CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  


Autor: Pompiliu Comsa         Publicat în: Ediţia nr. 1402 din 02 noiembrie 2014        Toate Articolele Autorului

PITICI PE CREIER DE ROMÂN
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Motto: ‘’Când vezi cirezile de imbecili, devine suportabilă însingurarea’’ 
  
Petre ŢUŢEA 
  
Dau mereu nas în nas cu ciocoii noi, ridicaţi din fostele slugi cu sânge-n instalaţie, care au avut norocul, la rândul lor, să dea peste vreun directoraş de întreprindere socialistă dedulcit la furat. La Galaţi, baza fenomenului s-a numit SIDEX, căpuşat din exterior, dar mai ales din interior. S-a furat, de multe ori cu acte, tablă, dar mai ales fierul vechi. Băieţii, ca să-şi asigure oarece linişte pentru ei şi familia lor de retardaţi cotizează din greu la grupurile de interese numite partide. Unii chiar s-au cocoţat în primele lor rânduri. Comuniştii feroce de ieri sunt capitaliştii deghizaţi în mioare de azi. La rândul lor, se înconjoară de loaze, tupeişti tineri sau posesoare de posterioare excitabile. Cum nu au deprins buchia cărţii la timp, aceştia îşi permit să-ţi dea lecţii de pe un piedestal profesional aflat în fundul văgăunei. N-au făcut niciodată ce ai făcut tu, dar asta nu-i împiedică pe alde Neica-Nimeni, mai ales dacă este un aşa-zis ’’berbant’’ şi ’’patronul’’ l-a înconjurat de amantele lui cu feţe tâmpe, să pară stăpânul Universului, deşi mâine are toate şansele să-şi găsească bocceluţa la uşă, căci tâmpiţi sunt pe toate drumurile şi se cuvin înlocuiţi cu alţii aşişderea. Îmi permit să vorbesc cu detaşare despre subiect, pentru că zilele trecute am cunoscut un astfel de exemplar, cu muci la nas şi privire de rac. Avea urechi ca Emisferele din Magdeburg, adică înăuntru e vid. Acest cur pictat avea o ceafă şi o muie de Sindromul Down, plus fiţe de cămin cultural de Pechea. Dragul meu, te stimez şi apreciez pentru că faţa ta mă inspiră la noi şi noi înjurături. Pe dinafară pom înflorit, pe dinăuntru lac împuţit. Să-mi decedeze acarienii prin axfixiere dacă vă mint. Vroiam să-i spun că ’’Iubim disciplina , rigorile reci, dar sufletu-n noi este liber pe veci’’. N-ar fi înţeles nici i-aş fi atras atenţia că fără cultură o răhăţim rău de tot. Natura toată parcă e de ceară, iar ţâncii idioţi produc doar deşeuri. Nu pot învăţa cum se fabrică o emoţie, dar prin ei s-a legalizat minciuna. 
  
Membrii acestei gloate se simt sprijiniţi de personajele din afişele cu zâmbete de carton şi cu litere mari ascunse de câte un slogan mai mult sau mai puţin inspirat. ’’Am venit pentru a face o politică şi o administraţie de calitate’’. Minte de-i îngheaţă căcatu din gură. Haida de, cu cine neicuşorule? Sunt aleşi din tuş în retuş. Au feţe de Spitalul 9. A murit doctorul care să-i vindece. De aceea: toată lumea mâinile sus! Suntem un popor fericit. Avem liber la mititei şi la aplauze, de suntem panarame sau nu, de folosim tineri retardaţi care iau materialele de propagandă şi le aruncă în wc-urile teraselor înfrigurate unde sorb tacticos votcile cumpărate cu banii furaţi. Europizii, botezaţi şi răsbotezaţi, şi-au îndeplinit mandatul. Au avortat o Românie mizeră. Ţara e plină de bannere şi afişe cocoţate, mai ales cu Ponta şi Johannis. Locomotiva sovietică de voturi îşi face datoria. Ici-colo mai apar Meleşcanu, Udrea, Tăriceanu şi tot mai rar Diaconescu movuliul, proprietar de OTV, post de televiziune pentru nebunii cuminţi şi tâmpiţi. Dan Diaconescu nu este numai un mic escroc ridicol, ci şi dorinţa multora dintre noi de a fi minţiţi frumos şi păgubos. Hunor n-a scos din buzunar mulţi arginţi, întrucât are un public ţintă bine definit. Ai lui îl aleg doar ca să-i permită să facă jocuri la guvernare cu cei care au petrecut revoluţia cu un bidon de 10 litri de vin. Ne programăm de aceea sărbătorirea fericirii doar la parastase. Borâm şi alegem tot ce este mai rău sau mai puţin rău. În fundul sacului avem doar suluri de hârtie iginică pentru vremurile bune care urmează. Era să uit: achitaţi taxa de habitat, altfel beliţi ceva gata belit. Socialismul va dispare. Nu mai putenm spune că ultimul stinge lumina. Băieţii deştepţi au şparlit până şi becul. Când n-a mai avut nimic de arătat, lumea a început să arate cu degetul. În acest timp se termină adevărata bătălie electorală, în care nimeni n-a putut discuta cu nimeni. Oamenii sunt proşti, fenomenal de proşti. Cei care discutau acum ceva timp raţional şi argumentat sunt acum nişte trompete. Ţara a ajuns ca Fefeleaga, din povestirea lui Ion Agârbiceanu. Apa tulbure convine tuturor românilor. Politicieni şi-au făcut din minciună un mod de viaţă. Ţara fumegă în ruină şi nu mai e lăsată piatră pe piatră. După Traian, urmează un lung şir de muhaiele. Dumnezeu a rămas eternul oprtunist. Când adevărul tău devine al lor, de vină eşti tu. Sunt suficienţi nebuni pe tabla de şah pentru atât de mulţi nebuni în diagonală. Deznădejdea omului începe în ziua în care-şi doreşte întâia dată să tragă de timp. Mai bine priviţi toamna în care lumina miroase a gutuie. 
  
Iertare pudicilor şi mironosiţelor pentru limbajul folosit. Dar mi-ajunge. Cu plecăciune, 
  
POMPILIU COMŞA 
  
Referinţă Bibliografică:
PITICI PE CREIER DE ROMÂN / Pompiliu Comsa : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1402, Anul IV, 02 noiembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Pompiliu Comsa : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Pompiliu Comsa
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!