AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Comunicate >  


Autor: Primăria Municipiului Chişinău         Publicat în: Ediţia nr. 1406 din 06 noiembrie 2014        Toate Articolele Autorului

Primăria Municipiului Chişinău - NE-A PĂRĂSIT PUBLICISTUL CONSTANTIN TĂNASE
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Comunicat de presă  
 
(30 octombrie 2014) REF: Primăria municipiului Chişinău deplânge trecerea în nefiinţă a jurnalistului, lingvistului şi publicistului, Constantin Tănase  
 
Primăria municipiului Chişinău deplânge trecerea în nefiinţă, la vârsta de 65 ani, a distinsului jurnalist, lingvist şi publicist basarabean, Constantin Tănase, figură marcantă a presei de limbă română, luptător înflăcărat al Mişcării de Eliberare Naţională.  
 
Constantin Tănase, fondatorul cotidianului naţional ”Timpul de dimineaţă” s-a născut la 24 iunie 1949, comuna Nemţeni, judeţul Lăpuşna. După absolvirea şcolii medii din satul natal (1966), devine student la Facultatea de Litere a Universităţii ”Ion Creangă” din Chişinău. În anii 1991-1993 este deputat în primul parlament al Republicii Moldova, iar în perioada 1994-1996, în calitate de director al Centrului Naţional de Terminologie, iniţiază şi realizează un vast program de editare a dicţionarelor de terminologie şi punere în circulaţie a documentaţiei oficiale în limba română.  
 
Constantin Tănase a editat volumele de publicistică ”Ochiul lui Esop” (2000), ”Patria vuindă” (2001), ”Hoţii de mituri” (2004) şi ”Blestemul de a fi” (2009). La 12 iunie curent, Constantin Tănase şi-a lansat la Bucureşti cea mai recentă carte - „Groapa cu lei”.  
 
Pentru aportul incontestabil adus în calitate de promotor al culturii naţionale, primăria capitalei va iniţia procedura de redenumire în memoria lui Constantin Tănase, a unei străzi şi a unei instituţii de cultură sau educaţie din municipiul Chişinău.  
 
30 octombrie.2014  
Direcţia Relaţii Publice,  
Primăria mun. Chişinău  
bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr. 83  
MD 2012, Chişinău, Republica Moldova  
Tel.: + 373 22 201 707; Fax: + 373 22 201 708  
e-mail: drp@pmc.md; web: www.chisinau.md  
 
Referinţă Bibliografică:
Primăria Municipiului Chişinău - NE-A PĂRĂSIT PUBLICISTUL CONSTANTIN TĂNASE / Primăria Municipiului Chişinău : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1406, Anul IV, 06 noiembrie 2014, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Primăria Municipiului Chişinău : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Primăria Municipiului Chişinău
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!