CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Aniversari >  


Autor: Radu Botiş         Publicat în: Ediţia nr. 1329 din 21 august 2014        Toate Articolele Autorului

Slova creştină la 6 ani de existenţă - gânduri răzleţe
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Iuliu-Marius Morariu 
  
Apărută în urmă cu şase ani în peisajul cultural românesc din Transilvania, revista maramureşeană Slova creştină, publicaţie în format electronic ce poate fi consultată accesând portalul www.slova-crestina.ro, iniţiată şi întreţinută de către preotul poet Radu Botiş, fiu al Maramureşului voievodal şi neobosit slujitor al Bisericii lui Hristos, avea să se remarce şi să apară adesea în prim-planul publicistic datorită calităţii materialelor pe care le propunea cititorilor săi.  
  
Datorită colaboratorilor, aleşi dintre personalităţile de elită ale zonei, dar şi din oamenii mari din ţară şi din străinătate, a prodigiozităţii materialelor, manifestată atât în ponderea lor cantitativă, cât şi în coeficientul calitativ, a cercetărilor de istorie locală şi naţională făcute cu maximă sriozitate, dar şi datorită varietăţii tematice ce poate fi întâlnită între materiale, revista se distinge şi se recomandă de la sine drept o publicaţie serioasă şi prestigioasă.  
  
Astfel, cele 11 secţiuni, respectiv Chipuri de sfinţi, Diaspora, diverse, istorie, iubitori de slovă, literatura, pictura, poezii, proză, religie, românii de pretutindeni şi slova copiilor, constituie elementele componente ale unui peisaj editorial dinamic şi ajută la evitarea marasmului intelectual şi la atragerea unui public larg de lectori, din diferite secţiuni ale ştiinţei, dar şi la antologizarea unor opinii de actualitate din diferite colţuri ale ţării şi ale lumii, diaspora fiind şi în ,,paginile” Slovei, ca şi în Glas comun (revistă îngrijită de acelaşi părinte poet şi cercetător), prezentă şi activă prin vocea reprezentanţilor ei.  
  
Acum, la ceas aniversar, ca un mic, tânăr şi insignifiant colaborator ce m-am învrednicit uneori să mă număr între membrii onorantului colectiv publicistic al Slovei creştine, în care mi-am expus ideile şi mi-am împărtăşit opiniile, nu pot decât să mă alătur celor care doresc revistei să aibă parte de ani mulţi, de autori prolifici cu pană inspirată, de materiale cu răsunet în peisajul cultural naţional şi internaţional, iar neobositului părinte stavrofor Radu Botiş, să-i doresc pană inspirată în slujba Bisericii, a artei poetice şi a culturii române, şi să-i mulţumesc pentru bucuria de a mă învrednici să mă număr şi eu printre colaborării acestei voci culturale a Maramureşului, pe care aş dori-o cel puţin la fel de auzită ca şi până acum! Vivat, crescat, floreat!  
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Slova creştină la 6 ani de existenţă - gânduri răzleţe / Radu Botiş : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1329, Anul IV, 21 august 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Radu Botiş : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Radu Botiş
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!