă – Supliment al publicaţiei: SLOVA CREŞTINĂ, Cezarina Adamescu) 
  
Pentru mine bucuria a fost dublă, deoarece am fost cooptată în colectivul de redactori ai acestei reviste pentru copii şi tineri “Slova Creştină”, cunoscând astfel autori copii şi autori consacraţi care au scris pentru această revistă versuri despre iubirea de ţară, iubirea pentru Dumnezeu, frumuseţea lumii, dărnicia naturii, dragostea şi prietenia dintre oameni. 
  
La ceas aniversar vă doresc tuturor celor care trudiţi pentru ca această revistă să dăinuie mulţi ani de-acum în colo, în folosul şi spre binele cititorului dornic de frumos, sănătate, putere de muncă, răbdare, dăruire şi convingerea că veţi avea din ce în ce mai mulţi citituri fideli, din ce în ce mai mulţi colaboratori. 
  
La mulţi ani; Slova Creştină! 
  
Felicitări redactorilor şi colaboratorilor! 
  
Mulţumiri şi preţuire, părinte Radu Botiş! 
  
În dar, la niversare.... 
  
în fiecare 31 
  
( de ziua limbii române) 
  
lângă prispa 
  
aprinsă de un alt răsărit 
  
iedera îngemănată cu zorii 
  
cântă 
  
azi plec în rodin la cuvântul Dor 
  
născut în mijloc de ianuarie 
  
la mine, peste deal 
  
leg în băsmăluţă albă 
  
frunzele de plop 
  
în tremurul din prima tinereţe 
  
o albăstrea cu parfum de azi 
  
ca semn de carte 
  
un fir de busuioc 
  
după ceaiul 
  
din mentă sălbatică 
  
ameţit de aroma unei lămâi autohtone 
  
vă iau cu mine 
  
pe cărarea cât firul  
  
de lumină 
  
galbenul din sânul lunii 
  
cununat cu albastrul 
  
răsuceşte întunericul 
  
pe tronul lumii  
  
se-ncoronează limba română 
  
Cu admiraţie şi preţuire, 
  
Ana Maria Gîbu, elevă, clasa a XI-a 
  
Dorohoi, jud. Botoşani 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Slova Creştină, august 2008, august 2014! / Radu Botiş : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1341, Anul IV, 02 septembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Radu Botiş : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Radu Botiş
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!