CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Ecouri >  


Autor: Olguţa Trifan         Publicat în: Ediţia nr. 1738 din 04 octombrie 2015        Toate Articolele Autorului

Ecouri de la cititori - DOINA DEMENY - ROMAN - ÎN MÂNA DESTINULUI
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
“Nu avem cum să alegem cu ce culoare ne naştem sau dacă părinţii noştri vor fi bogaţi sau săraci. Ceea ce putem face este să alegem ce să facem cu vieţile noastre.” (Mildred Taylor)  
Doamna Olguţa Luncaşu Trifan a ales să lupte prin puterea cuvântului scris, pentru a schimba starea societăţii în care trăieşte şi pe care o prezintă în scrierile sale, fie proză, fie poezie.  
Cred că mulţi aţi citit deja romanul În mâna destinului, publicat iniţial în spaţiul virtual al revistei “CONFLUENŢE LITERARE”, acum deja tipărit prin intermediul Editurii ROTIPO. Ca şi voi, am citit şi eu cu aviditate, capitol după capitol al acestui roman, impresionată de caracterul extraordinar al personajului principal - Emanuela şi de încercările la care destinul a supus-o pe micuţa Daniela.  
Are perfectă dreptate d-l Malciu Marian în prefaţa romanului când afirmă că “...acţiunea principală a romanului are continuitate, are forţă de a capta atenţia lectorului şi de a-l ţine aproape, trezindu-i curiozitatea şi provocându-l. Acesta începe foarte curând să empatizeze cu eroina romanului, dar şi cu alt personaj - copila Daniela - care este prea micuţă pentru a se exprima, dar care se bucură de atitudinea ocrotitoare a Emanuelei.”  
Cu toţii suntem "În mâna destinului", însă calitatea vieţii noastre depinde doar de noi, de alegerile pe care le facem. E drept, alegerile ne sunt dictate de caracter şi de sufletul nostru, de capacitatea de a privi şi a înţelege. La vârstă fragedă, aleg alţii pentru noi, aşa cum este firesc. Pentru micuţa Daniela, s-ar spune că a ales Emanuela... a ales să lupte cu toată puterea dată de iubire pentru a-i netezi calea spre normalitate, pentru a o plasa în braţe care ştiu să ocrotească, lângă suflete care ştiu să mângâie, să iubească, să sprijine, să îndrume. Astfel, Daniela reuşeşte să aibă parte de un destin fericit, să devină o femeie puternică, dar plină de iubire şi compasiune, făcând-o mândră şi fericită pe naşa ei de botez, Emanuela.  
Nu am cunoscut-o personal pe autoare, deşi am dialogat deseori pe cale virtuală. Cu toate acestea, bazându-mă doar pe creaţiile literare ale domniei sale, aş îndrăzni să o compar cu eroina romanului “În mâna destinului” - Emanuela: un caracter frumos, plină de compasiune, preocupată de semeni, cu respect şi dragoste faţă de părinţi şi rădăcini, altruistă, luptătoare neobosită în slujba binelui.  
Pe parcursul romanului, Emanuela are darul de a-şi lăsa o puternică amprentă în sufletul celor cu care interacţionează, făcându-i chiar să-şi schimbe atitudinea faţă de viaţă, în unele cazuri...  
“Pentru că, până la urmă, care este esenţă vieţii? Pentru ce ne aflăm aici? Care este rostul nostru? Pentru a dovedi că anumite lucruri există... Pentru a spori suma faptelor bune. Oricât ar fi actele individuale de curaj ori de generozitate şi de sacrificiu de sine, în lupta directă împotriva răului şi a piedicilor de orice fel, toate, dovedesc un singur lucru: că bunătatea există! Este cea mai curată, cea mai înălţătoare şi cea mai pură stare umană, deoarece ea este îmbrăcată în haina iertării.” - ( Olguţa Luncaşu Trifan)  
Aşa cum vedeţi, nu m-am aventurat să fac o recenzie a romanului, a făcut-o foarte bine d-l Malciu Marian. Cei care aţi citit romanul nici nu aveţi nevoie de asta. Eu am vrut doar să mulţumesc pentru darul primit: “În mâna destinului”.  
 
Vă mulţumesc, doamna Olguţa Luncaşu Trifan! Aveţi un loc special în inima mea.  
Cu stimă, preţuire şi mult drag,  
Doina Demeny  
4 Octombrie 2015  
 
N.A. - Romanul " În mâna destinului" A OBŢINUT PREMIUL II - la FESTIVALUL NAŢIONAL DE CREAŢIE "VRANCEA LITERARĂ".  
Referinţă Bibliografică:
Ecouri de la cititori - DOINA DEMENY - ROMAN - ÎN MÂNA DESTINULUI / Olguţa Trifan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1738, Anul V, 04 octombrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Olguţa Trifan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Olguţa Trifan
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!