CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  


Autor: Pompiliu Comsa         Publicat în: Ediţia nr. 1518 din 26 februarie 2015        Toate Articolele Autorului

Congresul internaţional „Pregătim viitorul promovând excelenţa”, ediţia a XXV-a, mută pentru câteva zile Capitala Culturală Românescă la Iaşi
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Congresul internaţional „Pregătim viitorul promovând excelenţa”, manifestare ştiinţifică de anvergură organizată de Universitatea „Apollonia” din Iaşi şi Academia Oamenilor de Ştiinţă, în cadrul Zilelor Apolloniene, are loc între 26 februarie-1 martie, anul acesta ajungând la ediţia cu numărul XXV. La acest eveniment ştiinţific şi academic este confirmată participarea a peste 250 de invitaţi, la cele patru secţiuni, din şapte ţări, anume din Italia, Germania, Israel, Ucraina, Republica Moldova, S.U.A., cu participarea unui grup de specialişti de la Artuklu University din Turcia, dar şi din 9 centre universitare din ţară, care vor susţine nu mai puţin de 271 de comunicări. De remarcat anvergura neobişnuită a întâlniciii, specialiştii fiind invitaţi la un fructuos schimb de idei. 
  
Prof. univ. dr. Carmen Stadoleanu ne-a enumerat varietatea subiectelor abordate în cadrul secţiunii „Repere în Medicina avansată”- „Tehnici şi biomateriale în medicina modernă”, comunicările ştiinţifice fiind completate de tribunele practicienilor din Medicină Dentară, Tehnică Dentară, Balneo-fizio-kineto-terapie şi Asistente de Medicină Generală şi de cursuri precongres, prezentări de firmă şi hands-on-uri, care au început încă de marţi, 24 februarie ac. Interesant este că participarea la eveniment şi la cursurile susţinute este crediată de Colegiul Medicilor Dentişti din România. Prof.univ. dr. Xenia Patraş a detaliat conceptul ştiinţific de medicină experimentală de cercetare integrată, implementat şi de Universitatea „Apollonia”, în colaborarea sa cu instituţii academice şi de cercetare similare, pentru accesarea de granturi cu finanţare internaţională, colaborare care se va concretiza şi prin susţinerea în cadrul Congresului, a numeroase comunicări ştiinţifice valoroase. 
  
Acad. Constantin Ghe. Marinescu, coordonatorul „secţiunii care aduce cei mai mulţi academicieni la Iaşi”, respectiv „Umanism, Ştiinţă- Ecologie”, o estimare prezumată a ţinutei şi nivelului calitativ a ediţiei a XXV-a a Congresului, remarca, la rândul său, faptul că „acest eveniment este o încoronare a preocupărilor ştiinţifice pe care le dezvoltăm, o universitate mică dar ambiţioasă, pe teme extrem de actuale, pluridisciplinare. Avem participanţi extrem de valoroşi, din ţară dar şi din străinătate, avem o colaborare de invidiat cu universităţile şi Academia de la Chişinău, avem foarte multe teme de cercetare în comun, pentru spiritualizarea graniţelor, vorba lui Titulescu, pentru a da substanţă Convergenţei spirituale Iaşi – Chişinău”. Un loc aparte în cadrul secţiunii „Comunicare şi relaţii publice” – Comunicarea artistică şi mediatică în contextual globalizării. Limbă şi cultură, este destinat Forumului jurnalistic, care va avea drept generic „Importanţa revistelor de cultură în reconsolidarea identităţii naţionale”, mai ales în actualul context european, din ce în ce mai complex şi complicat. La Iaşi vor fi prezenţi conducători de reviste de cultură din tot spaţiul românesc, de la Suceava la Arad, dar şi de la Chişinău şi Cernăuţi. Vor susţine conferinţe, de înaltă ţinută, acad. Eugen Simion-despre existenţialimsul românesc, publicistul Stelian Tănase-despre comunismul românesc, acad. Nicolae Dabija şi acad. Vasile Tărâţeanu. O secţiune distinctă şi nu mai puţin importantă este şi cea denumită „Dreptate socială şi politici academice”. Lucrările Congresului, aproape în integralitate (mai puţin cursuri precongres, prezentări de firmă şi hands-on-uri), vor avea loc în sălile de conferinţe ale complexului Congress Hall Palas, Mozart, Chopin, Vivaldi. Pe 1 martie are loc festivitatea aniversară „Marcurs nonagenar” în aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu”, care va găzdui conferinţa „Cât de greu este să fii OM”, susţinută de acad. Solomon Marcus, dar şi festivitatea aniversară prilejuită de împlinirea vârstei de 90 de ani de către ilustrul savant, matematician şi scriitor deopotrivă, cel care „a introdus noţiunea de matematică lingvistică”. În cadrul manifestării publice şi deschise, ulterior conferinţei, vor avea loc alocuţiuni omagiale, lansarea unor publicaţii monografice şi o sesiune de autografe susţinute de celebrul profesor universitar de analiză matematică. 
  
Prof. univ. Asoc. Pompiliu COMŞA 
  
Referinţă Bibliografică:
Congresul internaţional „Pregătim viitorul promovând excelenţa”, ediţia a XXV-a, mută pentru câteva zile Capitala Culturală Românescă la Iaşi / Pompiliu Comsa : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1518, Anul V, 26 februarie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Pompiliu Comsa : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Pompiliu Comsa
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!