CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Civilizatie >  Despre suflet şi spirit - Trăim ghidaţi de necunoaştere
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Evoluţie şi Universalitate şi contribuţia sufletului şi spiritului uman la acestea.  
 
Trăim ghidaţi de necunoaştere!  
 
Abordările lingvistice şi filozofice actuale [pentru Suflet şi Spirit]sunt TOTAL ERONATE, indiferent de contributor.  
 
Subconştientul procesează CONŞTIENT toată experienţa de viaţă, concentrând informaţia la nivel de CONCEPT TRANSFERABIL [= sinteza experienţaei individuale de viaţă]; [noi numim eronat şi simplist acest proces, UITARE].  
 
Aceste CONCEPTE TRANSFERABILE sunt acumulate de către ceea ce numim noi suflet, dar care în fapt este SPIRIT sau CONŞTIENŢĂ şi care este eliberat după moartea fizică.  
 
SPIRITUL UNIVERSAL este cel care concentrează aceste concepte şi le structurează în niveluri succesiv superioare de informaţie-diferenţiate prin gradul de procesare al conţinuturilor- [similar nivelurilor de inteligenţă pe care le cunoaştem noi (ex. de la cea nativă la geniu)].  
 
Tot acest proces se desfăşoară în interiorul evoluţiei universului, fiind componenta spirituală a procesului de creaţie, alături de componenta materială.  
 
Umanitatea de pe Terra este doar unul dintre stadiile enunţate mai sus [cel maide jos într-o ordine crescătoare] şi este limitată la forma antropomorfă a alcătuirii noastre, ceea ce nu ne reduce rolul şi contribuţia în cadrul evoluţiei.  
 
[PS. Nici spaţiul, nici timpul nu au nici un fel de relevanţă în evoluţia universului, aceasta operează cu temenii de eternitate pentru timp şi infinit pentru spaţiu].  
 
Înţelegerea acestor enunţuri trebuie să conducă la două concluzii majore:  
 
-căutăm inutil forme de INTELIGENŢĂ exterioară planetei noastre, nu pentru că acestea nu există, ci pentru că se află pe alte paliere, deocamdată neinteligibile pentru noi; singurele lucruri comune la scara universală sunt componentele materiale şi contribuţia tuturor formelor de conştienţă la împlinirea SPIRITULUI UNIVERSAL;  
 
-comunicarea cu alte forme de inteligentă NU se va putea face prin “vehicule comunicaţionale convenţionale” ci prin transfer de tip “telepatic”; aceasta va fi posibilă doar după o mult mai substanţială cunoaştere a corpului omenesc [procesele energetice şi de intrarelaţionare/metabolice] şi a proceselor cognitive, creierul fiind “capodopera” alcătuirii materiei [organice].  
 
Accelerarea procesului de cunoaştere se poate face numai prin eliberarea dedogmatism şi abordarea “neconvenţională” a portofoliului actual de informaţii.  
 
Cercetarea ştiinţifică în toate celelalte domenii va permite doar acumulări graduale la scara fiecărei generaţii, dar Marele Salt poate fi făcut prin accelerarea şi aprofundarea cunoaşterii corpului omenesc. Aceasta va permite:  
 
1. descoperirea mecanismelor prin care se poate mări gradul de utilizare la nivel individual a performanţelor creierului omenesc;  
 
2.identificarea modalităţilor de armonizare a comunicării non-verbale intre indivizi;  
 
3.utilizarea “în grup” sau “asociată” a câmpurilor energetice cerebrale, fapt care va permite Marele Salt, adică acces de diferite tipuri la Conştienţa universală şi schimb de informaţii [contact bilateral] cu nivele universale echivalente.  
 
NOTĂ:  
 
Acest material este rezultatul original al unui audit al rezultatelor “la zi” ale cercetării ştiinţifice şifilozofice.  
 
Pe baza lui, eu consider că este necesar “Să[re]învăţăm să gândim!” Despre structura acestui proces, într-o postare ulterioară.  
 
©ovidiu oana-pârâu  
 
Referinţă Bibliografică:
Despre suflet şi spirit - Trăim ghidaţi de necunoaştere / Ovidiu Oana Pârâu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1694, Anul V, 21 august 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Ovidiu Oana Pârâu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ovidiu Oana Pârâu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!