CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Aniversari >  


Autor: Radu Botiş         Publicat în: Ediţia nr. 1336 din 28 august 2014        Toate Articolele Autorului

REVISTA SLOVA CREŞTINĂ, O BINECUVÂNTARE CULTURALĂ ŞI SPIRITUALĂ
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Prof.Ana-Cristina Popescu 
  
Cartea este un lucru de mare preţ pe lumea aceasta. Viaţa cea adevărată o găseşti în filele îngălbenite de vreme ale cărţii. O carte bună este un factor principal în evoluţia unei limbi. Slovele adunate din eul artiştilor, înşirate pe hârtie, devin comori nepreţuite. Cea mai mare contribuţie în evoluţia unei limbi a avut-o cartea. Cronicarii au fost primii care au elogiat-o şi prin ea au ajutat la dezvoltarea limbii noastre. Marii scriitori, fie măcar o singură dată în viaţă, nu s-au dat înapoi când eul lor creator i-a îndemnat să elogieze cartea. 
  
Ziarele şi revistele de cultură sunt şi ele, de asemenea, cărţi vii, păstrătoare de tradiţii, izvoare de înţelepciune. O astfel de revistă, carte vie de înţelepciune, este şi Slova Creştină, o revistă de creaţie, atitudine şi cultură fondată de preotul şi scriitorul Radu Botiş. 
  
Titlul revistei alcătuit dintr-un substantiv „Slova“ şi un adjectiv „creştină“ are misiunea să transmită un mesaj spre toţi iubitorii artei cuvântului, mesaj ce nu este altceva decât o invitaţie de a participa la ţesătura aurită de cântecul cuvintelor cu fărâme din sufletele lor. Niciun titlu nu ar fi fost mai potrivit decât cel pe care-l poartă. „Slova“ deschide porţile frumosului iar „creştină“ porţile vieţii. 
  
Cuvântul este începutul a toate câte există în univers. „La început era Cuvântul şi Cuvântul era la Dumnezeu şi Dumnezeu era Cuvântul... Toate prin El s-au făcut; şi fără de El nimic nu s-a făcut din ce s-a făcut.“ (Ioan c.1, v.1-3) Orice cuvânt ascunde în făptura lui izvoare de înţelepciune. Preotul Radu Botiş prin revista Slova creştină a deschis, după cum însuşi mărturiseşte, uşa, pentru toţi iubitorii de cuvânt şi Divinitate. 
  
Fără cuvânt şi Divin universul ar fi trist şi totul ar pieri treptat după cum mărturiseşte scriitoarea Elena Trifan în poezia Tristeţea universului, publicată în revista Slova creştină:„A murit lumina-n îngeri / Şi în ceruri este frig. / Se scufunda-n întuneric / Bolta cerului plângând.“ Fără Dumnezeu şi fără cuvântul cel adevărat lumina apune iar neştiinţa, tot ce este deşertăciune „scufundă lumea-n beznă “. 
  
Iubitorii de cuvânt şi Divin înţeleg taina răsăritului de soare şi reuşesc să preţuiască fiecare clipă a vieţii. 
  
Revista Slova creştină este o binecuvântare culturală şi spirituală. 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
REVISTA SLOVA CREŞTINĂ, O BINECUVÂNTARE CULTURALĂ ŞI SPIRITUALĂ / Radu Botiş : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1336, Anul IV, 28 august 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Radu Botiş : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Radu Botiş
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!