CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Portret >  


Autor: Olguţa Trifan         Publicat în: Ediţia nr. 1460 din 30 decembrie 2014        Toate Articolele Autorului

Ce sunt eu fără tine, Cititorule?....Bilanţ autor- 2014
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
La ceasu-nserării, când neaua minunată găteşte Iaşul, cu cele şapte coline ale sale, pentru prima şi ultima oară în acest an, ca pe o mireasă în straiul de nuntă, privesc captivată pe geam la fulgii ce dansează , ca într-un ritual, în luminile oraşului… .  
  
A început devreme, ca o lapoviţă, acum fulgii au căpătat conţinut şi formă, dansează atingând în margini de timp ,secunde scăpate dintr-un ceas în centrifuga vieţii. Acolo unde cumpăna anilor este aşezată într-un echilibru perfect, între analiză, bilanţuri, minusuri şi plusuri, puritate, purificare, iertare şi noi orizonturi, visuri pregătite pentru a fi scrise, cu grijă, în cartea speranţelor.  
  
Îmi face o deosebită plăcere să împart această imagine, cu dumneavoastră, acum la finalul anului 2014, un an care pentru mine, parcă, a trecut mai repede decât oricare an al vieţii mele, un an în care am făcut ceva pentru mine, pentru sufletul meu, dar şi pentru părinţii mei şi am dăruit cu drag către domniile voastre, prietenii mei, cititorii mei, iubitorii cuvântului, îndrăgostiţii de literatură, care, spre marea mea bucurie sunteţi foarte mulţi, din ce în ce mai mulţi, să-mi fac bilanţul literar al anului ce este pe cale să ne părăsească.  
  
Bilanţul unui debut în această lume frumoasă, o lume în care intri, să zicem uşor, dar nu este uşor să te faci remarcat şi cu atât mai mult să te menţii. Ar fi chiar firesc să vorbesc şi despre această parte a bilanţului, deoarece întotdeauna lucrurile se pot face mai bine. Niciodată nu poţi să faci performanţă, dacă nu porneşti de la conştientizarea lucrurilor mai puţin izbutite şi de la necesitatea îndreptării acestora. Dacă nu munceşti pentru a te perfecţiona, vei bate pasul pe loc, te vei pierde în plafonare, în uitare. Cititorul se perfecţionează tot timpul, creşte, îşi diversifică gusturile…deci puţin talent şi multă muncă….şi dăruire.  
  
Vorbind de debut. Iată cam ce am făcut eu, Olguţa Luncaşu Trifan, în acest an, ce-şi întoarce în calendar ultimele file. Mult- puţin, eu sunt satisfăcută sufleteşte şi-I mulţumesc Lui Dumnezeu pentru bunătatea ce mi-a arătat, rugându-L pentru sănătate, putere de muncă şi multă răbdare pentru a putea continua şi finaliza ce am început!  
  
Am început cu apariţia în:  
  
- Antologia de versuri « Nemuritorii cuvintelor » ;  
- Revista internaţională de cultură „Cervantes” ;  
- Revista lunară de cultură „Impact”editată sub egida SS Târgovişteni şi a UZP din România ;  
- Revista internaţională de cultură „Peniţa de aur” ;  
- Revista de cultură universală „Regatul Cuvântului”, editată sub egida LSR ;  
- site-ul Publicaţiei Confluenţe Literare ;  
- Revista ’’ Slova creştină’’ ;  
- Revista ’’Apolon’’ ;  
- Revista « Luceafărul » Botoşani ;  
  
  
În Septembrie 2014 a fost publicat:  
  
- Volum de debut ”43” - poezii – bilingv – româno-francez ( apariţie editorială, posibilă prin sprijinul Consiliului Local al Comunei Pădureni şi în special al unui Om minunat, iubitor de cultură, Domnul Primar Temistocle Diaconu.  
- Volumul de proză, Cenaclu la distanţă, Antologie de autori, Dor de-acasă – coordonator proiect- Ion N.OPREA – în care sunt coautor, alături de alţi 42 de autori valoroşi.  
  
Într-o minunată zi de toamnă târzie – vineri, Noiembrie 7 – 2014 la Pădureni- jud. Vaslui,  
  
  • Dublu debut- Soarele a zâmbit din tot ”sufletul” Măriei sale, POEZIA, de “43” de ori în “limba noastră-i o comoară” , cum ne convinge marele nostru Eminescu şi tot de atâtea ori în dulcea şi minunata “limbă” a lui Baudelaire, în locuri pline de nostalgie, în locuri natale, inundate-n “lacrima” cu “Dor de-acasă ” în PROZĂ, acolo unde s-a născut veşnicia şi eu cu ea în suflet, mereu cu „Cu gândul la tine, satul meu bătrân”.
  • Lansare de carte binecuvântată şi onorată de preacucernicii preoţi ai celor trei parohii din comună, de oaspetele de seamă venit din îndepărtata Slatina, judeţul Olt, Vicepreşedintele Filialei Olt a Ligii Scriitorilor, Domnul Marian MALCIU, autor de prefaţă şi cel ce-mi face onoarea prezentării volumului către public, către oameni minunaţi, prezenţi la eveniment, despre care puteţi afla mai multe de aici: : http://confluente.ro/olguta_trifan_1415738174.htm
  • În Decembrie 2014 – am avut onoarea să apar, în calitate de coautor, în Antologia de versuriMAMA”, 624 de pagini – o colecţie de poezii dedicată mamei, ce adună la un loc clasici şi contemporani într-un buchet, într-un”florilegiu”, o ODĂ închinată celei ce dă viaţă. Cu efortul şi sub coordonarea D-lui Gheorghe (Puiu) RĂDUCAN.
 
 
 
  • Tot în Decembrie 2014 – am apărut în Antologia de poezie contemporană “ DIN LIVADA ÎNFLORITĂ A IUBIRII” – coordonator Ionel MARIN.
  • 7 videoclipuri – montaj poezie - Youtube
  
  
Ecouri la volumul “43” – apariţie şi post-lansare:  
  
Articole apărute în presă:  
  
  • comunicat de presă pe site-ul Poliţiei Locale Iaşi;
  • Cotidianul - Bună ziua Iaşi;
  • Cotidianul - Evenimentul Zilei Iaşi;
  • Cotidianul - Meridianul - Iaşi- Vaslui- Bacău;
  • Cotidianul – Vremea nouă de Vaslui
  
  
Cronici  
  
  
 
 
 
 
Particip la :  
  
-Antologiile :  
- « TATA »  
- « Poemele Domnului »  
- « Poeme de dragoste »  
- « Poeme despre iarnă »  
- « Poeme cu abordare socială »– coordonator proiecte- Puiu RĂDUCAN  
  
- pregatit pentru editare - un volum de poezii.  
- În lucru- un roman  
  
Un an încheiat frumos, zic eu, cu realizări ce vi le datorez dumneavoastră, dragi prieteni, în cea mai mare măsură: Prieteni minunaţi care mi-aţi văzut primele poezii postate, acum un an şi ceva, poezii ce zăceau într-un caiet cu coperţi albastre, îngălbenit de trecerea anilor, scris prin anii 2001-2002…şi pe care, timid, încercam să le scot la lumină, rugându-mă să nu le vadă prea mulţi oameni. Dar au fost văzute şi au fost văzute de oameni valoroşi, care mi-au acordat credit, fiind suficient de convingători, care m-au încurajat, m-au motivat să mă apuc serios de lucru să muncesc acele poezii pentru a le prezenta într-o formă care să mă mulţumească şi chiar să mă apuc serios de scris. Deşi, iniţial credeam condeiul « amorţit ». Nu voi nominaliza acele persoane, sunt oameni minunaţi care se ştiu foarte bine, sunt oameni de valoare şi caracterizaţi de modestie, cărora nu le place să le fie atribuite merite, dar au respectul şi preţuirea mea, pentru acest declic existenţial, într-un moment favorabil.  
  
De asemenea şi nu în ultimul rând, prietenii mei dragi şi nu numai, cei ce întruchipaţi într-un tot unitar pe Măria Sa Cititorul, unii dintre dumneavoastră m-aţi urmărit cu o fidelitate uimitoare, zi de zi, chiar de la începuturi, alţii aţi apărut pe parcurs, dar pe toţi v-am simţit cum mă urmaţi, şi asta nu a făcut decât să mă motiveze, să mă oblige să încerc să nu dezamăgesc…sper că am şi reuşit! Tudor Arghezi spunea : « Pentru ca o idee să trăiască, n-ajunge să-i puie un miez de geniu scriitorul. Îi trebuie ideii contribuţia de minte şi bunăvoinţă a cititorului. » Deci : Ce sunt eu fără tine, Cititorule?  
  
Mulţumesc prietenilor, colaboratorilor, vă mulţumesc tuturor!  
  
La cumpăna dintre ani vă urez tuturor şi pentru fiecare-n parte, multă sănătate, fericire, prieteni sinceri, familii unite, mai multă compasiune pentru semeni, răbdare, solidaritate, toleranţă, înţelepciune, bucurii pe măsura faptelor, să dăruiţi şi să primiţi iubire, să nu cunoaşteţi tristeţea, lipsurile…trai decent şi de bun simţ!  
  
La mulţi ani, 2015!  
  
Lectură plăcută, în anul ce vine!  
  
Cu preţuire şi profund respect,  
  
Olguţa Luncaşu Trifan  
  
  
  
  
  
  
Iaşi - Decembrie 28-29. 2014  
  
  
 
Referinţă Bibliografică:
Ce sunt eu fără tine, Cititorule?....Bilanţ autor- 2014 / Olguţa Trifan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1460, Anul IV, 30 decembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Olguţa Trifan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Olguţa Trifan
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!