CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Foileton >  


Autor: Corina Diamanta Lupu         Publicat în: Ediţia nr. 1372 din 03 octombrie 2014        Toate Articolele Autorului

LOGODNICUL MEU, FRED (Prima parte)
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Îl chema Fred. Aşa scria pe ecusonul pe care îl purta prins cu un clips metalic, de buzunarul cămăşii. Tot acolo mai scria şi că el era ,”Il Capo”, în acel atelier de reparaţii încălţăminte.  

- Cu totul, face 35 de lei, m-a anunţat el.  

I-am întins banii. Fred i-a luat, a rupt chitanţa şi a pus-o pe tejghea.  

- Veniţi pe la sfârşitul săptămânii după sandale, a mai adăugat acesta.  

L-am salutat şi am părăsit atelierul. Era luni. Vineri la prânz, am trecut pe acolo. Cum Fred lipsea, unul dintre angajaţi m-a întrebat ce doresc.  

- Am lăsat la reparat o pereche de sandale, am rostit eu. Rămăsese să le iau azi.  

- Să văd chitanţa, mi-a replicat el.  

Abia atunci mi-am dat seama că uitasem chitanţa pe tejghea, acolo unde o pusese Fred, după ce îi plătisem. Iată ce se întâmplase: în momentul când întinsesem mâna după chitanţă, îmi sunase mobilul. Aşa că am scotocit grăbită, în poşetă, să îl găsesc. N-a durat mult până să dau de el. Am răspuns şi am ieşit din atelier. De fiţuica pe care Fred notase numele, adresa mea şi numărul de mobil, uitasem complet.  

- Nu am chitanţa, am spus eu. Nu îmi daţi sandalele fără ea?  

- Nu-i bai, mi-a răspuns omul. Vă dau sandalele. Cum vă numiţi?  

I-am spus numele şi el a căutat în vitrina unui dulap de lemn masiv, de unde a scos o pungă de plastic pe care scria „Thank you”, şi mi-a pus-o în braţe. Nu am deschis punga, să văd ce era în ea. Am luat-o şi am plecat acasă. Odată ajunsă, am lăsat-o pe o etajeră cu pantofi şi mi-am văzut de treabă.  

Mi-am mai amintit de sandale, abia peste o săptămână, când, vrând să şterg praful de pe acea etajeră, am dat peste pungă. Am deschis-o: înăuntru, înfăşurată în hârtie de ziar, era o pereche de sandale. Însă nu ale mele! Din nebăgarea de seamă a celui ce mă servise, mă făcusem cu încălţările altcuiva. Să rezolv pe loc această încurcătură, nu se putea: era week-end. Atelierul nu se deschidea decât luni dimineaţa. N-aveam încotro, trebuia să am răbdare până atunci. Luni dimineaţa, voi reveni şi voi returna sandalele ce poposiseră la mine, dintr-o greşeală. Şi îmi voi lua înapoi, sandalele.  

S-a dus weekendul, iar luni am pus mâna pe sandalele cu care mă alesesem fără să vreau şi am plecat la atelier devreme, să prind chiar ora deschiderii. Graba mea s-a dovedit a fi însă, fără rost, căci primul lucru pe care l-am văzut a fost un afiş lipit pe uşă: “CONCEDIU DE ODIHNĂ”. O lună întreagă de concediu! Am mai rămas câteva minute, plimbându-mă în sus şi-n jos prin faţa atelierului, apoi, m-am dus acasă. Fără îndoială că mare lucru nu îmi rămânea de făcut acum. Trebuia să aştept o lună, până se întorceau din vacanţă cei de la atelier. După aceea, lucrurile aveau să se rezolve cumva.  

Aproape că uitasem de această întâmplare, când într-o zi, deschizând cutia de scrisori, am descoperit printre pliante, reclame şi fluturaşi cu anunţuri, un plic pe care, cu o caligrafie tremurată, cineva scrisese numele şi adresa mea. La expeditor, nu apărea nimic. Am deschis plicul şi nedumerită, am parcurs mesajul: „Vino să îţi iei sandalele. Diseară, 7.05, la ceasul de la Universitate. F.”. Năucă, am citit şi am recitit cele câteva cuvinte. Iniţiala „F.” mă trimitea cu gândul la Fred. Cine altcineva putea să fie? Cine altcineva, în afară de el, să fi ştiut de întâmplarea aceasta? Desigur că Fred trimisese plicul. De aceea, aveam să răspund invitaţiei.  

Se făcuse şapte şi cinci, iar eu aşteptam deja, de zece minute, la ceas, la Universitate. Ora indicată trecuse şi nici urmă de Fred. Se lăsase seara, oraşul se luminase, cerul strălucea de stele. Unde să se fi ascuns Fred? De ce mă chemase acolo, dacă ştia că nu are de gând să vină? Poate că va trimite pe altcineva în locul lui? Am privit încă o dată – pentru a câta oară? - atent, în jurul meu. Nimeni. După un timp însă, am băgat de seamă că undeva, retras în umbră, se afla, cu spatele la mine, un bărbat de statura lui Fred, ce ţinea în mână un pachet. Ar fi putut fi Fred! Sigur, el era. Nu aveam de ce să mai zăbovesc. Nu exista nici o îndoială, ştiam că este Fred! M-am apropiat cu paşi repezi, de el. Când am ajuns chiar în spatele lui, am întrebat, fără nici o urmă de emoţie în glas:  

- Fred?  

Acesta s-a întors şi… nu era Fred.  

***  

Corina Diamanta Lupu
Bucureşti,

3 octombrie 2014  

Notă: Povestirile pe care le scriu sunt 100% ficţiune, nu prezintă întâmplări din viaţa mea.  

Referinţă Bibliografică:
LOGODNICUL MEU, FRED (Prima parte) / Corina Diamanta Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1372, Anul IV, 03 octombrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Corina Diamanta Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Corina Diamanta Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!