AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Comunicate >  


Autor: Primăria Municipiului Chişinău         Publicat în: Ediţia nr. 1429 din 29 noiembrie 2014        Toate Articolele Autorului

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI CHIŞINĂU - COMUNICAT DE PRESĂ: INTREVEDEREA PRIMARULUI GENERAL AL CHIŞINĂULUI CU PREŞEDINTELE ALES AL ROMÂNIEI KLAUS JOHANNIS
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
(26 noiembrie 2014) REF: Întrevederea primarului general Dorin Chirtoacă cu preşedintele ales al României, Klaus Iohannis  
 
Astăzi, 26 noiembrie 2014, la Bucureşti, primarul general al municipiului Chişinău, prim-vicepreşedinte al Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, a fost primit de Preşedintele ales al României, domnul Klaus Iohannis.  
 
În cadrul întrevederii au fost abordate mai multe subiecte referitoare la situaţia din Republica Moldova din ultimii cinci ani de guvernare pro-europeană, relaţia Republica Moldova şi România şi perspectivele acesteia în anii următori, alegerile parlamentare din 30 noiembrie, precum şi vizita pe care urmează sa o întreprindă la Chişinău Preşedintele ales, domnul Kalus Iohannis etc.  
 
Dorin Chirtoacă l-a felicitat pe Klaus Iohannis pentru victoria în alegeri: „Domnule Preşedinte, vă felicit pentru victoria obţinută în cadrul alegerilor prezidenţiale, vă doresc să reuşiţi să construiţi România lucrului bine făcut, vă doresc să meargă lucrurile ceas şi la Cotroceni, aşa cum au mers şi merg la Sibiu. De asemenea, îmi doresc sincer ca lucrul bine făcut să treacă Prutul, să ajungă şi în Republica Moldova, ca lucrurile sa meargă ceas şi la Chişinău!”  
 
„Consider că odată cu aceste alegeri, România a arătat că poate fi mai raţională, că poate alege cu mintea şi cu sufletul împreună, respectiv că mai puţin poate fi indusă în eroare. Este vorba despre o schimbare de mentalitate, un vot de protest împotriva clasei politice corupte, dar şi o răspundere majoră în ceea ce priveşte consolidarea statului de drept, asigurarea independenţei justiţiei, a unei economii libere, reaşezarea şi modernizarea României în devenirea sa europeană. Va urez succes în toate acestea. Putem spune ca în Republica Moldova avem aceeaşi situaţie şi aceleaşi aşteptări, evident cu întârzierea de rigoare”, a subliniat Drin Chirtoacă.  
 
La rândul său, Klaus Iohannis a mulţumit pentru felicitare şi a subliniat că relaţia dintre România şi Republica Moldova este o relaţie specială, unică în Europa, care cu siguranţă este şi va fi prioritară pentru România. „Avem de construit această relaţie bine, în mod temeinic, pe termen lung şi cu siguranţă vom reuşi. România este şi va fi alături de Republica Moldova în parcursul său european. România îşi doreşte ca cetăţenii Republicii Molodova să poată deosebi mai bine diferenţele dintre Uniunea Europeană şi cea vamală şi să se poată bucura cât ma curând de benefiiciile pe care le aduce Europa pentru omul de rând, pentru omul simplu”, a menţinat preşedintele ales al României.  
 
În altă ordine de idei, Dorin Chirtoacă a mulţumit pentru sprijinul constant al României acordat Republicii Moldova şi a reiterat angajamentul Partidului Liberal şi a Primăriei municipiului Chişinău de a duce până la capăt obiectivul de integrare în Uniunea Europeana şi aderare la NATO a Republicii Moldova.  
 
La final, Dorin Chirtoacă a menţionat încă o dată faptul că Preşedintele ales, Klaus Iohannis, este aşteptat vineri, 28 noiembrie, la Chişinău, nu numai de politicieni, dar şi de oamenii simpli, pentru ca şi Republica Moldova să câştige în anul 2014, aşa cum a caştigat Ucraina în cadrul alegerilor parlamentare din 26 octombrie, şi aşa cum a câştigat România în cadrul alegerilor prezidenţiale din 16 noiembrie curent.  
 
26 noiembrie 2014  
Direcţia Relaţii Publice,  
Primăria mun. Chişinău  
Bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr. 83  
MD 2012, Chişinău, Republica Moldova  
Tel.: + 373 22 201 707; Fax: + 373 22 201 708  
e-mail: drp@pmc.md  
 
Referinţă Bibliografică:
PRIMĂRIA MUNICIPIULUI CHIŞINĂU - COMUNICAT DE PRESĂ: INTREVEDEREA PRIMARULUI GENERAL AL CHIŞINĂULUI CU PREŞEDINTELE ALES AL ROMÂNIEI KLAUS JOHANNIS / Primăria Municipiului Chişinău : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1429, Anul IV, 29 noiembrie 2014, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Primăria Municipiului Chişinău : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Primăria Municipiului Chişinău
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!