CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  


Autor: Pompiliu Comsa         Publicat în: Ediţia nr. 2058 din 19 august 2016        Toate Articolele Autorului

BAREM TACI DIN SONERIE, NU O FACE PE-A PROSTUL
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
M-am enervat enorm când am citit chiar pe pagina mea, în urma unei dispute vizând libertatea de exprimare, căutând să aflu identitatea unui pârci sub formă de slugă neopolitică ce a încercat să oprească brutal difuzarea unei părţi din REALITATEA la cea de-a doua şedinţă de constituire a Consiliului Local, cum un comentator de ocazie, cretin de-a binelea, mă întreba cine îmi citeşte ’’fiţuica’’. Acum 16 ani când am început travaliul la o iniţiativă căreia puţini i-au întrezărit succesul de mai târziu, plecasem la drum de la un îndemn biblic: ’’Adevărat vă spun că unul din voi Mă va vinde’’. Cu greu am reuşit să mi-i alătur, în timp şi după tatonări deosebite, pe academicienii Constantin Gh.MARINESCU, devenit director de onoare al micului nostru Trust, Victor CRĂCIUN, Vasile BURLUI, Ioan DEDIU, Mihai CIMPOI, Nicolae DABIJA, Mircea CHELARU, cu toţii greu fiind convinşi să atace probleme sociale în articolele şi studiile Domniilor Lor, la fel de greu i-am adus pe profesorii universitari Constantin FROSIN, Constantin CLOŞCĂ, Coriolan PĂUNESCU, Alina Beatrice CHEŞCĂ, Marius HRISCU, Cristian SANDACHE, Ionel PINTILII, Victor MORARU, Gheorghe BOBÂNĂ, Andrei DUMBRĂVEANU, Eugen CARAGHIAUR, Mirel Dumitru POPA, Maria MINA RUSU, Ioan DĂNILĂ, Zanfir ILIE, Nicolae DOBROVICI BACALBAŞA, Catinca AGACHE, Constantin FĂTU, Ana CĂLIN, alături de necunoscuţii la vremea startului Romică BĂLAN, Cătălin şi Andrei ANTOHI, Ştefănuţ şi Iulian PRODAN, Ciprian GANEA, Anton STANCIU, Marcela BARBU, Ştefan NICA, Ion ZAHEU, Marius CIOAREC, Sebastian GOLOMOZ, Vera CRĂCIUN, Aida ZAHARIA, Corneliu STOICA, Lucian Diaconu SOLOMON, Stan GRĂDINARU, Cristian BEJENARU, Dan Eugen MUNTEANU, Eugen EMERIC, Vasile GHICA, Mica VINTILĂ, Robert WILLIAMS, Raul FOLEA, Samir OANCĂ, Cornel CIUPERCĂ, Vlăduţ NISIPEANU, cu toţii ajunşi astăzi nume de referinţă în domeniu, cum e omenesc să amintim şi numele regretaţilor noştri colegi Gheorghe BUZATU, Tudorel OANCEA, Dan Florin CHIRIŢESCU, Jenică NICULESCU, Ovidiu CONSTANTINESCU, până la mai noii veniţi Ion ZIMBRU, Magda CONDOS, Cătălin POALELUNGI, Gheorghe NAZARE, Ioan TODERIŢĂ, Petru BUTUC, Minel TĂNASE, Mihai DULGHERU, Ştefan Raabis BĂDIŢĂ, Margareta CIUNTU, Florin CIRIPLINSCHI, Vasile GHIOCA, Tiberiu SĂBIESCU, Margareta DRĂGHIA, Cezarina ADAMESCU şi alţii. 
  
Graţie TUTUROR am ajuns, printr-o reţetă proprie, să ajungem la ediţia cu numărul 380, dar şi dubli campioni naţionali de provincie print şi online, ca să nu aducem în discuţie şi Premiul Parlamentului European sau pe cel pentru Cel mai bun gazetar de provincie. Povestea este o premieră în istoria jurnalismului românesc din cele mai vechi timpuri şi până în prezent. 
  
Unii ne-au aplaudat, chiar şi cu dinţii strânşi, alţii ne-au înjurat pentru că nu vor să recunoască valorile, şi iată există şi categoria celor care ne ignoră pentru că aşa vor scula şi muşchiul lor. Cu excepţia primilor, celelalte două categorii n-au argumente în favoarea deciziilor, dar pe cine mai interesează astăzi când lehamitea cu care se privesc în oglindă e suficientă? N-aş fi scris aceste rânduri fugare, dar am primit numeroase telefoane şi mesaje s-o fac. Dacă vreţi şi ca un remember a unei lupte inegale dusă cu marile holding-uri de presă, foste jurnale judeţene ale comuniştilor şi actuale obiecte de practică a traficului de influenţă pentru patronii lor politici, din umbră sau din faţă, pe care le-am bătut de le-au mers fulgii. 
  
Nu mai departe de mâine, din lumea incompetenţilor vor mai scoate capul din nisip şi alte specimene din sentimentul de gaşcă al societăţii româneşti. Nu vor nimic, dar dacă tot e facebook, hai la lupta cea mare. Fraţi şi surori, singura criză pe care o traversăm este cea morală. E vremea, ca la hochei, a schimbării liniilor, inclusiv în politică, dar mai întâi, e clipa schimbării de sine. Altfel, prostia şi imbecilitatea agresivă, ne va gâtui şi nimeni nu va observa că suntem pe marginea prăpastiei, iar viitorul bobârnac e aşteptat cu măşti care nu sunt ale noastre. În România doar şobolănimea are viaţă uşoară. 
  
Pompiliu COMŞA 
  
Referinţă Bibliografică:
BAREM TACI DIN SONERIE, NU O FACE PE-A PROSTUL / Pompiliu Comsa : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2058, Anul VI, 19 august 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Pompiliu Comsa : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Pompiliu Comsa
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!