CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  Sărutări pe sufletul A.O.Ş.R.
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Plecăm de la Iaşi spre Durău cu o maşină pusă la dispoziţie cu amabilitate de Prof. univ. Dr. Vasile BURLUI. Sporovăim poate şi în intenţia de a ne pierde timpul despre de toate, dar mai ales despre starea drumurilor, care nu este grozavă, dar şi despre vina autorităţilor de a scoate în evidenţă singurele două domenii care cu minimă investiţie ne-ar aduce profit, anume agricultura şi turismul. Peisajul este magnific, natura fiind darnică pentru această naţiune. Trecem pe lângă localitatea Bicaz, cu tot ce înseamnă energetică şi plonjăm în raiul din jurul muntelui Ceahlău, plin deja de zăpadă. Durău pare o insulă abandonată, lipsind inclusiv indicatoarele. Ajungem la Cabana Pelerinului, situată în centrul staţiunii, vizavi de mănăstirea ce poartă denumirea staţiunii, în vecinătatea a două supermarketuri cu rafturi pline, dar fără cumpărători. E sărăcie lucie în zonă, ceva agitaţie fiind doar vara. Este Sesiunea Ştiinţifică de Toamnă 2016 a Academieiei Oamenilor de Ştiinţă din România, desfăşurată sub genericul ’’Ştiinţă-Cunoaştere-Creativitate-Spiritualitate’’. Sala e full de personalităţi venite din cinci ţări, la eveniment participând reprezentanţi din mai toate centrele universitare din ţară, în frunte cu ADRIAN BADEA, preşedinte AOŞR şi amfitrionul GOGU GHEORGHIŢĂ, preşedinte Filiala AOŞR Piatra Neamţ. Sunt şapte secţiuni, în plen prezentând comunicări de maximă importanţă Prof. univ. Dr. Constantin BRĂTIANU (Gândirea strategică), Prof. univ. Dr. Gheorghe MOROŞANU de la Budapesta. Academicianul Ioan DEDIU, preşedintele Academiei Ecologice din Republica Moldova, fostul ministru al finanţelor Florea DUMITRESCU, Prof. univ. habil. DHC Dan Riga şi Prof. univ. Dr. Gheorghe MUSTĂŢEA, ca întotdeauna exigent, dar în acelaşi timp darnic, unul dintre puţinii biologi naţionalişti cu care ne putem mândri. Lucrările pe secţiuni au vizat Ştiinţele Exacte, Civilizaţie, Ştiinţe inginereşti-Energie-Ecologie-Mediu, Ştiinţe Medicale, Ştiinţele Naturii-Biologie-Biotehnologie, Filosofie, psihologie şi teologie, Istorie şi Ştiinţe Economice. Tematici diverse, abundenţă de informaţii, mai mult decât meritorie fiind prezenţa cu nu mai puţin de 14 comunicări a cadrelor didactice de la Universitatea APOLLONIA din Iaşi. S-au lansat volume aniversare, fiecare intervenţie fiind răsplătită cu aplauze de numeroasa asistenţă, de peste 250 persoane. Una peste alta, Academia Oamenilor de Ştiinţă din România, continuatoarea şi unicul legatar al Academiei de Ştiinţe din România, care a funcţionat în perioada 1935-1948 şi al Asociaţiei Oamenilor de Ştiinţă din România, înfiinţată prin Hotărârea Consiliului de Miniştri nr.1012 din 30 mai 1956, este o instituţie solidă a culturii naţionale. Sigur, ar mai fi ceva : de ce nu se folosesc cercetările membrilor AOŞR pentru a găsi soluţiile de azi şi de mâine pentru progresul naţiei, folosindu-se în schimb tertipuri de o îngustă utilitate? Avem lângă noi o asemenea rezervă uriaşă de inteligenţă pe care, din păcate, încă o ignorăm. 
  
Prof. univ. Asoc. Pompiliu COMŞA 
  
Referinţă Bibliografică:
Sărutări pe sufletul A.O.Ş.R. / Pompiliu Comsa : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2096, Anul VI, 26 septembrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Pompiliu Comsa : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Pompiliu Comsa
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!