CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Aniversari >  


Autor: Primăria Municipiului Chişinău         Publicat în: Ediţia nr. 1383 din 14 octombrie 2014        Toate Articolele Autorului

Primăria Municipiului Chişinău - CHIŞINĂU ŞI MANNHEIM LA 25 DE ANI DE ÎNFRĂŢIRE
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, s-a aflat, pe parcursul acestei săptămâni, în oraşul Mannheim, Germania, unde a participat la ceremonia de sărbătorire a 25 de ani de la semnarea Acordului de înfrăţire între cele două oraşe.  
 
În cadrul unui eveniment festiv, au fost trecute în revistă toate acţiunile desfăşurate de-a lungul anilor de cele două urbe. Cu această ocazie, primarul Dorin Chirtoacă a rostit un discurs în limba germană, în care a adus mulţumirile de rigoare autorităţilor locale ale oraşului Mannheim pentru susţinerea constantă şi ajutorul acordat Chişinăului şi locuitorilor săi.  
 
Referindu-se la dezvoltarea relaţiilor dintre Chişinău şi Mannheim, primarul capitalei a subliniat aportul deosebit pe care la avut în acest sens regretata doamnă Luitgard Schmitt, ex-preşedinta organizaţiei filantropice „Hilfe Moldavien” („Ajutor Republicii Moldova”), care s-a stins din viaţă acum 3 ani. Pe parcursul a peste 20 de ani, Luitgard Schmitt venea în Republica Moldova şi acorda ajutor copiilor bolnavi de cancer. În această perioadă, dumneaei a însoţit 163 de camioane cu ajutor umanitar şi utilaj medical pentru Institutul Oncologic din Chişinău.  
 
La rândul său, primarul de Mannheim, Peter Kurz, a apreciat înalt evoluţia relaţiilor dintre cele două oraşe, exprimând disponibilitatea autorităţilor locale din oraşul său de a lansa noi proiecte de colaborare. Printre alte proiecte enumerate, pe termen scurt, Peter Kurz a subliniat că va susţine autorităţile capitalei Republicii Moldova la elaborarea unui nou Concept de dezvoltare economică a municipiului Chişinău. În altă ordine de idei, primarul Kurz a afirmat că tabla de şah de mărimi mari, donată de Chişinău, a fost deja instalată în parcul central al oraşului, Luisenpark.  
 
De asemenea, cu ocazia marcării a 25 de ani de înfrăţire, cetăţenii de onoare ai oraşului Chişinău, Eugen Doga şi Vasile Iovu, au susţinut câte un recital muzical, pentru locuitorii Mannheimului.  
 
Ataşat:  
Discursul primarului general Dorin Chirtoacă, rostin în limba germană, cu ocazia sărbătoririi a 25 de ani de la semnarea Acordului de înfrăţire între Chişinău şi Mannheim.  
 
 
10.10.2014  
Direcţia Relaţii Publice,  
Primăria mun. Chişinău  
bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr. 83  
MD 2012, Chişinău, Republica Moldova  
Tel.: + 373 22 201 707; Fax: + 373 22 201 708  
e-mail: drp@pmc.md; web: www.chisinau.md  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Primăria Municipiului Chişinău - CHIŞINĂU ŞI MANNHEIM LA 25 DE ANI DE ÎNFRĂŢIRE / Primăria Municipiului Chişinău : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1383, Anul IV, 14 octombrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Primăria Municipiului Chişinău : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Primăria Municipiului Chişinău
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!